Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Μία νέα κάρτα φέρνει την εξέλιξη στο Σούπερ Μάρκετ

WikiΜασούτης, mascard, σούπερ μάρκετ

Πηγαίνοντας για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ελέγχουμε την ποιότητα και τις τιμές [Shutterstock]
Πηγαίνοντας για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ελέγχουμε την ποιότητα και τις τιμές [Shutterstock]

Μαγειρικοί πειραματισμοί με εξαιρετικά υλικά. Κάποια πιάτα πολύ καλά. Κάποια τραγικά, αλλά βρώσιμα. Υπήρχαν και αυτά που τα κάναμε «κάρβουνο». Αν ήταν κλειστό το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, δεν τα πετούσαμε. Τρώγαμε την πίκρα. Αν ήταν ανοιχτό, αγοράζαμε τα ίδια υλικά και επαναλαμβάναμε.

Το μενού δεν άλλαζε μέχρι να οδηγηθεί σε πλήρη επιτυχία και να πάρει άριστα 10 από το παρεάκι. Εκπομπές μαγειρικής δεν υπήρχαν το 1995. Internet επίσης. Ετοιμα φαγητά ούτε κατά διάνοια. Αρα, αν δεν τα έκανες μαντάρα, δεν μάθαινες να μαγειρεύεις… Και ως φοιτητής, χρήματα για να τρώω κάθε μέρα απ’ έξω, δεν υπήρχαν.

Στη Θεσσαλονίκη το σούπερ μάρκετ ήταν ένα. Ο Μασούτης. Και ήταν το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Οχι με την έννοια του μικρού. Του εναντίου. Ηταν αρκετά μεγάλο. Είχε τα πάντα. Απλώς ήταν τόσο φιλικό, που μεταμόρφωνε μία περιοχή της πόλης σε όμορφη γειτονιά. Εμπαινα μέσα και αισθανόμουν οικογενειακή θαλπωρή.

Το τμήμα φρέσκων φρούτων και λαχανικών στο πολυτελές Grand Μασούτης της Θέρμης
Το τμήμα φρέσκων φρούτων και λαχανικών στο πολυτελές Grand Μασούτης της Θέρμης

Οι υπάλληλοι εξυπηρετικοί. Με γνώριζαν, ήξεραν τι ήθελα, μου έκαναν προτάσεις, μου έλεγαν για οτιδήποτε καινούργιο ερχόταν, αφού ήξεραν ότι έψαχνα πάντα για καινούργια υλικά.

Οταν πήρα το πτυχίο και μετακόμισα στην Αθήνα, δεν περίμενα ποτέ ότι ένα σούπερ μάρκετ θα μπορούσε να είναι ένα από τα πράγματα που μου έλλειπαν. Οσο και αν ακούγεται αστείο, κάθε φορά που πήγαινα στη Θεσσαλονίκη, ό,τι και όση δουλειά και αν είχα, έβρισκα χρόνο να μπω σε ένα Μασούτη και να χαζέψω τα ράφια του. Γλυκές μνήμες…

Πέρυσι, όταν έμαθα ότι έρχεται στην Αθήνα, περίμενα να ανοίξει το πρώτο κατάστημα για να πάω. Από Παγκράτι έφτασα Παλαιό Φάληρο για τα ψώνια της εβδομάδας! Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να δω αν και πώς εξελίχθηκε και πώς θα παρουσιαστεί στο αυστηρό, αττικό κοινό. Και πραγματικά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και «απαίτησή» μου.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης έχει επεκταθεί και στην Αττική
Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης έχει επεκταθεί και στην Αττική

Τα ράφια τακτοποιημένα τόσο καλά, που νόμιζα ότι έμπαινα σε ένα σούπερ μάρκετ που ψώνιζα χρόνια. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Εκτός από τα βασικά και «κλασικά» προϊόντα, τη μεγάλη ποικιλία, τα έτοιμα φαγητά της δικής του μπράντας, τα φρέσκα ψάρια και κρέατα, τα ζουμερά φρούτα και λαχανικά, τις προσφορές, τους άνετους διαδρόμους, είχε εξελιχθεί και σε επίπεδο κάρτας αγορών.

Μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην προλάβαινα να βγάλω τη Mas card, αλλά ήταν μία καλή ευκαιρία να τσεκάρω τον Μασούτη και στο Internet.

Τα 7 πλεονεκτήματα της Mas card

Πρώτη εντύπωση εξαιρετική! Αφού είχα την ευκαιρία να έχω είτε τη «φυσική», πλαστική κάρτα σε μικρό ή μεγάλο μέγεθος, είτε την εφαρμογή για το κινητό. Και μπορούσα να την αποκτήσω και με αίτηση μέσω Διαδικτύου ή τηλεφωνικά ή συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα στη ρεσεψιόν του καταστήματος. 

Ψωνίζοντας με την καλύτερη κάρτα προνομίων της αγοράς
Ψωνίζοντας με την καλύτερη κάρτα προνομίων της αγοράς

Δεύτερο πρωτοποριακό, μπορώ να ελέγχω πόσους πόντους έχω online από το site του Μασούτη. Ακόμη και να πετάξω την τελευταία απόδειξη, μπορώ να δω τους πόντους μου ανά πάσα στιγμή στο https://www.masoutis.gr/MasCard/Points.

Τρίτο και για κάθε… τρία ευρώ, κερδίζω έναν πόντο. Ομως στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν προϊόντα με προσφορές σε πόντους, οπότε οι 200 που χρειάζονται για την εξαργύρωση, συγκεντρώνονται πολύ πιο γρήγορα.

Τέταρτο και πολύ σημαντικό. Μου δίνει την εύκαιρα να «αποζημιωθώ» άμεσα. Δηλαδή τη στιγμή που θα συγκεντρώσω 200 πόντους, το ταμείο με ενημερώνει ότι εκπίπτουν 6 ευρώ από τις αγορές που ήδη έχω κάνει και όχι από την επόμενη επίσκεψή μου στο σούπερ μάρκετ.

Πέμπτο, ως κάτοχος της κάρτας, έχω άμεσες και επιπλέον χρηματικές εκπτώσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα ευρείας χρήσης, τα οποία έχουν ειδική σήμανση στο κατάστημα.

Ο πάγκος των τυριών στο κατάστημα Grand του Μασούτη στη Θέρμη
Ο πάγκος των τυριών στο κατάστημα Grand του Μασούτη στη Θέρμη

Εκτο, ως κάτοχος ηλεκτρονικής Mas card, η οποία είναι μέρος μιας ολόκληρης εφαρμογής στο κινητό, έχω καθημερινά καινούργια ηλεκτρονικά κουπόνια που εξαργυρώνω στο ταμείο. Μπορώ επίσης να ενημερώνομαι για τις προσφορές, να βλέπω τα φυλλάδια και άλλες χρηστικές πληροφορίες από το κινητό μου.

Και έβδομο, με τη χρήση που κάνω ούτως ή άλλως στη Mas card μου, μπαίνω αυτόματα σε διαγωνισμούς με δώρα ταξίδια, αυτοκίνητα και καθημερινά προϊόντα. Και αν όλο αυτό που συνάντησα στο Μασούτη της Αθήνας δεν είναι η εξέλιξη με σεβασμό στην παράδοση, δεν μπορώ να σκεφτώ τι είναι…

Τελικά, 25 χρόνια μετά διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ δεν μου έλλειπε απλώς επειδή το είχα συνδέσει με τα πρώτα μου μαγειρικά πατήματα και την υπέροχη φοιτητική ζωή της Θεσσαλονίκης. Αλλά ήταν ένας συνδυασμός της εξαιρετικής ποικιλίας, ποιότητας και εξυπηρέτησης με όλα τα παραπάνω.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'