Αλλά αν θέλετε πείτε τη και φλώρα, εμείς καρδιές δεν χαλάμε! Με την ευκαιρία δείτε επίσης τη συνταγή της μαρμελάδας. Ακόμη, μπορείτε να ψήσετε σκέτη την πάστα φρόλα και όταν κρυώσει να φτιάξετε μια υπέροχη και ανάλαφρη τάρτα με λίγη μαρμελάδα, βελούδινη κρέμα βανίλια και φρέσκα φρούτα
Η κατάψυξη είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην κουζίνα μας, ένα «πάρκινγκ μακράς διάρκειας» για τα τρόφιμα, χάρη στο οποίο μπορούμε να κάνουμε οικονομία χρόνου, χρήματος και κόπου. Δείτε πώς θα την αξιοποιήσετε στο έπακρο και με ασφάλεια
Ούτε τουρλού ταβά, ούτε ρατατούιγ με ένα μυστικό, όπως έλεγα παλιότερα το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό. Στην ουσία εύκολα γεμιστά είναι και το τουρκικής προέλευσης όνομά του με πονάει (οι λόγοι είναι προσωπικοί αλλά σας τους αποκαλύπτω)
Οι εκκαθαρίσεις που απαιτεί η κουζίνα κάθε τόσο είναι η ευκαιρία για ευφάνταστες συνταγές. Βάζεις στο τραπέζι αυτά τα λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο, που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο, προσθέτεις κάτι που θα τα συνδέσει, όπως ρύζι για παράδειγμα, και ιδού ένα πεντανόστιμο πιάτο
Έπιασαν κόλας οι ζέστες και ένας αναζωογονητικός, δροσιστικός χυμός, όπως η λεμονάδα με μέντα, είναι ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά απογεύματα στον κήπο ή στην βεράντα