Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Breaking News

Του κόσμου τα παράξενα κρασιά

της Κικής Τριανταφύλλη

ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
Ωμοφαγική τάρτα με λάιμ που μυρίζει και φωνάζει «καλοκαίρι»!

της Χρυσαυγής ΜπόμπολαΚουζίνα

Την τάρτα αυτή μπορείς να την φτιάξεις και με δικά σου, σπιτικά λεμόνια. Κανένα πρόβλημα! Το ίδιο νόστιμη, το ίδιο εντυπωσιακή και το ίδιο μυρωδάτη θα βγει όπως με τα λαιμ!

καλοκαιρινά επιδόρπια, γρήγορες συνταγες για επιδόρπια, μοσχολέμονο, λάιμ, γλυκό με λαιμ, ωμοφαγικές συνταγες, τάρτες

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
Ρυζοσαλάτα παντός καιρού

της Μαρίνας ΜαυρομάτηΚουζίνα

Οι ρυζοσαλάτες μάλλον δεν είναι και πολύ διαδεδομένες στα ελληνικά τραπέζια. Είναι όμως ένα ωραίο ορεκτικό ή συνοδευτικό ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τους ζεστούς μήνες, αφού κατά κανόνα σερβίρεται κρύα.

ρύζι, ρυζοσαλάτα, συνοδευτικό για ψάριμ, συνοδευτικό για κρέας, συνταγές, συνταγές που εντυπωσιάζουν. εύκολες συνταγές

Φουά γκρά, κρέμα αβοκάντο, καπνιστό χέλι σκεπασμένο με μεμβράνη από κυδώνι και άρωμα εσπεριδοειδών [Φωτο: Νίκος Μορόπουλος]
Καπνιστό χέλι με αβοκάντο, φουά γκρά και κυδωνοπαστο

του Νίκου ΜορόπουλουΚουζίνα

Η χώρα των Βάσκων δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα γαστρονομικής δημιουργίας στον κόσμο σήμερα. Στο εστιατόριο Boroa Jatetxea κοντά στο Μπιλμπάο δοκιμάσαμε ένα εκπληκτικό πιάτο με φουά γκρά, αβοκάντο, ελαφρά καπνισμένο χέλι σκεπασμένο με μεμβράνη από κυδώνι και άρωμα εσπεριδοειδών

αβοκάντο, καπνιστό χέλι, κυδωνόπαστο, φουαγκρά, εστιατόριο

[Roland Tanglao / Flickr]
Σπιτικό παγωτό γιαούρτι και... πέτα την παγωτομηχανή!

της Βαγγελιώς ΚασσαπάκηΚουζίνα

Δεν είναι κακό να καθιερώνουμε τη χρήση παραδοσιακών υλικών σε νέες εφαρμογές , έτσι δεν είναι;

παγωτό, καλοκαιρινά επιδόρπια, γρήγορη συνταγή για επιδόρπιο, οικονομική συνταγή για επιδόρπιο, γιαούρτιμ συνταγές για γιαούρτι

Κεφτεδάκια φούρνου: εκδρομή ή πάρτι ρεφενέ;

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Απλό, γρήγορο, οικονομικό και πολύ νόστιμο φαγητό. Τα κεφτεδάκια και οι πατάτες γίνονται αφράτα και τραγανά χωρίς να ρουφάνε λάδι. Αυτός άλλωστε είναι και ο πιο πρακτικός τρόπος για να φτιάξεις μεγάλες ποσότητες για πάρτι ή για εκδρομή.

κεφτεδάκια, πατάτες, φούρνος, εύκολο, πορτοκαλί κρασί, κουρκούτι, ντοματοπελτές, κεφτεδάκια στον φούρνο, κεφτεδάκια στον φούρνο με πατάτες, γιαγιά

photo: Εύη Σκούρα
Όλη η γεύση της θερινής ντομάτας σε μία τάρτα

της Εύης ΣκούραΚουζίνα

Η ζύμη αυτή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις ζύμες με αλεύρι ολικής. Όσον αφορά την γέμιση, έχω κρατήσει την αρχική συνταγή, αλλάζοντας μόνο τις αναλογίες.

τάρτα αλμυρή, ζύμη για τάρτα, γέμιση καλοκαιρινή για τάρτα, καλοκαιρινά λαχανικά, ντοματίνια, τάρτα με ντοματίνια, εποχιακά λαχανικά, υγιεινή διατροφή