Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διατροφικές "ανωμαλίες"

των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη Wikiχορτοφαγία, κρεατοφαγία

Το κείμενο ξεκίνησε σαν σχόλιο στο κομμάτι της Γκέλης για τα "ψοφίμια" αλλά εξελίχθηκε αρκετά μεγάλο άρα ιδού η δική μου άποψη στο θέμα της χορτοφαγίας και κρεατοφαγίας: "Παν μέτρον άριστον" αναμφισβήτητα και κυρίως ακολουθούμε την Μεσογειακή, ελληνική διατροφή, που μάθαμε από τους προγόνους μας και έχει δοκιμαστεί και αποδειχτεί σοφή και σωστή για την υγεία αιώνες τώρα! Η διατροφή αυτή προτείνει λίγο κρέας, μια-δυο φορές την εβδομάδα, μερικές φορές απλά για να νοστιμίσει τα λαχανικά και τα όσπρια - τα παστά χοιρινά κομματάκια των Κυκλάδων αυτό το σκοπό είχαν.

Photo: Wheat pilaf with lamb
Photo: Wheat pilaf with lamb

Επιπλέον από τα ζώα που σφάζονται για να μας θρέψουν,δεν παίρνουμε μόνο τα φιλέτα και τις μπριζόλες αλλλά τρώμε τα πάντα, ακολουθώντας τις σοφές συνταγές των προγόνων μας. 
Πιστεύω ότι η αγριωπή επιθετικότητα πολλών χορτοφάγων-ζηλωτών πηγάζει από τη σπατάλη και την αλόγιστη κρεοφαγία των δυτικών "πολιτισμένων" (που δυστυχώς εξαπλώνεται και στην πάλαι ποτέ φτωχή Ασία...). Οι χορτοφάγοι που τρώνε αβγά και τυριά, εύκολα θα πάρουν όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός τους και μπορούν άνετα να μη φάνε ποτέ ή να φάνε κρέας μόνο το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Όμως οι vegans, εκείνοι που αποφασίζουν να τραφούν μόνο με φυτά, πρέπει να οργανώνουν με εξαιρετική προσοχή τα καθημερινά γεύματά τους και αυτό θέλει πολλλή δουλειά! Οταν τους βλέπω να καταπίνουν χούφτες βιταμίνες ή να καταφεύγουν σε διάφορα "βιολογικά" συμπληρώματα και τα ειδικά vegan bars που αγοράζουν πανάκριβα από τα μαγαζιά Health Food πραγματικά μου ανάβουν τα λαμπάκια. Εχω παρατηρήσει πάντως πως σπάνια νέοι και νέες που από μικροί έτρωγαν και μαγείρευαν μαζί με τις μανάδες τους ακολουθούν τέτοιες ακραίες τάσεις, που τείνουν τελικά να είναι διατροφικές ανωμαλίες...

Υ.Γ.: Και μη προσπαθήσεις Γκέλη μου να "συναιτήσεις" με επιστημονικά βιβλία και μελέτες τους ζηλωτές χορτοφάγους. Θα σου αντιπαραθέσουν άλλα τόσα συγγράμματα που λένε τα αντίθετα.
Το ίδιο ισχύει και με την άλλη τελευταία μανία, της ωμοφαγίας.

Πρόσφατα άρθρα των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'