Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Προσοχή στα χελιδόνια

της Χριστίνας Ταχιάου Α΄Βοήθειεςάνοιξη, χελιδόνια, χελιδονοφωλιά

Δέχομαι μηνύματα για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κάποιος - πάντως όχι άσεμνα! Το χθεσινό στο facebook με αιφνιδίασε: «Ήθελα την βοήθεια σου σε κάτι, αν μπορείς βέβαια! Έχω μια χελιδονοφωλιά στο μπαλκόνι μου αλλά πέρυσι δεχόταν επίθεση από αγριοπερίστερα, με αποτέλεσμα να τρομάξουν τα χελιδόνια και να αφήσουν τα μικρά τους μόνα κι αβοήθητα. Βρήκα δυο τρία ψόφια στο τέλος.
Δεν ξέρω τι να κάνω, να την γκρεμίσω ή υπάρχει κάποιος τρόπος να μην έρχονται μεγάλα πουλιά; Εσείς εκεί στο bostanistas κάτι θα ξέρετε να μου πείτε!»

Photo: dwellingintheword.wordpress.com
Photo: dwellingintheword.wordpress.com

Γεμάτη ανησυχία βγήκα στο μπαλκόνι μου και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβήθηκα: η χελιδονοφωλιά που υπήρχε στο διπλανό μου διαμέρισμα είχε εξαφανιστεί. Είχα μετακομίσει στο σπίτι μου τέτοια εποχή ακριβώς και τον Απρίλιο παρατήρησα την άφιξη της χελιδονοοικογένειας στο διπλανό μπαλκόνι. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μου, όταν έβλεπα να έρχονται, να συνεννοούνται μεταξύ τους κι όταν ένιωθα τα χελιδόνια να ησυχάζουν. Η αναχώρησή τους με πείραξε λιγάκι αλλά τα περίμενα πώς και πώς να έρθουν φέτος. Έλα όμως, που το διαμέρισμα ανακαινίστηκε και μόλις διαπίστωσα ότι η φωλιά είχε κάνει φτερά.

Αλλά ας γυρίσουμε στο μήνυμα που πήρα. Τελικά, επειδή το έχω συζητήσει με αρκετούς, για εμάς τα παιδιά της πόλης τα χελιδόνια είναι πολύ σημαντικά. Είναι η επαφή μας με τη φύση, τις εποχές, ένα είδος αγνότητας, θα μπορούσε να πει κάποιος. Αντίθετα δε συμπαθούμε ιδιαίτερα τα αγριοπερίστερα διότι λερώνουν, δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα και είναι πολύ δύσκολο να τα απομακρύνουμε από κοντά μας.

Ούτε τα CD που κρεμάμε στα μπαλκόνια τα απομακρύνουν, ούτε η χλωρίνη στο δάπεδο ούτε καν η παρουσία μας τα τρομάζει. Δεν ξέρω τι έχουν πάθει, ίσως να έχουν γίνει τόσο χοντρά και νωθρά απ’ το να τρώνε φύλλα κρουασάν και μπουγάτσας, σουσάμι και ψωμί αντί για έντομα. Μιλάμε ότι είναι αναίσθητα! Πολύ συχνά κοντεύω να τα πατήσω με το ποδήλατο γιατί αργούν τρομερά να αντιδράσουν όταν νιώσουν απειλή.

Δεν ξέρω τι να απαντήσω στη φίλη που δεν ξέρει τι να κάνει με την χελιδονοφωλιά. Εάν εσείς έχετε κάποια λύση, παρακαλώ να την γράψετε στα σχόλια.

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Α΄Βοήθειες'