Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Breaking News

Πάμε μια βόλτα στην Υπάτη για ...σουτζουκάκια στην κατσαρόλα

ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ

[Shutterstock]
Η κρεμμυδόσουπα της θαλπωρής

της Μαρίλης ΚουβαράΚουζίνα

«Η σούπα ζεσταίνει την καρδιά, ικανοποιεί την πείνα, εξαφανίζει την ένταση της ημέρας και ξυπνάει και εκλεπτύνει την όρεξη», έλεγε ο διάσημος γάλλος σεφ Ογκίστ Εσκοφιέ

κρεμμυδόσουπα, κρασί Μαδέρας, μπαγκέτα, κρεμμύδια, παρμεζάνα, έμενταλ, γραβιέρα

[photo: Εύη Σκούρα]
Γλυκό ψωμί με σταφίδες και καρύδια χωρίς ζύμωμα

της Εύης ΣκούραΚουζίνα

Είναι ένα ψωμί με εκπληκτική κόρα και υπέροχη γεύση, ιδανικό για το πρωινό, αλλά και για σνακ

ψωμί, ψωμί σπιτικό, γλυκό ψωμί, ψωμί χωρός ζύμωμα, εύκολο ψωμί, σταφιδόψωμο

[Shutterstock]
Σοκολατένιο μωσαϊκό σε 4 πράξεις

της Αμάτας ΣκουλούδηΚουζίνα

Είναι το επιδόρπιο που πάντοτε υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στο ψυγείο μας όσο έχουμε λίγο κακάο, μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και βούτυρο. Αν το θέλετε πιο γιορτινό προσθέσετε απλά ξηρούς καρπούς και λίγα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ της αρεσκείας σας

σοκολάτα, μπισκότα, κορμός, μωσαϊκό

photo: Mαρίνα Mαυρομάτη
Σπαγγέτι με ελαιόλαδο, σκόρδο και καυτερό πιπέρι

της Μαρίνας ΜαυρομάτηΚουζίνα

Κλασικό μεταμεσονύχτιο πιάτο στην Ιταλία, αυτή μακαρονάδα που γίνεται με το ...τίποτα, προέρχεται από τη φτωχική κουζίνα της Ρώμης και εκπλήσσει με το γευστικό αποτέλεσμα του συνδυασμού των συστατικών της

ζυμαρικά, μακαρονάδα, απλό, εύκολο, γρήγορο φαγητό, μακαρονάδα χωρίς σάλτσα, ιταλικές συνταγές, δείπνο για δύο, στο άψε σβήσε έτοιμο

[photo: Νεκταρία Κοκκινάκη]
Της Κρήτης: Ομελέτα με τσιμούλια

Νεκταρία ΚοκκινάκηΚουζίνα

Τα τσιμούλια, όπως λένε στην Κρήτη τις λαχανίδες ή τα παραπούλια, τρώγονται βραστά με λάδι και λεμόνι. Γίνονται όμως και ομελέτα πεντανόστιμη, που προαιρετικά μπορείς να αρωματίσεις με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μάραθο

ομελέτσ, παραπούλια, λαχανίδες, τσιμούλια, Βόρεια Κρήτη, μάραθος

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
Ψητή κολοκύθα και μπουράτα αλά Walla Walla

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Στο κοσμοπολίτικο στέκι της Αρχελάου δοκιμάσαμε μια υπέροχη εκδοχή της κόκκινης κολοκύθας με μοτσαρέλα, καυτερό μέλι και σιρόπι καρότου και βαλσαμικού, χοντροκομμένα φουντούκια και κουκουνάρι. Κάντε το είναι πανεύκολο

κολοκύθα, μοτσαρέλα μπουράτα, φουντούκισ, κουκουνάρι, καυτερό μέλι, σιρόπι καρότο μπαλσάμικο, Κώστας Τσίγκας, σεφ Νίκος Κωστιδάκης, Walla Walla, εστιατόριο, Παγκράτι, Αρχελάου

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
Το κοτόπουλο θέλει... τη μπίρα του και το θυμάρι του

της Χρυσαυγής ΜπόμπολαΚουζίνα

Τα κρύα του Νοεμβρίου θέλουν ζεστό φαγητό με έντονη γεύση και άρωμα. Αυτό το κοτοπουλάκι, λοιπόν, σκοπεύει να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας και να σας χορτάσει. Το σερβίραμε με ρύζι, αλλά είναι ωραίο και με πουρέ καρότου ή μπρόκολου

κοτόπουλο, πουλερικά, συνταγές για σάλτσα με κοτόπουλο, κοτόπουλο για δείπνο, θυμάρι

[photo: Εύα Παρακεντάκη]
Κανελάδα και μία παραλλαγή!

της Εύας ΠαρακεντάκηΚουζίνα

Η κανελάδα έχει  ιστορία στην Κρήτη. Ηταν ένα από τα σιρόπια που έφτιαχναν στα καφενεία των χωριών και τα αραίωναν με νερό, μια και μέχρι τη δεκαετία του 1950 αναψυκτικά δεν υπήρχαν

κανελάδα, Κρήτη, μαντινάδα