Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Breaking News

Αγαπάτε τα ψάρια; Ωραία, αλλά τι ξέρετε γι' αυτά;

της Κικής Τριανταφύλλη

ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ

[Shutterstock]
Ένα πολύχρωμο μπριάμ για το καλοκαίρι

της Χρυσαυγής ΜπόμπολαΚουζίνα

Το παραδοσιακό μπριάμ ή τουρλού για κάποιους άλλους, το φτιάχνω με τα εποχιακά, μεσογειακά λαχανικά, ελαφρώς παραποιημένο απ΄ότι το έμαθα από τη μητέρα και τη γιαγιά μου

μπριάμ, λαδερό φαγητό, τουρλού, μικρά λαχανικά, χορτοφαγική συνταγή, καλοκαιρινά πιάτα, καλοκαιρινές συνταγές, θρεπτικό επιδόρπιο, γρήγορο μπριάμ, εύκολο φαγητό φούρνου

[photo: Εύη Σκούρα]
«Χρυσό γάλα», ένα φυσικό τονωτικό με κουρκουμά

της Εύης ΣκούραΚουζίνα

Εμπλουτισμένο με μέλι, και μπόλικα μπαχαρικά, κυρίως κουρκουμά που του δίνει το χρυσαφί χρώμα, το «golden milk», όπως συνηθίζεται να λέγεται, από κάποιους χρησιμοποιείται ακόμη και ως θεραπευτικό σε κρυολογήματα

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
Ντομάτες ψητές της Προβηγκίας

της Μαρίνας ΜαυρομάτηΚουζίνα

Οι ντομάτες αλα προβενσάλ (tomates à la provençale) είναι ένα από τα πιό φημισμένα ορεκτικά της γαλλικής κουζίνας. Ο χαρακτηρισμός "αλά προβενσάλ" σημαίνει "με τον τρόπο που μαγειρεύονται στην Προβηγκία"

ντομάτες, γεμιστά, γαλλική συνταγή, γιορτινά τραπέζια, λαχανικά, μεζές, εντυπωσιακά μεζεδάκια

(photo: Μαργαρίτα Νικητάκη)
Σαλάτα με βασιλικό καβούρι

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Φτιάξτε μια σαλάτα νόστιμη που συνδυάζει την απαλή γεύση του ψητού καβουριού με το βουτυράτο αβοκάντο και μια φινετσάτη βινεγκρέτ με μέλι, γκρέιπφρουτ και λάιμ, όπως αυτή που δοκιμάσαμε στο εστιατόριο The Grand by Interni, του ανακαινισμένου Grand Hayatt Athens

βασιλικό καβούρι, βινεγκρέτ γκρέιπφρουτ, λάιμ, The Grand by Interni, Grand Hyatt Athens, εστιατόριο, σεφ Θάνος Κακαράς

[photo: Νεκταρία Κοκκινάκη]
Μαρμελάδα βερίκοκο με μέντα

της Νεκταρίας ΚοκκινάκηΚουζίνα

Είναι μια από τις πιο ωραίες μαρμελάδες που μπορείς να φτιάξεις και τώρα είναι η εποχή τους. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγη μέντα που τους χαρίζει τη δροσιά και το λεπτό άρωμά της

μαρμελάδα, μαρμελάδα βερίκοκο, μέντα

[photo: Νεκταρία Κοκκινάκη]
Τάρτα με γλυκιά μυζήθρα και μαρμελάδα φράουλα

της Νεκταρίας ΚοκκινάκηΚουζίνα

Είναι ένα υπέροχο ανοιξιάτικο γλυκό με βάση μπισκοτένια, που μοιάζει με Cheesecake και γίνεται με φρέσκια ανάλατη μυζήθρα και μέλι και στολίζεται με μαρμελάδα φράουλα

μαρμελάδα φράουλα, τάρτα, cheesecake, γλυκιά μυζήθρα

Μια δροσερή IPA ταιριάζει πολύ με αυτό το φαγητό (photo: Κική Τριανταφύλλη)
Κοτόπουλο ψημένο πάνω σε ροδέλες πορτοκαλιού

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Είναι μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές του κοτόπουλου, γίνεται εξάλλου γρήγορα και εύκολα. Γενικά, τα πουλερικά ταιριάζουν με τα εσπεριδοειδή οπότε με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και γαλοπούλα 

κοτόπουλο, ψητό κοτόπουλο, γάστρα