Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ιταλική αρχιτεκτονική και κρασί: Cantina Tramin

Grapemag Wikiοινοποιείο Cantina Tramin, Αλτο Αντιτζε, βόρεια Ιταλία

Μια πράσινη μεταλλική κατασκευή που παραπέμπει σε αναρριχώμενο κλήμα κυριαρχεί στο οινοποιείο (Αρχείο Cantina Tramin)
Μια πράσινη μεταλλική κατασκευή που παραπέμπει σε αναρριχώμενο κλήμα κυριαρχεί στο οινοποιείο (Αρχείο Cantina Tramin)

Ενα από τα παλαιότερα οινοποιεία στην περιοχή του νότιου Τιρόλο μαγνητίζει ήδη από μακριά το βλέμμα του επισκέπτη με τη φουτουριστική, αλλά παράλληλα πλήρως εναρμονισμένη με το τοπίο αρχιτεκτονική του.

To κτίσμα αποτελεί νοητή προέκταση του βραχώδους τοπίου και των απότομων βουνοπλαγιών στο Αλτο Αντιτζε. Στις αρχές του 1970, το οινοποιείο Cantina Tramin στεγαζόταν στο γραφικό κέντρο της πόλης, το 2006, όμως οι ανάγκες επέκτασης του χώρου οδήγησαν τη διοίκηση στην απόφαση να δημιουργήσει νέους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης, αλλά και να αναβαθμίσει το επισκέψιμο κομμάτι του.

Ο αρχιτέκτονας Βέρνερ Τσολ, που ανέλαβε το έργο, εμπνεύστηκε από το τοπίο και τα αμπελοτόπια. Η βασική του στόχευση ήταν να διαχωριστεί η ροή των επισκεπτών από τις εργασίες του οινοποιείου, και το πέτυχε δημιουργώντας δύο επίπεδα με ξεχωριστές εισόδους, διατηρώντας όμως το αρχικό κτίριο ως χώρο υποδοχής, ενώ δύο νέες πτέρυγες δημιουργήθηκαν για να φιλοξενήσουν την αίθουσα δοκιμών και το κατάστημα αναμνηστικών δώρων.

Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Grape mag

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα Grapemag

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'