Με κιμά ή μόνο με ρύζι και μπόλικα μυρωδικά, τα γεμιστά είναι το βασιλικό φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού. Κάποιοι τα θέλουν απαραιτήτως γεμιστά με κιμά. Ιδού, λοιπόν
Ενα υπέροχο φρέσκο ανθοτυράκι, που ήταν κρίμα να λήξει και η ανάμνηση της γεύσης που είχαν τα καλιτσούνια της άφθαστης μαγείρισσας κρητικιάς πεθεράς μου στάθηκαν αφορμή γι’ αυτό το νόστιμο γλυκό της άνοιξης
Με τα τελευταία σταφύλια της αγοράς φτιάξτε αυτή την υπέροχη σαλάτα. Αλλά και όταν δεν θα υπάρχουν πια βάλτε λίγο περισσότερη κορινθιακή σταφίδα. Αρκεί η γεύση της για να σας ενθουσιάσει
Όταν αποσπάται η προσοχή μου και ψιλοξεχνάω, βρίσκω αφορμή για αυτή τη μακαρονάδα. Ο σολομός, πέρα από την υγεία στο δέρμα, στην καρδιά και αλλού, βοηθά, λένε, τη μνήμη.
Στην αρχή η σαλάτα του Καίσαρα δεν είχε ούτε κοτόπουλο, ούτε μπέικον ούτε σαρδέλες φυσικά, όλα αυτά προστέθηκαν πολύ αργότερα. Και το κυριότερο τρωγόταν με τα χέρια
Η Πηνελόπη Κατσάτου και η Θάλεια Καρτάλη εξερευνούν τα οινικά μονοπάτια της Ηπείρου και μας συστήνουν τη Ντεμπίνα και τις άλλες τοπικές ποικιλίες. Δοκιμάζουν τις παραδοσιακές πίτες και έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που κουβαλάνε την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου