Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Grapemag / Συνάντηση με τη Jancis Robinson

Grapemag WikiGrape magazine, Jancis Robinson

Το Protagon και το Bostanistas εγκαινιάζoυν μια συνεργασία με το Grape, το περιοδικό-ιστότοπο με το οποίο μοιράζονται το κοινό ενδιαφέρον τους για το κρασί, τους ανθρώπους του και τις ιστορίες του. Συχνά-πυκνά θα ανταλλάσσουμε με το Grape για αναδημοσίευση σχετικά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και άρθρα γνώμης. Κάνουμε αρχή με μια συνέντευξη στο Grape και στη Θάλεια Καρτάλη της Jancis Robinson, οινογράφου, κριτικoύ και συγγραφέα του φημισμένου «Oxford Companion for Wine»

H κορυφαία οινογράφος και κριτικός Τζάνσις Ρόμπινσον |Jancis Robinson/Facebooκ
H κορυφαία οινογράφος και κριτικός Τζάνσις Ρόμπινσον |Jancis Robinson/Facebooκ

Eίναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο επιδραστική προσωπικότητα στον χώρο του κρασιού. Συγγραφέας του «Oxford Companion for Wine» –δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει σπουδάσει το κρασί χωρίς τη βοήθεια του τόμου αυτού– η οινογράφος και κριτικός Jancis Robinson μπορεί επιτέλους να απολαύσει λίγο ελεύθερο χρόνο, αφού τη χρονιά που μας πέρασε αποφάσισε να πουλήσει σε μια αμερικανική εταιρεία το site της, JancisRobinson.com.

Η δοκιμή μιας ερυθρής Βουργουνδίας στη διάρκεια των σπουδών της στην Οξφόρδη, όπου σπούδασε Μαθηματικά και Φιλοσοφία, ήταν αρκετή για να… αρπάξει το μικρόβιο και να αφιερώσει τη ζωή της γράφοντας για το κρασί.

Kάτι που δεν τολμούσε καν να φανταστεί πίσω στη δεκαετία του ’70, όταν, όπως λέει η ίδια, «αν έλεγα στους οικείους μου ότι ήθελα να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο, το μόνο που θα μου έλεγαν θα ήταν: “Θα πετάξεις από το παράθυρο αυτές τις σπουδές στην Οξφόρδη για να ασχοληθείς με το κρασί και το φαγητό;”».

Στη διάρκεια ενός μεσημεριανού γεύματος που είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε, στο περιθώριο της αναβίωσης της Vedema στη Σαντορίνη από τον όμιλο Κατοικίες σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση MW, στην υπέροχη εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου Katoikies Garden Suites, που φιλοξενεί πλέον το εμβληματικό εστιατόριο Selene, η Jancis Robinson ξετύλιξε το νήμα της πολυετούς καριέρας της και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της για τις νέες τάσεις και όλα όσα έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες.

Μας μίλησε για την Ελλάδα και τα ελληνικά κρασιά.

Είχε προηγηθεί ένα εξαιρετικό masterclass από τον Γιάννη Καρακάση ΜW και την Caro Maurer ΜW, με θέμα το Ασύρτικο και το Riesling και η Jancis αρνήθηκε να με ακολουθήσει στον χώρο της συνάντησής μας αν προηγουμένως δεν εξασφάλιζε λίγο ακόμη από το εξαιρετικό και σπάνιο Keller Nierstein Hipping 2014 που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε –μεταξύ πολλών άλλων εξαιρετικών κρασιών– στη διάρκεια του masterclass.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Jancis Robinson στη Θάλεια Καρτάλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα Grapemag

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'