Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πενία τέχνας κατεργάζεται

του Άντυ Παξινού Κάντο μόνος σουθερμοκήπιο, αυτοκίνητο

Έχω έναν φίλο που δυσκολεύεται με τα λεφτά για την βενζίνη του αυτοκινήτου του και έτσι το βλέπει να κάθεται και να μαραίνεται. Λοιπόν διαβάζοντας το κείμενο Καλλιεργώ μέσα στο σπίτι, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το αμάξι του ως θερμοκήπιο για τα φυτά του, αφού το σπίτι του είναι τόσο μικρό που δεν χωράει ούτε αυτόν.

Η ιδέα του μου φάνηκε πολύ τρελή αλλά και αρκετά αποτελεσματική, όπως διαπίστωσα όταν το είδα από κοντά. Το αρκετά μεγάλο του αμάξι, που μέχρι τώρα ήταν φουγάρο καυσαερίου, πλέον είχε μετατραπεί σε εργοτάξιο οξυγόνου! Τα είχε όλα σε ιεραρχία, λες και ήταν μια οικογένεια που πήγαινε μια κυριακάτικη εκδρομή. Στα μπροστινά καθίσματα κάθονταν οι τροπικές κυρίες, που είναι και πιο μεγάλες στο μέγεθος αλλά και για να εκμεταλλεύονται το φως από το παρμπρίζ που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Στα πίσω καθίσματα είχε τα καλοκαιρινά αρωματικά του, που διαφορετικά δε θα είχαν επιζήσει στο κρύο- τρία όλα και όλα αλλά μύριζε όλο το αμάξι λιβάνι! Στο παράθυρο του πορτμπαγκάζ του είχε οργανώσει σε ράφια δίσκους σπόρων, σπορόφυτα για κατανάλωση αλλά και σπορά για την καλοκαιρινή του καλλιέργεια στο εξοχικό. Εάν μια μέρα προκύψει να έχει υπερβολική ζεστή, ανοίγει λίγο τα παράθυρα ή τα βγάζει στον κήπο, που είναι μια καλή ευκαιρία για να τα ποτίσει κιόλας.

Πάντα τα βγάζει έξω για να τα ποτίσει, ωστόσο είχε απλώσει και εφημερίδες από κάτω τους για να μη λερώνουν. Όταν βέβαια αναγκάζεται να το μετακινήσει, αφήνει τα μπροστινά φυτά στον κήπο αν έχει καλή μέρα αλλιώς τα βάζει στο σπίτι. Αν θα χρειαστεί όλο τον χώρο για να αγοράσει χώματα για τον κήπο του για παράδειγμα, τότε αφήνει και τα σποριόφυτα και τα αρωματικά στο σπίτι. Ωστόσο το άρωμα μένει!

Photo: colemama/Flickr
Photo: colemama/Flickr

Βλέποντας το θερμοκηποκίνητό του μου ήρθε εμένα η ιδέα να κάνει και βαλίτσες θερμοκήπιο. Να πηγαίνουν ασορτί αλλά και για να έχει ένα ζεστό σημείο για τα φυτά του, όταν τα αφήνει σπίτι.

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'