Τα μαρεγκάκια για το μον μπλαν που θα στηθεί την τελευταία στιγμή ψήνονται, η Πόλυ Λυ και η Κική Πι θα φτιάξουν τα βασικά, εγώ ανέλαβα σούπες, σαλάτες και γλυκά. Εσείς διαλέγετε και παίρνετε. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι!
Με το νέο του βιβλίο ο Βαγγέλης Δρίσκας μάς προτείνει δική μας μια κουζίνα ακομπλεξάριστη, ιντερνασιονάλ, χωρίς προκαταλήψεις. Από αυτό διάλεξα τα χριστουγεννιάτικα πιάτα μου και σας τα προτείνω
Αρωματίστε το σπίτι με κανέλες και γαρίφαλα, φτιάξτε μείγματα μπαχαρικών, ετοιμάστε γιορτινό καφέ και σοκολάτα (με ή χωρίς αλκοόλ) και οπωσδήποτε το ζεστό γλυκό κρασί των γιορτών
Μια πανεύκολη συνταγή που το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος. «Ξεχάστε» το ψητό στον φούρνο την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς και βγάλτε το 10 λεπτά πριν σερβίρετε. Θα έχετε ένα κρέας... λουκούμι!
Το φο (pho) είναι η εθνική σούπα του Βιετνάμ, ένα πιάτο εύκολο, αρωματικό, νόστιμο, comfort, τονωτικό. Σε γιατρεύει, πραγματικά. Για τους Βιετναμέζους είναι ό,τι η πίτσα για τους Ιταλούς και τα fish & chips για τους Αγγλους. Must, με λίγα λόγια
Είτε δεν φτιάξατε ως τώρα είτε ανασκουμπώνεστε για δεύτερο γύρο και θέλετε να πειραματιστείτε, οι bostanistas έχουν πέντε συν έναν διαφορετικούς τρόπους να ετοιμάζουν το θελκτικό μπισκοτογλυκό των Χριστουγέννων: τραγανοί και εύθρυπτοι ή μήπως βουτυρένιοι και σφιχτοί; Ιδού οι εναλλακτικές μας.
Εμπρός, οι κουζίνες ας ευωδιάσουν μέλι, κανέλα και γαρίφαλο και πάνω στην πιατέλα θα υψωθεί πυραμίδα καλοστημένη, πασπαλισμένη με μπόλικο χοντροκοπανισμένο καρύδι. Αν ανήκετε στους ανικανοποίητους, που ακόμα δεν έχουν “κλειδώσει” στο ιδεώδες μελομακάρονο, πειραματιστείτε με τις πέντε εκδοχές μας.
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα που μαγειρεύουν οι μαμάδες σε όλο τον κόσμο σε διάφορες παραλλαγές. Αν βαρεθήκατε την κλασική κοτόσουπα αυγολέμονο, δοκιμάστε μια πεντανόστιμη, παχουλούτσικη εκδοχή, με τζίντζερ, πατάτα, κρεμμύδι και καρότο. Θα τη λατρέψετε
Στην αρχή η σαλάτα του Καίσαρα δεν είχε ούτε κοτόπουλο, ούτε μπέικον ούτε σαρδέλες φυσικά, όλα αυτά προστέθηκαν πολύ αργότερα. Και το κυριότερο τρωγόταν με τα χέρια