Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πέντε αστέρια: το μποστάνι του Μαρτίου

της Γκέλης Βούρβουλη Κάντο μόνος σουμποστάνι, άνοιξη, σπορά, πέντε αστέρια

Με το τέλος της χειμερινής σεζόν ήρθε και η ώρα να ξεχωρίσουμε τα αστέρια του μποστανιού μας, το οποίο φαίνεται ότι ανυπομονεί να υποδεχθεί την ανοιξιάτικη σπορά - το ερχόμενο σαββατοκύριακο, πρώτα ο καιρός. Το ένα αστέρι είναι σίγουρα τα σέσκουλα, που φυτέψαμε για πρώτη φορά φέτος και ιδού το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Χωρίς καμία προσπάθεια. Με ένα καφάσι δεν πάμε πουθενά, συμφωνούμε, αλλά τώρα που το πείραμα πέτυχε τα καφάσια με σέσκουλα θα πολλαπλασιαστούν.

Το δεύτερο αστέρι μας το δώσαμε πανηγυρικά στο πρώτο άσπρο λάχανο που καταφέραμε να φάμε απο την ταράτσα μας. Χρειαστήκαμε δύο χειμώνες για να το πετύχουμε το πείραμα αλλά άξιζε τον κόπο. Κι υπάρχει και δεύτερο που περιμένει τη σειρά του.

Το τρίτο αστέρι το κέρδισαν τα σγουρά μαρούλια μας ( σε 4 καφάσια) τα οποία είναι τελικά τα πιό εύκολα λαχανικά που μπορεί να καλλιεργήσει κανείς στο σπίτι του τον χειμώνα. Τα φυτεύεις, τα αφήνεις να τα ποτίσει κυρίως η βροχή και σε δύο μήνες έχεις ολοζώντανες σαλάτες.

Τα chives - ή σχοινόπρασσα - λίγο έλειψε να μας πνιγούν απο τις πολλές βροχές πριν απο ενάμιση μήνα κι ευτυχώς που τα μεταφέραμε σε καινούργια γλάστρα. Το μόνο πρόβλημα με την περίπτωσή τους είναι ότι τα μωβ λουλούδια που βγάζουν αν δεν κοπούν είναι πολύ όμορφα και μας βάζουν κάθε χρόνο στον γνωστό πειρασμό: άρτος ή θέαμα;

Το πέμπτο αστέρι το χαρίσαμε στο Ωραίο και το Τέρας της φωτογραφίας. Μεγάλωσαν και τα δύο στο ίδιο καφάσι, δίπλα-δίπλα, με την ίδια φροντίδα και την ίδια έκθεση στα στοιχεία της Φύσης.
Μήπως ξέρει κανείς γιατί το ένα βγήκε κανονικό καρότο και το άλλο "μπήκε" τρία νούμερα;

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'