Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Μαγειρεύουμε με ΔΩΔΩΝΗ Spread!

της Κικής Τριανταφύλλη WikiΔΩΔΩΝΗ Spread φυσική γεύση, ΔΩΔΩΝΗ Spread τομάτα - βασιλικός, ΔΩΔΩΝΗ Spread καυτερή πιπεριά με φέτα και κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς τσίλι.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και κάντε απίθανους συνδυασμούς με βάση το ΔΩΔΩΝΗ Spread (Shutterstock)
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και κάντε απίθανους συνδυασμούς με βάση το ΔΩΔΩΝΗ Spread (Shutterstock)

Ετοιμάστε απίθανα ντιπ, σαλάτες και ανοικτά σάντουιτς που σας προτείνουμε με τρία εκλεκτά προϊόντα: ΔΩΔΩΝΗ Spread φυσική γεύση, ΔΩΔΩΝΗ Spread τομάτα - βασιλικός και ΔΩΔΩΝΗ Spread καυτερή πιπεριά με φέτα και κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς τσίλι.

Τα ντιπ είναι αναμφίβολα οι στάρ του μπουφέ, του πάρτι, της γιορτής, της ποδοσφαιρικής βραδιάς, μιας βραδιάς με μπιρίμπα ή απλά μιας χουχουλιάρικης ώρας μπροστά στην τηλεόραση. Ετοιμάζεις ένα ωραίο μπολ, το βάζεις στο δίσκο με μπαστουνάκια λαχανικών, τσιπς, κρακεράκια, παξιμαδάκια ή αραβικές πίτες περασμένες από τον φούρνο μέχρι να στεγνώσουν καλά και να γίνουν τραγανές, και έτοιμο το ελαφρύ γεύμα ή το πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Το ΔΩΔΩΝΗ Spread, που κυκλοφορεί σε τρεις γεύσεις, προσφέρει τη δυνατότητα άπειρων παραλλαγών για κάθε περίσταση. Αλειφώμενο προϊόν φτιαγμένο με την αυθεντική Φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ από 100% αιγοπρόβειο γάλα και το μοναδικό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ, το ΔΩΔΩΝΗ Spread έχει μόνο 16% λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, απλώνεται τέλεια, έχει πλούσια κρεμώδη υφή με απολαυστικά κομμάτια τυριού φέτας, και ευχάριστη, αρωματική γεύση. (Θα το βρείτε στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε συσκευασία 200γρ).

ο ΔΩΔΩΝΗ Spread κυκλοφορεί σε τρεις γεύσεις
ο ΔΩΔΩΝΗ Spread κυκλοφορεί σε τρεις γεύσεις

Το ΔΩΔΩΝΗ Spread φυσική γεύση δίνει την απόλυτη γεύση Δωδώνη και είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις. Το ΔΩΔΩΝΗ Spread τομάτα - βασιλικός έχει λαχταριστή γεύση τομάτας και ξεχωριστό άρωμα  βασιλικού για μια μοναδική μεσογειακή γευστική εμπειρία. Τέλος, το ΔΩΔΩΝΗ Spread καυτερή πιπεριά με φέτα και κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς τσίλι είναι εξίσου ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, ως άλειμμα στο ψωμί, συνοδευτικό στο φαγητό, σε σαλάτες και στη μαγειρική.

Θέλετε μερικές ιδέες; Στην πιο απλή περίπτωση δεν κάνεις τίποτα… Απλά βγάζεις το ΔΩΔΩΝΗ Spread από το ψυγείο, το ανακατεύεις ελαφρά και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο πριν το σερβίρεις.

Κουκουνάρι γιορτινό με ΔΩΔΩΝΗ Spread

Γιορτινό κουκουνάρι με ΔΩΔΩΝΗ Spread φυσική γεύση
Γιορτινό κουκουνάρι με ΔΩΔΩΝΗ Spread φυσική γεύση

Μια από τις πιο ωραίες και εύκολες προτάσεις είναι το «κουκουνάρι», που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας τόσο στο μάτι όσο και στη γεύση, είναι σίγουρο: Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά δύο συσκευασίες ΔΩΔΩΝΗ Spread φυσική γεύση με τρεις σκελίδες σκόρδου πολύ ψιλοκομμένες και 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο και αφήστε να αναμειχθούν τα αρώματα. Δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα, σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τοποθετήστε το μείγμα και δώστε του το σχήμα κουκουναριού. Στολίστε το με ωμά αμύγδαλα και κλαδάκια από άνηθο (αν δεν βρείτε πεύκο) συνοδέψτε το με κρακεράκια, μπουκετάκια μπρόκολου, μπαστουνάκια κολοκυθιού και καρότου και τοματίνια.

Tip: Αντί για ωμό σκόρδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1-2 κ.τ.σ. λιωμένο σκόρδο που θα φτιάξετε ως εξής. Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζετε σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες, τις αλατοπιπερώνετε, ραντίζετε με ελαιόλαδο και βάζετε ανάμεσα κλαδάκια από θυμάρι ή άλλο αρωματικό. Κλείνετε το αλουμινόχαρτο σαν πακέτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 – 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν. (Για οικονομία στο ρεύμα βάζετε το πακετάκι με τα σκόρδα σας όταν ψήνετε και κάποιο φαγητό). Αφήνετε τα σκόρδα να κρυώσουν, λιώστε τα με ένα πιρούνι και φυλάξτε τον πολτό μέσα σε λάδι σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.

