Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Grapemag: Συνάντηση με τον Αλεξάντερ Πέιν

Grapemag WikiΑλεξάντερ Πέιν, «Sideways»

(photo: Χρήστος Τζίμας)
(photo: Χρήστος Τζίμας)

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο ελληνικής καταγωγής δημιουργός και σκηνοθέτης μιας από τις πιο διάσημες ταινίες με αντικείμενο το κρασί, του περίφημου «Sideways», είναι ένας άνθρωπος με ιδιότυπο χιούμορ, το οποίο αποτυπώνεται, άλλωστε, και στις ταινίες του.

Λάτρης της Eλλάδας, την οποία επισκέπτεται συχνά, o Αλεξάντερ Πέιν μυήθηκε στον κόσμο του κρασιού σε νεαρή ηλικία, χάρη στην αγάπη του για τη μαγειρική, και το καλό κρασί έγινε για εκείνον τρόπος ζωής. Με δύο παππούδες μετανάστες από την Eλλάδα –ο ένας λεγόταν Παπαδόπουλος (φυσικά), που χάριν συντομίας μετονομάστηκε σε Πέιν–, οι οποίοι άνοιξαν εστιατόρια σε δύο απομακρυσμένες γωνιές των ΗΠΑ, στην Αλαμπάμα και την Ομαχα της Νεμπράσκα, η επαφή του με την κουζίνα είχε αρχίσει από νωρίς. Κανείς από τους δύο, ωστόσο, δεν είχε ελληνικό εστιατόριο.

Η Θάλεια Καρτάλη από το περιοδικό Grape συνάντησε τον Πέιν μια μέρα του Ιουνίου στην κάβα «ΟΑΚ» στο Χαλάνδρι, όπου περιχαρής της ανακοίνωσε ότι η κόρη του μόλις αποφοιτούσε από το νηπιαγωγείο και βιαζόταν να τη συναντήσει. (Μαζί με την κορούλα του, μάλιστα, παρακολούθησε την προβολή της τελευταίας του ταινίας «Τα παιδιά του χειμώνα» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης).  Οση ώρα, ωστόσο, είχαν στη διάθεσή τους δεν σταμάτησε να της διηγείται ιστορίες για την ταινία, που ακόμη αποτελεί ορόσημο για τον κόσμο του κρασιο, γεγονός ακατανόητο και για τον ίδιο.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα Grapemag

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'