Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κορυφαία διάκριση ποιότητας για τα «Trizoni fish restaurant»

WikiTrizoni fish restaurant, Αστέριος Σούσουρας, FNL Best Restaurant Awards 2022, Κρυοπηγή Χαλκιδικής, Λαδάδικα Θεσσαλονίκης

Tο «Τριζόνι» στα Λαδάδικα βραβεύτηκε μετά από μόλις λίγους μήνες λειτουργίας (Facebook /Trizoni)
Tο «Τριζόνι» στα Λαδάδικα βραβεύτηκε μετά από μόλις λίγους μήνες λειτουργίας (Facebook /Trizoni)

Τα φημισμένα εστιατόρια «Trizoni» στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 16 εστιατόρια για ψάρι, που διακρίθηκαν φέτος στα βραβεία FNL ανάμεσα σε 77 εστιατόρια για ψάρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι η ετήσια απονομή των FNL Best Restaurant Awards έχει ως στόχο να αναδείξει τον δυναμισμό των ελληνικών εστιατορίων και των δημιουργών τους αλλά και τις σημαντικές και αξιόλογες προσπάθειες σε κάθε επίπεδο και κατηγορία.

Στη λαμπερή τελετή απονομής των FNL Best Restaurant Awards 2022, που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 23 Μαΐου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, τα εστιατόρια «Trizoni fish restaurant» κέρδισαν από ένα αστέρι σύμφωνα με την αξιολόγηση της επιτροπής των βραβείων, στην κατηγορία «Εστιατόριο για ψάρι».

Ωστόσο, πολύ πριν φτάσει το «Τριζόνι» στα Λαδάδικα ήταν φημισμένη ψαροταβέρνα στη Χαλκιδική, χάρη στις εκλεκτές πρώτες ύλες που εξασφαλίζει από ψαράδες και παραγωγούς της περιοχής, ο ιδιοκτήτης του Αστέριος Σούσουρας, ο οποίος κληρονόμησε την επιχείρηση από τον πατέρα του Γιώργο: «“Το Trizoni sea treasure”  έγραψε ιστορία επί 39 χρόνια στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής και εδώ και λίγο καιρό μεταλαμπαδεύσαμε τη γνώση μας επάνω στους θησαυρούς της θάλασσας, στη Λυκούργου 2, στα Λαδάδικα, στο “Trizoni exclusive”, ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα, όπως αποδεικνύουν οι διακρίσεις μας-, εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας στην Ελλάδα», είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο του ο κ. Σούσουρας, ένας από τους πιο δημιουργικούς restaurateurs της πατρίδας μας.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο βραβευμένος εστιάτορας Αστέριος Σούσουρας στο Ζάππειο μετά την απονομή των FNL Best Restaurant Awards 2022
Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο βραβευμένος εστιάτορας Αστέριος Σούσουρας στο Ζάππειο μετά την απονομή των FNL Best Restaurant Awards 2022

Και υπογράμμισε ότι «Αυτή η διάκριση ήρθε για να επιβραβεύσει τη σκληρή δουλειά και το μεράκι της ομάδας μας να πρωτοπορούμε και να ακολουθούμε τις τάσεις της εποχής, χωρίς να ξεχνούμε την παράδοση εμπιστοσύνης που μας καταξίωσε. Ευχαριστούμε την επιτροπή για την επιλογή της. Συνεχίζουμε. Nose-to-tail experience ψαροφαγίας, αγνή πρώτη ύλη σε όλα τα πιάτα και εκλεκτά κρασιά σε μια ξεχωριστή εμπειρία Trizoni γεύσης και γαστρονομικής απόλαυσης».

Εκλεκτές γεύσεις θαλασσινών όλο το καλοκαίρι στην Κρυοπηγή

Το «Trizoni sea treasure» άνοιξε τις πόρτες του σε φίλους και πελάτες και πάλι φέτος το καλοκαίρι στην παραδοσιακή του στέγη, στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής, προτείνοντας στους γνώστες του καλού ψαριού τις σπεσιαλιτέ του. Το πλούσιο μενού «δημιουργικής ψαροφαγίας», οι σπεσιαλιτέ με αμιγώς ελληνικά ψάρια και θαλασσινά, που παραλαμβάνονται καθημερινά, οι ειδικές κοπές όπως tartar, sashimi και crudo, τα συνοδευτικά, οι σαλάτες με βιολογικό λάδι αποκλειστικής παραγωγής, το ψωμί από τον δικό του ξυλόφουρνο, τα τυριά από τον τυροκόμο της επιχείρησης, όπως και το ομώνυμο βιοδυναμικό κρασί από τους αμπελώνες της Χαλκιδικής, που σερβίρεται και στο ολοκαίνουργιο wine bar, αποτελούν διαχρονικά εγγύηση ποιότητας και γεύσης και παραπέμπουν «σε μερικές από τις πιο οικείες γεύσεις της μνήμης μας».

Εδώ και 39 χρόνια το «Trizoni sea treasure» υποδέχεται την πελατεία του στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής
Εδώ και 39 χρόνια το «Trizoni sea treasure» υποδέχεται την πελατεία του στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Πιστός στα λόγια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι  ότι, «Η απλότητα είναι η αρτιότερη σύνθεση», ο Αστέριος Σούσουρας επισημαίνει: «Είναι μεγάλη ευθύνη να διαχειριζόμαστε αυτά τα μεγαλειώδη δώρα της θάλασσας. Ευθύνη που μετουσιώνουμε σε μαγειρική απλότητα, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην αναζήτηση για άριστη ποιότητα πρώτης ύλης, “το πραγματικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα”, φέρνοντας στην κουζίνα μας ό,τι πιο εκλεκτό και φρέσκο αλιεύεται στην γενναιόδωρη θάλασσα του Αιγαίου».

Επιστρέφοντας στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής, το «Τριζόνι» φιλοδοξεί να γίνει όλο το καλοκαίρι ο απόλυτος all day προορισμός και φανατική συνήθεια για τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Γιατί, ποιο στ΄αλήθεια είναι το μυστικό της επιτυχίας του; «Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα», Οδυσσέας Ελύτης, («Μαρία Νεφέλη»)…

 

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'