Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

«TRIZONI Exclusive»: Γεύση θάλασσας στην πόλη-γαστρονομικό προορισμό

της Κικής Τριανταφύλλη WikiΛαδάδικα Θεσσαλονίκης, «RAW Bar», «TRIZONI Exclusive», «TRIZONI», εστιατόριο Τριζόνι, Χαλκιδική, Αστέριος Σούσουρας

«TRIZONI Exclusive»
«TRIZONI Exclusive»

Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα για εμάς τους μη Θεσσαλονικιούς, η γαστρονομική μας πρωτεύουσα, και δεν χάναμε ποτέ την ευκαιρία για ένα ταξίδι στα βόρεια· γιατί εκεί, στην όμορφη πόλη του Θερμαϊκού, όλα ήταν πιο νόστιμα. Πάντα. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη ελληνική πόλη, που πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO, ένα δίκτυο πόλεων, που διαθέτουν παράδοση στη γαστρονομία, το οποίο προωθεί την πολιτιστική πολυμορφία και την αειφόρο αστική ανάπτυξη, διευκολύνοντας τις πόλεις-μέλη στην ανταλλαγή σχετικών εμπειριών, τεχνογνωσίας και πόρων.

Φέτος, λοιπόν, το φθινόπωρο η Θεσσαλονίκη κλείνει έναν χρόνο από την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας· και μαζί της το TRIZONI Exclusive, στα Λαδάδικα, γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια. Το εστιατόριο δημιουργικής ψαροφαγίας του Αστέριου Σούσουρα έγινε αμέσως talk of the town και σταθερός πόλος έλξης κοινού και βραβείων. Το ψάρι, εξάλλου, ήταν πάντα στοιχείο της γαστρονομικής παράδοσης της Θεσσαλονίκης, συνυφασμένο με τη θαλάσσια ιστορία της, τον πολιτισμό των γεύσεων και αναμφίβολα την Πολίτικη κληρονομιά της.

Στο «TRIZONI» οι πελάτες απολαμβάνουν τα πιο φρέσκα ψάρια αλιευμένα από ελεγχόμενο δίκτυο ψαράδων
Στο «TRIZONI» οι πελάτες απολαμβάνουν τα πιο φρέσκα ψάρια αλιευμένα από ελεγχόμενο δίκτυο ψαράδων

Αλλά δεν γεννήθηκε από το πουθενά. Το «TRIZONI» είναι εστιατόριο, που γράφει ιστορία εδώ και δεκαετίες στη Χαλκιδική, με τις θαλασσινές λιχουδιές του να το καθιστούν γαστρονομικό προορισμό στην περιοχή. Ολα άρχισαν πριν από 40 χρόνια, όταν ο Γιώργος Σούσουρας, ένας δεινός ψαράς από την Κρυοπηγή Χαλκιδικής μετέτρεψε το σπίτι της οικογένειάς του με την ωραία αυλή σε εστιατόριο. Οι πελάτες του απολάμβαναν τη δική του καθημερινή ψαριά στη σχάρα -και λίγους μεζέδες ακόμη-, ενώ όλα τα υπόλοιπα, μποστανικά, λάδι, μέλι και τυριά, ήταν όλα προϊόντα της Κασσάνδρας.

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση του εκλεκτού φαγητού, ο γιος του Γιώργου, Αστέριος Σούσουρας, ανέβασε την κουζίνα του καλού εστιατορίου σε άλλο επίπεδο. Πιστός στην κληρονομιά του ψαροντουφεκά πατέρα του και στο concept «από το χωράφι στο τραπέζι», ο Σούσουρας προμηθεύεται καθημερινά από ντόπιους ψαράδες και παραγωγούς ό,τι πιο εκλεκτό έχει να προσφέρει ο βυθός και η γη της Χαλκιδικής, ενώ έφτιαξε επίσης μια σπουδαία κάβα.

Ο Αστέριος Σούσουρας είναι πιστός στο concept «από το χωράφι στο τραπέζι»
Ο Αστέριος Σούσουρας είναι πιστός στο concept «από το χωράφι στο τραπέζι»

Και συνεχίζει να προτείνει τις σπεσιαλιτέ, που σερβίρει επί χρόνια το «TRIZONI» κρατώντας ψηλά την ποιότητα, η οποία επιβραβεύεται συνεχώς με νέες διακρίσεις. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Δημιούργησε το εστιατόριο «TRIZONI Exclusive»,  σε έναν νέο, μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό χώρο υψηλής αισθητικής, που είναι έτοιμος να υποδεχθεί για δεύτερη χρονιά τους επισκέπτες του, από την 6η Σεπτεμβρίου 2022.

Μάλιστα, στο εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο του ιστορικού κέντρου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (Δόξης 1 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα), που φιλοξενεί το «TRIZONI Exclusive», ο δραστήριος restaurateur δημιούργησε το «RAW Bar», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ιδιαίτερες και αυθεντικές, ωμές κοπές θαλασσινών, μια πραγματικά νέα γευστική εμπειρία, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της καθαρής ψαροφαγίας.

Στο «TRIZONI» η κλασική θαλασσινή μακαρονάδα ξεχωρίζει για τη γεύση της
Στο «TRIZONI» η κλασική θαλασσινή μακαρονάδα ξεχωρίζει για τη γεύση της

«40 χρόνια τώρα με αγάπη, γνώση και προσήλωση στους θησαυρούς της θάλασσας, το “TRIZONI” έγραψε ιστορία ως ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε, με σκληρή δουλειά και το μεράκι της ομάδας μας, να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και, έχοντας την εμπιστοσύνη των πελατών μας, να πρωτοπορούμε ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, χωρίς να ξεχνάμε την παράδοση που μας καταξίωσε», μας λέει ο Αστέριος Σούσουρας προτείνοντας μια «Nose-to-tail experience ψαροφαγίας TRIZONI», με αγνές πρώτες ύλες σε όλα τα πιάτα και εκλεκτά κρασιά, που συνθέτουν μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης και γαστρονομικής απόλαυσης.

Εξαιρετική λιχουδιά με ωμό τόνο στο «RAW Bar» του εστιατορίου «TRIZONI Exclusive» στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης
Εξαιρετική λιχουδιά με ωμό τόνο στο «RAW Bar» του εστιατορίου «TRIZONI Exclusive» στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης

Στο «TRIZONI Exclusive», λοιπόν, που ανοίγει τις πόρτες του στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, οι  λάτρεις των μεσογειακών γεύσεων θα ταξιδέψουν φέτος σε «πιο ανοιχτούς γευστικούς ορίζοντες», με ό,τι πιο εκλεκτό και φρέσκο αλιεύεται στην γενναιόδωρη θάλασσα του Αιγαίου από ελεγχόμενο δίκτυο αλιέων, σπεσιαλιτέ με αμιγώς ελληνικά ψάρια και θαλασσινά, εξειδικευμένες ωμές κοπές, αλλά και με σπάνια χόρτα αρτυμένα μόνο με βιολογικό ελαιόλαδο αποκλειστικής παραγωγής, ψωμί από τον εξειδικευμένο αρτοποιό της επιχείρησης εστιατορίου και τυριά από τον τυροκόμο της, και βεβαίως μια εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα κρασιών, ο συνδυασμός των οποίων παραπέμπει «σε μερικές από τις πιο οικείες γεύσεις της μνήμης μας».

(Αχ Θεσσαλονίκη μου με τα ωραία σου!)

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'