Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Εκλεκτό κρέας και προδιαγραφές από την Ηπειρο

WikiΜπούμπας, κρεοπωλείο Μπούμπας

Η παράδοση της οικογένειας Μπούμπα στο κρέας ξεκινά το 1925 από την Ήπειρο. Αφετηρία είναι οι ιδιόκτητες μονάδες 3.500 αιγοπροβάτων και ένα ιδιόκτητο βραβευμένο τυροκομείο, τα οποία υπάρχουν και λειτουργούν έως σήμερα στις ίδιες – εκσυγχρονισμένες πλέον – εγκαταστάσεις. Είκοσι χρόνια πριν, το πρώτο κρεοπωλείο ανοίγει τις πόρτες του στα Ιωάννινα, για να δώσει τη σκυτάλη στην Αττική πέντε χρόνια μετά.

Διαδεχόμενος γονείς και παππούδες, ο Γιώργος Μπούμπας, διατηρεί εδώ και 20 χρόνια ένα σύγχρονο κρεοπωλείο στα Μελίσσια. Και τον περασμένο Δεκέμβριο αποφάσισε να επεκτείνει την παρουσία του στο Λεκανοπέδιο,  δημιουργώντας ένα δεύτερο κατάστημα «Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου» στην Κηφισιά. Ενα μπουτίκ-κρεοπωλείο, πρότυπο, το οποίο σχεδίασε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο KLAB. Ψυγεία-βιτρίνες και πάγκοι κοπής σε πρώτο πλάνο και πίσω τους μεγάλα ψυγεία με τζάμι, ώστε το κρέας να είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου.

Αποσπώντας διακρίσεις για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων του ως γνώστης του γνήσιου εκλεκτού κρέατος και με καλά εκπαιδευμένη ομάδα, ο Γιώργος Μπούμπας προμηθεύει καθημερινά τα κρεοπωλεία του με καθαρό ελληνικό κρέας ελευθέρας βοσκής άριστης ποιότητας, προσφέροντας επίσης δημιουργικές παρασκευές σε συνεργασία με έμπειρους σεφ.

Για την προμήθεια του κρέατος συνεργάζεται με φάρμες που βρίσκονται αποκλειστικά στην Ήπειρο, παρακολουθώντας την ανάπτυξη και την εκτροφή των ζώων, που τρέφονται με 100% φυσικές τροφές, σε φυσικό περιβάλλον χωρίς παράπλευρες καλλιέργειες και δίχως τη χρήση ορμονών, συντηρητικών ή αντιβιοτικών.

Τα κρέατα δεν τυποποιούνται, διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά τους. Δεν επιδέχονται καμία επεξεργασία συντήρησης μετά από τα βοσκοτόπια. Στα καταστήματα διατίθενται θάλαμοι ωρίμανσης, όπου μπαίνουν φρέσκα, ώστε να ωριμάσουν στον σωστό χρόνο και στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Βιολογική Ενότητα

Το ποιοτικό και εκλεκτό κρέας αποτελεί το βασικό μέλημα. Ελευθέρας βοσκής μοσχαράκι, μοσχάρια ελληνικής βραχυκερατικής φυλής, αμνοερίφια, αλλά και κρέατα γαλλικής και αμερικάνικης προέλευσης, Black Angus, μπριζόλες 45, 68 ή 90 ημερών ωρίμανσης.

Στο κατάστημα της Κηφισιάς, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα βιολογικά προϊόντα. Βιολογικά κρέατα πιστοποιημένα από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων – BIOHELLAS, και βιολογικές παρασκευές, με κορυφαίες το μπιφτέκι μοσχάρι ΒΙΟ, μπιφτέκι κοτόπουλο ΒΙΟ, Burger μοσχάρι ΒΙΟ, πανέ κοτόπουλο ΒΙΟ και πανέ μοσχάρι ΒΙΟ, εμπλουτίζουν την γκάμα των προϊόντων και κέρδισαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Και στα δύο καταστήματα η μεγάλη γκάμα κρεατικών και αλλαντικών συμπληρώνεται από μία παλέτα εκλεκτών προϊόντων, όπως ζυμαρικά, όσπρια, σάλτσες για κρεατικά, σπάνια αλάτια, πιπέρια και μπαχαρικά, επιλεγμένα σκεύη μαγειρικής καθώς και ετικέτες κρασιών.

Το υπερσύγχρονο εργαστήριο για αλλαντικά

Παράλληλα, η εταιρεία «Μπούμπας – Κρέατα Ηπείρου» δημιούργησε στα Μελίσσια ένα υπερσύγχρονο πιστοποιημένο εργαστήριο – επένδυση που άγγιξε τα 200.000 ευρώ - για την παραγωγή προϊόντων που ανήκουν στις κατηγορίες ζύμωσης - ωρίμανσης ή θερμικής επεξεργασίας. Τα προϊόντα αυτά παράγονται αποκλειστικά από κρέατα ελληνικής προέλευσης, ενώ η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018.

Ετσι, η γκάμα των κρεάτων συμπληρώνεται από μία ολόκληρη σειρά αλλαντικών ωρίμανσης. Εκλεκτά κρέατα, επιλεγμένα μπαχαρικά και αρωματικά της ελληνικής φύσης και αργή ωρίμαση βρίσκονται σε ειδικά ψυγεία: σαλάμι Μετσόβου με μαραθόσπορο ή δυόσμο, chorizo μαύρου χοίρου, σαλάμι από 100% αρνίσιο κρέας, σαλάμι με τρούφα.

INFO

Καταστήματα: Κουντουριώτου 1, Μελίσσια | Στρ. Δαγκλή & Γορτυνίας, Κηφισιά | τηλ.: 210 613 3019 | info@mpoumpas.gr

 

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'