Λιχουδιά των παιδικών μας χρόνων, το ρυζόγαλο, που όλοι λατρεύαμε να τρώμε χλιαρό με μπόλικη δόση τριμμένης κανέλας, είναι και ένα από τα πιο διαδεδομένα γλυκά στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας
Γευστικά δυνατό πιάτο που συνδυάζει τη γλυκιά με την πικάντικη γεύση. Το ψαρονέφρι, που είναι ένα στεγνό αλλά νόστιμο κρέας, αποκτά «υγρασία» και η σάλτσα το βοηθά να παραμείνει ζουμερό κατά το ψήσιμο
Τα ανοιχτά σάντουιτς που τρώνε συνήθως για πρωινό οι Δανοί, έχουν επίσης μια θέση στο μεσημεριανό και στο βραδινό τους τραπέζι. Και επειδή ως λαός έχουν μεγάλη παράδοση στις συνθέσεις χρώματος και φόρμας είναι μικρά εφήμερα έργα τέχνης
Αν σας έχουν απομείνει πασχαλινά κουλούρια, μην τα πετάξετε. Έχω πρόταση για μια τάρτα πολύ πολύ τραγανή, εμπνευσμένη από το κλασικό Banoffee Pie, το αγαπημένο γλυκό των Άγγλων (και δικό μας)
Είναι μια από τις βασικές σάλτσες της γαλλικής μαγειρικής παράδοσης που έχει ενσωματωθεί και στην δική μας κουζίνα. Τα υλικά της απλά, γάλα, βούτυρο, αλεύρι και για άρωμα μια πρέζα μοσχοκάρυδο