Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

της Κικής Τριανταφύλλη WikiΟινόραμα 2024

(photo: oenorama.com)
(photo: oenorama.com)

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση κρασιών στην Ελλάδα,  η οποία υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 10.000 Ελληνες και ξένους επισκέπτες, ξεκινάει το Σάββατο 2 Μαρτίου και για τρεις ημέρες θα τιμήσει στο Ζάππειο τους οίνους του ελληνικού και ξένου αμπελώνα.

Φέτος, με αφορμή την 30η επέτειο της έκθεσης, στο Οινόραμα 2024 από τις 2 μέχρις τις 4 Μαρτίου θα υπάρχουν στο Ζάππειο περισσότερα από 250 σταντ ξεχωριστών εκθετών ενώ οινοποιοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν περισσότερες από 2500 ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων.

Ανάμεσά τους για πρώτη φορά θα βρίσκονται 17 οινοποιοί από την Κύπρο, αλλά και πέντε κορυφαίοι οινοποιοί από τον Λίβανο οι οποίοι θα παρουσιαστούν ομαδικά, κάνοντας ακόμα πιο εύστοχο το σλόγκαν της έκθεσης «Το κρασί είναι παντού και πάντα στο Οινόραμα».

Πλατεία Γευσιγνωσίας

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Πλατείας Γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό και το ξένο terroir σε ιδανικές συνθήκες, δοκιμάζοντας όλα τα εκλεκτά κρασιά της σοδειάς του 2023, με αυτοσερβίρισμα (self-pour), χωρίς την παρουσία οινοποιών και με έξτρα πληροφορίες ανά ετικέτα.

Οινικές Αποκαλύψεις

Αίθουσα δημοφιλής σε επαγγελματίες αγοραστές που ψάχνουν τα ελληνικά «top obscure» κρασιά και «ψαγμένους» καταναλωτές που αναζητούν το διαφορετικό και θέλουν να... προβλέψουν το οινικό μέλλον έχει 36 σταντ και ισάριθμα πρωτοεμφανιζόμενα, λιγότερο γνωστά ή μικρά οινοποιεία, με όχι τόσο γνωστά έως και σπάνια κρασιά.

Στα highlights της φετινής έκθεσης είναι και η δοκιμή κρασιών στο Wine Bar στο βάθος της αίθουσας των Οινικών Αποκαλύψεων, τα οποία αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Εδώ,  εξειδικευμένοι οινοχόοι – οινολόγοι σερβίρουν και παρουσιάζουν φυσικά κρασιά, κρασιά ελάχιστων παρεμβάσεων, γηγενών ζυμών ή ιδιαίτερων αμπελοοινοποιητικών τεχνικών και κρασιά σπάνιων γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Ελλάδας (αφανείς ποικιλίες), ακόμα και από οινοποιούς εκτός έκθεσης, .

Οινοτεχνία

Οπως κάθε χρόνο, το Οινόραμα φιλοξενεί και φέτος, σε περίοπτη θέση, επιλεγμένες εταιρείες οινικού εξοπλισμού που διαχρονικά στηρίζουν με την παρουσία τους το ελληνικό κρασί. Παραδοσιακά, η παρουσία αυτή, πάντα με το όνομα Οινοτεχνία, εμπλουτίζει το Οινόραμα και δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να κάνουν ουσιαστικές επαφές με οινοποιούς-εκθέτες, αλλά και με τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, παρουσιάζοντας σύγχρονα προϊόντα αιχμής, κυρίως για την οινοποίηση και τη συσκευασία κρασιών και αποσταγμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια σε προνομιακή τιμή θα βρείτε εδώ στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες