Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Breaking News

Κέικ λαδολέμονο (μέχρι να γίνει τέλειο)

της Κικής Τριανταφύλλη

ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
Μια πάστα φρόλα (όχι φλώρα καλέ) κέντημα

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Αλλά αν θέλετε πείτε τη και φλώρα, εμείς καρδιές δεν χαλάμε! Με την ευκαιρία δείτε επίσης τη συνταγή της μαρμελάδας. Ακόμη, μπορείτε να ψήσετε σκέτη την πάστα φρόλα και όταν κρυώσει να φτιάξετε μια υπέροχη και ανάλαφρη τάρτα με λίγη μαρμελάδα, βελούδινη κρέμα βανίλια και φρέσκα φρούτα

μαρμελάδα ροδάκινο, pasta frola

(photo: Shutterstock)
Η μακαρονάδα του καύσωνα

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Τι χρειάζεται; Απλά πράγματα. Μακαρόνια, ντομάτα, σκόρδο, βασιλικό, ελαιόλαδο. Και μπόλικη παρμεζάνα (ή όποιο άλλο αγαπημένο τυρί τριμμένο)

Μακαρονάδα Πριμαβέρα, cucina povera, γρήγορη μακαρονάδα, ντομάτες, σκόρδο, βασιλικός

Η κατάψυξη είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην κουζίνα αρκεί να αξιοποιείται σωστά (CreativeProtagon)
Κατάψυξη / Παγώστε τους ξηρούς καρπούς αλλά όχι τα μανιτάρια σας!

της Κικής ΤριανταφύλληΘέματα

Η κατάψυξη είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην κουζίνα μας, ένα «πάρκινγκ μακράς διάρκειας» για τα τρόφιμα, χάρη στο οποίο μπορούμε να κάνουμε οικονομία χρόνου, χρήματος και κόπου. Δείτε πώς θα την αξιοποιήσετε στο έπακρο και με ασφάλεια

οδηγίες για τρόφιμα στην κατάψυξη

Τα γεμιστά της «ψυχαναγκαστικής»… τεμπέλας είναι μάλλον πιο ωραία στο μάτι (photo: Κική Τριανταφύλλη)
Γεμιστά της τεμπέλας, τέλος το τουρλού ταβά

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Ούτε τουρλού ταβά, ούτε ρατατούιγ με ένα μυστικό, όπως έλεγα παλιότερα το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό. Στην ουσία εύκολα γεμιστά είναι και το τουρκικής προέλευσης όνομά του με πονάει (οι λόγοι είναι προσωπικοί αλλά σας τους αποκαλύπτω)

γεμιστά της τεμπέλας, τουρλού ταβά, ρατατούιγ

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
Αρωματικό πιλάφι με ξερά φρούτα και κάσιους

της Κικής ΤριανταφύλληΚουζίνα

Οι εκκαθαρίσεις που απαιτεί η κουζίνα κάθε τόσο είναι η ευκαιρία για ευφάνταστες συνταγές. Βάζεις στο τραπέζι αυτά τα λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο, που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο, προσθέτεις κάτι που θα τα συνδέσει, όπως ρύζι για παράδειγμα, και ιδού ένα πεντανόστιμο πιάτο

ρύζι, πιλάφι, κάσιους, αποξηραμένα φρούτα, ξερά δαμάσκηνα, ξερά βερίκοκα, μπέικον, συνταγή χωρίς ποσότητες

[photo: Νεκταρία Κοκκινάκη]
Τάρτα με λαχανικά, ανθότυρο και απάκι

της Νεκταρίας ΚοκκινάκηΚουζίνα

Τώρα που αρχίζει η χρυσή εποχή των λαχανικών και των φρέσκων τυριών αξιοποιείστε τα φτιάχνοντας μια νόστιμη και εύκολη τάρτα 

τάρτα, λαχανικά, απάκι, ανθότυρος, γλυκιά μυζήθρα

[photo: Εύη Σκούρα]
Λεμονάδα με σιρόπι μέντας

της Εύης ΣκούραΚουζίνα

Έπιασαν κόλας οι ζέστες και ένας αναζωογονητικός, δροσιστικός χυμός, όπως η λεμονάδα με μέντα, είναι ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά απογεύματα στον κήπο ή στην βεράντα

λεμονάδα, σπιτική λεμονάδα, σιρόπι μέντας, μέντα, δυόσμος, στέβια

[photo: Luca Nebuloni / Flickr]
Τα ιταλικά: Παρμιτζάνα με κοτόπουλο

της Μαρίνας ΜαυρομάτηΚουζίνα

Ενας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων σε ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

κοτόπουλο, ιταλικές συνταγέςμ ιταλικές συνταγές με κοτόπουλο, πουλερικά, ιταλικές συναγές

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
Κιμαλίδικο: η πολίτικη κουζίνα στα καλύτερά της

της Μαρίνας ΜαυρομάτηΚουζίνα

Είναι ένα είδος τάρτας, με βάση το ψωμί, γέμιση με κιμά και επικάλυψη με τυρί. Νόστιμο και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην προετοιμασία του.

γρήγορο φαγητό, πρόβειος κιμάς, φαγητό με κιμά, απλό παστίτσιο, εύκολο παστίτσιο, αρνίσιος κιμάς, κιμάς, κιμάς χοιρινός