Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Αγροτικά προϊόντα: «Όλη η Ελλάδα σε ένα Τραπέζι»

WikiΟλη η Ελλάδα ένα Τραπέζι

Λεπτομέρεια από έκθεση αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη
Λεπτομέρεια από έκθεση αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση «Όλη η Ελλάδα σε ένα Τραπέζι», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και ώρα 13.30 στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά, Αιόλου 93 στο κέντρο της Αθήνας, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση, είναι στη σειρά η έκτη συνάντηση παραγωγών και επιχειρήσεων με στόχο την ανάδειξη, την προώθηση και την προβολή θετικών παραδειγμάτων από το χώρο των παραγωγών και επιχειρήσεων της αγρο-διατροφής και ευρύτερα, της αγρο-επιχειρηματικότητας.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας «Όλη η Ελλάδα σε ένα Τραπέζι» εξυπηρετείται με τη διοργάνωση συναντήσεων και εκδηλώσεων με τη συμμετοχή παραγωγών και επιχειρήσεων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Μέχρις στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 5 συναντήσεις - εκδηλώσεις, η πρώτη στην Αθήνα (Μάϊος 2017) με προσκεκλημένους παραγωγούς και επιχειρήσεις από την Βοιωτία, την Εύβοια, την Φθιώτιδα και Φωκίδα, η άλλη στη Καλαμάτα (Οκτώβριος 2017) με παραγωγούς και επιχειρήσεις από την Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία και η τρίτη στο Ναύπλιο (Δεκέμβριος 2017) με παραγωγούς και επιχειρήσεις της Αργολίδας και της Κορινθίας.

Η πρώτη συνάντηση - εκδήλωση για το 2018 έγινε το Μάρτιο στην Θεσσαλονίκη και αφορούσε παραγωγούς και επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική) και ακολούθησε η εκδήλωση της Λάρισας τον περασμένο Μάιο με παραγωγούς και επιχειρήσεις από την Θεσσαλία (Καρδίτσα, Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα).

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση των παραγωγών στο Ναύπλιο
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση των παραγωγών στο Ναύπλιο

Συμπράττοντα μέρη αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η Εθνική Τράπεζα και το IdeasLab–Smart & Creative Economy, ένα εργαστήριο ιδεών για την στήριξη, την προώθηση και την προβολή της νέας, καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση έχοντας τον ρόλο του συντονιστή και παρουσιαστή, Κώστας Τσαούσης οργανώνει τις «αφηγήσεις» των παραγωγών και των επιχειρήσεων που έχουν ως βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία την τοπική ταυτότητα, την ενσωμάτωση καινοτομίας στον κύκλο της δραστηριότητας και την έμπρακτη διάθεση εξωστρέφειας. Στο κέντρο της «αφήγησης» βρίσκεται πάντα το τελικό προϊόν – το προϊόν που ξεκινά από το χωράφι και φθάνει στο ράφι (φυσικό και ηλεκτρονικό) και στον τελικό καταναλωτή με την αποφασιστική συμβολή της δημιουργικής βιομηχανίας.

Ακόμη, στο περιθώριο της εκδήλωσης οργανώνεται μια μικρή έκθεση με τα προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών και επιχειρήσεων με την απαραίτητη γευσιγνωσία. 

Προς παραγωγούς

Η συμμετοχή των παραγωγών δεν έχει κόστος και δεν προϋποθέτει την ανάληψη εκ μέρους τους καμίας δέσμευσης προς τα συμπράττοντα μέρη της πρωτοβουλίας. Μοναδική προϋπόθεση η ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση με την αποστολή της πλήρους επωνυμίας (μαζί με το ΑΦΜ) και στοιχεία επικοινωνίας του συμμετέχοντος ή των συμμετεχόντων από την πλευρά τους.

Αν αποδεχθείτε την πρόσκληση μπορείτε να στείλετε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί με τον όνομα ενός υπευθύνου για συνεννόηση για την συμμετοχή των προϊόντων σας στην εμπορική έκθεση, την γευσιγνωσία αλλά και την διάθεση δειγμάτων στους προσκαλεσμένους της εκδήλωσης

Info

  • Στοιχεία επικοινωνίας: Κώστας Τσαούσης, IdeasLab – Smart & Creative Economy
  • Τηλ: 697 225 4113
  • E-mail: kostas.tsaousis@gmail.com

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'