Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Γεύσεις Μαδαγασκάρης στο Caravin

Wikiεκδήλωση, Caravin wine bar, Μαδαγασκάρη, Θησείο

Στο πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα, νησί της Αφρικής, το Caravin θα κάνει στις 3 Νοεμβρίου την πρώτη στάση μιας σειράς περιπλανήσεων σε οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου. Η Μαδαγασκάρη δεν παράγει κρασί, η Αννα Χρισκιώτη, όμως, ιδιοκτήτρια και sommelière του ωραίου wine bar στο Θησείο, έχει τους λόγους της.

Το όνομά του είναι Caravin, μια σύνθεση του καραβανιού και του κρασιού α λα γαλλικά (vin), ακολουθεί όμως μετά το «Wine and Wanderlust», επεξήγηση πραγματικά ιντριγκαδόρικη αφού αρκούν οι λέξεις για να σου ξυπνήσουν τη λαχτάρα της περιπλάνησης.

 Το Caravin είναι το wine bar του Θησείου με τη μποέμ ατμόσφαιρα που υπόσχεται (και κρατάει τις υποσχέσεις του) για ωραίες οινικές εμπειρίες. Ιδιοκτήτριά του, μια γυναίκα με αδυναμία στα ταξίδια, το καλό κρασί, το συνοδευτικό φαγητό, η φαρμακοποιός Αννα Χρισκιώτη, που όμως προτίμησε να ακολουθήσει τους δρόμους τους κρασιού, και να εκπαιδευτεί ως sommelière. 

Και τώρα, που το ωραίο wine bar έκλεισε ένα χρόνο ζωής και εδραιώθηκε στην πελατεία του, ήρθε η ώρα για την πλήρη ανάπτυξη του concept. 

Στo Caravin, λοιπόν, ξεκινάει μια σειρά θεματικών ταξιδιών, μάλιστα η πρώτη επίσκεψη θα γίνει στο νησί της Μαδαγασκάρης, μια ωραία και ενδιαφέρουσα γωνιά του κόσμου, πλην όμως μη οινοπαραγωγική! 

Αναρωτιέστε μήπως γιατί; Η απάντηση ήρθε με ένα σημείωμα της Αννας Χρισκιώτη και είναι πραγματικά συγκινητική: «Μα γιατί κάποιες φορές στη ζωή μας πρέπει να επιτρέπουμε στο Συναίσθημα να παίζει το κυρίαρχο ρόλο, να σπάει τις φόρμες και τα πρωτόκολλα και να έρχεται, με την ευγένεια που το διακατέχει, να πρωταγωνιστεί χωρίς να παραγκωνίζει τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή, το Κρασί», γράφει.

Ταξίδι στη Μαδαγασκάρη, λοιπόν, και ο λόγος συναισθηματικός.

«Αιτία και αφορμή ο εκλιπών παππούς μου, ο ιερέας Βασίλειος Γαλατόπουλος, ο οποίος υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ιεραποστολής στο νησί τη δεκαετία του 1960», γράφει η Αννα, «Οδηγός στη ζωή μου. Άνθρωπος ανήσυχος, με πνεύμα ελεύθερο και τολμηρό, ανθρωπιστής, με βαθιά φιλοσοφική άποψη για τη ζωή, απόλυτα απαγκιστρωμένη από  κάθε αγκύλωση, που κρατά το ανθρώπινο πνεύμα δέσμιο των αναστολών και των φόβων του», μας αποκαλύπτει.

Ένας πραγματικός φιλόσοφος ήταν ο παππούς της, ενταγμένος απόλυτα μέσα στη κοινωνία. Με τις παρέες, τα γλέντια και ένα ποτήρι κρασί να συντροφεύει πάντα τις συζητήσεις του. Νάτο το κρασί. Αθόρυβος πρωταγωνιστής στις στιγμές των ανθρώπων.

«Αφιερωμένο στη μνήμη του παππού μου, λοιπόν, το πρώτο μας ταξίδι, που η ευλογία του με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Ελάτε να γνωρίσουμε τη γαστρονομία και τη κουλτούρα αυτού του πανέμορφου νησιού» γράφει, και μας προσκαλεί να νιώσουμε, να μυρίσουμε, να ακούσουμε τη μαγεία της Αφρικανικής Ηπείρου στο Caravin.

Την Κυριακή, 3/11 στις 14:30, στο μπαρ του Θησείου έχει οργανωθεί μια εκδήλωση με ζωντανή μουσική και φαγητό. Μαλαγάσιοι από την «Ένωση Φίλων της Μαδαγασκάρης», θα μαγειρέψουν, θα παίξουν μουσική για εμάς, και θα μας συστήσουν το νησί τους, μοναδικό σταυροδρόμι συνάντησης ευρωπαϊκής, ινδονησιακής και αφρικανικής κουλτούρας. Και τα εδέσματά τους με πρώτες ύλες της Μαδαγασκάρης θα συνοδεύονται από φίνα γαλλικά κρασιά.

Μενού Μαδαγασκάρης στο Caravin

Ορεκτικά

  • Sambosa Madagascar, Πιτάκια από ρυζάλευρο, γεμιστά με κιμά, πατάτα, μυρωδικά και κάρυ
  • Εletr' akoho au coco pane, Φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες σε γάλα καρύδας και παναρισμένες σε panko

Σαλάτες

  • Achard, Παραδοσιακή σαλάτα Μαδαγασκάρης με λάχανο, καρότο, φρέσκα φασολάκια και μυρωδικά

Κυρίως πιάτα

  • Basmati rice
  • Malagasy Romazava, Παραδοσιακή συνταγή με μοσχάρι οσομπούκο μαγειρεμένο με χόρτα της Μαδαγασκάρης και angivy
  • Poisson au curry et coconut, Φιλέτο ψαριού με λαχανικά, κάρυ και γάλα καρύδας
  • Κoba, το γλυκό του δρόμου. Παραδοσιακό γλυκό της Μαδαγασκάρης με μπανάνα, ρυζάλευρο και καραμελωμένα φιστίκια. Ψήνεται σε φύλλο μπανάνας και συνοδεύεται από παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας

Κρασί

  • Επιλογή λευκού: Chateau Lande de Bertin (Sauv.Blanc-Semillon)-Bordeaux 
  • Επιλογή ερυθρού: Chateau Des Trois Tours (Merlot-Cab.Sauvignon-Cab.Franc)-Bordeaux     

Πλήρες Μενού: 25 ευρώ / άτομο, με ένα ποτήρι γαλλικό κρασί.                                                                              

Info

Facebook: Caravin Wine Bar, Ακάμαντος 11, Θησείο, Τηλέφωνο κρατήσεων: 211-4003962

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'