Ωστόσο το σκόρδο είναι προαιρετικό. Αν δεν σας αρέσει προσθέστε απλά ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας.

Κροστίνι με ΔΩΔΩΝΗ Spread τομάτα - βασιλικός

Κροστίνι με ΔΩΔΩΝΗ Spread τομάτα – βασιλικός
Κροστίνι με ΔΩΔΩΝΗ Spread τομάτα – βασιλικός

Το ψωμί ήταν η βασική τροφή των μεσαιωνικών χρόνων στην Ευρώπη· μάλιστα χοντρές φέτες ψωμιού χρησίμευαν και σαν πιάτο, πάνω τους έβαζαν οι άνθρωποι ό,τι άλλο τρόφιμο είχαν, όσοι είχαν. Σε αυτή την παράδοση οφείλονται τα ιταλικά κροστίνι, τα σμέρμπροντ, τα σάντουιτς έργα τέχνης που τρώνε οι Δανοί όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά και το Αμπεντμπροτ (Abendbrot = βραδινό ψωμί), το τυπικό κρύο δείπνο των Γερμανών με ψωμί βούτυρο, αλλαντικά και τυρί.

Κροστίνι, λοιπόν (αλλά και σμέρμπροντ και Αμπεντμπροτ) μπορείτε να φτιάξετε και με τις τρεις γεύσεις ΔΩΔΩΝΗ Spread, χρησιμοποιώντας ό,τι ψωμί θέλετε. Για παράδειγμα, αλείψτε σκούρο ψωμί σίκαλης με ΔΩΔΩΝΗ Spread φυσική γεύση, σκεπάστε με λεπτές φέτες από φρέσκο αβοκάντο, ραντίστε με μερικές σταγόνες λεμόνι και λάδι και πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και σπόρους. Φτιάξτε αυτό το υπέροχο ανοικτό σάντουιτς ή απλά, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη για άλλες παραλλαγές.

Εμείς σας προτείνουμε μια μοναδική μεσογειακή εμπειρία με ΔΩΔΩΝΗ Spread τομάτα - βασιλικός.

Κόψτε μελιτζάνες και κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, απλώστε σε ταψάκι σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλατοπιπερώστε, ραντίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγο λιωμένο σκόρδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.  Ψήστε στο πλάι, φέτες ψωμιού ραντισμένες με ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο (προαιρετικά) και ρίγανη.

Αλείψτε τις τραγανές φέτες του ψωμιού με ΔΩΔΩΝΗ Spread τομάτα - βασιλικός και απλώστε επάνω ψημένη μελιτζάνα ή κολοκυθάκι. Προσθέστε λιαστή ντομάτα και φυλλαράκια ρόκας.

Το φουλ της πιπεριάς με ΔΩΔΩΝΗ Spread, πράσινες ελιές και αγκιναράκια

Ρολάκια ψητής μελιτζάνας με ΔΩΔΩΝΗ Spread καυτερή πιπεριά με φέτα και κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς τσίλι
Ρολάκια ψητής μελιτζάνας με ΔΩΔΩΝΗ Spread καυτερή πιπεριά με φέτα και κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς τσίλι

Κόψτε σε μικρούς κύβους μια ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και μια πράσινη κέρατο (συνήθως ψήνω αρκετές και τις φυλάω σε γυάλινο βάζο με λάδι και λίγο ξύδι). Ψιλοκόψτε μερικές πράσινες ελιές, 2 – 3 αγκιναράκια και (προαιρετικά) 1-2 αγγουράκια τουρσί και 1 κ.τ.γλ κάπαρη. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα μαζί τα υλικά με μια συσκευασία ΔΩΔΩΝΗ Spread καυτερή πιπεριά με φέτα και κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς τσίλι. Ετοιμάστε το ντιπ από την προηγουμένη και αφήστε το στο ψυγείο να ενοποιηθούν τα αρώματά του. Δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα, βγάζετε το μπολ από το ψυγείο.

Αλείψτε με το ντιπ λεπτοκομμένες φέτες ψητής μελιτζάνας και κάνετε ρολάκια που θα τα στερεώσετε με μια οδοντογλυφίδα. Εναλλακτικά, σε ένα μπολ σερβιρίσματος απλώνετε φύλλα μαρουλιού, βάζετε στη μέση το ντιπ και σερβίρετε με μπαστουνάκια λαχανικών, κρακεράκια και αραβική πίτα ψημένη. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ανοικτά σάντουιτς προσθέτοντας από πάνω φιλέτο αντζούγιας ή προσιούτο.

Οποια γεύση και αν διαλέξετε, λοιπόν, από τα τρία ΔΩΔΩΝΗ Spread, όπως και αν τα προσφέρετε, απλά όπως είναι ή σε ντιπ, σαλάτες ή άλλες συνταγές, το σίγουρο είναι ότι θα απογειώσετε τον γιορτινό σας μπουφέ!

  • Για ακόμα περισσότερες λαχταριστές συνταγές ακολουθήστε την ΔΩΔΩΝΗ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'