Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πρωτοχρονιάτικα δώρα για bostanistas της πόλης

της Αναστασίας Λαμπρία Wikiδώρα, κήπος, βεράντα, κουζίνα

Εμμένω στην άποψη ότι τα δώρα τα φέρνει ο Άγιος Βασίλης που φτάνει στο χάραμα του νέου χρόνου., δηλαδή δεν τα φέρνει το ροδαλό βρέφος τα Χριστούγεννα, συνήθεια των Αμερικανών κυρίως που τείνει να κυριαρχήσει. Άρα προλαβαίνουμε, εχουμε τη σήμερον και δύο μέρες ακόμη για να σκεφτούμε τους αγαπημένους μας.
Από ελάχιστα ευρώ μέχρι λίγα παραπάνω (οπωσδήποτε κάτω από 30)  μέχρι μία πολυτέλεια με δυο μηδενικά ιδού τι σας προτείνουμε:

Μια χούφτα βολβοί τουλίπας, λίγα βοτσαλάκια, 3-4 ψηλά ποτήρια. Ένα στρώμα από βοτσαλάκια πάνω στο οποίο θα ακουμπήσετε στέρεα τον βολβό με την μυτούλα προς τα πάνω. Λίγα βοτσαλάκι ακόμη και ρίχνετε τόσο νερό ώστε να καλύπτει το πρώτο, κάτω κάτω στρώμα αλλά να μην ακουμπά το βολβό. Την άνοιξη, ένα παράθυρο θα ομορφήνει εξαιτίας σας.

Photo: Δάφνη Κουγέα
Photo: Δάφνη Κουγέα

Μήνες εψαχνα στο Μοναστηράκι να βρω απλά ψάθινα καλύμματα για γλάστρες. Ματαίως, ή πολύ παρδαλά ή πολύ ακριβά. Τα καλύτερα τα βρήκα στο fiori.

Photo: Δάφνη Κουγέα
Photo: Δάφνη Κουγέα

Εκεί βρήκα κι αυτούς τους κουβάδες τους τσίγκινους. Ελπιζω κάποιος να με θυμηθεί. Ονειρεύομαι μέσα τους τα κυκλάμινά μου.

Αυτό ειναι νομίζω το ιδεώδες δώρο για γκουρμέ φίλο των μπισκότων που ξέρει κι από ζωγραφική ή τυπογραφία. Τα χρώματα της pantone (6-8) διαφορετικά για να παραμένουν φρέσκα τα μπισκότα σας (ή και άλλα μη βρώσιμα, ό,τι άλλο επιθυμείτε να μην παραπέσει). Από το www.designshop.gr

Photo: Δάφνη Κουγέα
Photo: Δάφνη Κουγέα

Πιο κομψά σχεδιασμένα κασπώ υπάρχουν; Κι αυτά από το fiori σε εντυπωσικά μεγάλη ποικιλία τιμών.

Το ακριβότερο, αληθινή πολυτέλεια. Απαιτεί και μερεμέτια. Αλλά ποιος δεν θα θελε μια βρύση (και τι βρύση!) ακριβώς επάνω από τις εστίες της κουζίνας του;


 

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'