Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Grape Travel / Νότια Αφρική

Grapemag WikiΚρασιά Νότιας Αφρικής, Νότια Αφρική

Αμπελώνας στην Κονστάντσια, κοντά στο Κέιπ Τάουν, όπου παράγεται ένα περίφημο γλυκό κρασί (istock)
Αμπελώνας στην Κονστάντσια, κοντά στο Κέιπ Τάουν, όπου παράγεται ένα περίφημο γλυκό κρασί (istock)

H Νότια Αφρική συνδέθηκε με το χειρότερο καθεστώς φυλετικών διακρίσεων, το γνωστό Απαρτχάιντ· όμως, πρόκειται για μια χώρα με μεγάλες φυσικές ομορφιές και ιδιαίτερο κλίμα, που της έχει επιτρέψει να μπει στον παγκόσμιο οινικό χάρτη με σπουδαία κρασιά. Είναι η χώρα του Pinotage και του Chenin Blanc, των ιδιαίτερων Sauvignon Blanc αλλά και της νεοκοσμίτικης έκφρασης των Bordeaux blends.

Η χώρα του Νέλσον Μαντέλα είχε μια μακρά ιστορία παραγωγής κρασιού, περισσότερο από τρεις αιώνες. H ευρωπαϊκή αριστοκρατία για πάνω από 350 χρόνια απολάμβανε το περίφημο γλυκό κρασί της Κονστάντσια, το οποίο ακόμη και σήμερα συγκρίνεται επάξια με επιδόρπια κρασιά όπως το Château d’Yquem.

Tα χρόνια του Απαρτχάιντ, η πολιτική και οικονομική απομόνωση της Νότιας Αφρικής επηρέασε αναμφισβήτητα την οινοπαραγωγή, η οποία όμως με την αλλαγή του καθεστώτος επανήλθε, αντιμετωπίζοντας πολλές προκλήσεις προκειμένου να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Μικροί παραγωγοί κατάφεραν να αναπτυχθούν σε περιοχές με μοναδικό terroir, κυρίως στην περιοχή του Cape Town, και η ονομασία προέλευσης του Stellenboch απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα, με την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα Grapemag

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'