Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πέντε αστέρια: όλα σπιτικά!

της Γκέλης Βούρβουλη Κάντο μόνος σουαστική κηπουρική

Το πρώτο απο τα πέντε αστέρια των ημερών δόθηκε ασυζητητί στο ένα απο τα κόκκινα λάχανά μας, που μεγαλώνουν στο μποστάνι της ταράτσας. Τα άσπρα λάχανα δεν είναι τόσο προχωρημένα αλλά κι αυτά δεν πάνε άσχημα, δεδομένου ότι πρόκειται για τα δυσκολότερα λαχανικά που έχουμε επιχειρήσει να καλλιεργήσουμε ως τώρα. Το μυστικό πρέπει να βρίσκεται στο πότισμα κατά την περίοδο που "δένουν" τα κεφάλια - θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες μόλις (και εφ' όσον) δέσουν και τα άσπρα μας.

Το δεύτερο αστέρι το πήραν τα μπρόκολά μας, τα οποία επίσης άρχισαν να φτιάχνουν κεφαλάκια. Αυτά είναι εύκολα, βέβαια. Το νερό και τον ήλιο τους θέλουν μόνο και προχωράνε χωρίς απρόοπτα.

Το τρίτο αστέρι το κέρδισε η μοναδική απο τις ντοματιές μας που αψηφά το ημερολόγιο. Οι ντοματούλες της φωτογραφίας έχουν ενθουσιαστεί με τις λιακάδες και για την ώρα φαίνονται να μεγαλώνουν κανονικά. Το γιατί αυτή η συγκεκριμένη ντοματιά και όχι όλες οι άλλες, είναι κάτι το οποίο ερευνούμε - και θα επανέλθουμε.

Η φαλαινόψις της φωτογραφίας σχεδόν πέθανε τον περασμένο Ιούλιο. Γυρίσαμε απο τις διακοπές και τη βρήκαμε σε άθλια χάλια, με τα φύλλα ζαρωμένα και γεμάτα μαυρίλες και όψη φυτού που είχε υποστεί σοβαρή αφυδάτωση. Ο γεωπόνος της περιοχής μας συνέστησε να την βγάλουμε έξω (σε φωτεινό μέρος αλλά όχι με απ' ευθείας ήλιο) και να την ακουμπήσουμε σε ένα πιατάκι με νερό. Το έκανα με επιφύλαξη (δεν υποτίθεται ότι οι ρίζες δεν πρέπει να ακουμπούν στο νερό;) και δούλεψε μια χαρά. Η φαλαινόψις συνήλθε, έβγαλε καινούργια φύλλα κι εδώ και λίγες μέρες εμφανίστηκε και το πρώτο κλαράκι, στο οποίο έδωσα το τέταρτο αστέρι μου.

Το πέμπτο αστέρι είναι η Κίρα, που ήρθε να κάνει ρεβεγιόν με τη μαμά και τη θεία της και πέρασε όλο το βράδυ κάτω απο το χριστουγεννιάτικο δένδρο, μέσα στη σακούλα που βλέπετε. Κι όταν ήρθε η ώρα να φύγει, την πήρανε με τη σακούλα, εννοείται.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'