Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Νέα προϊόντα από τον Καραμολέγκο

Wiki

Γεννημένος στις Κυκλάδες, ο Μανώλης Καραμολέγκος μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του, όπου είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας. Και τώρα, αρκετά χρόνια μετά, με συνοδοιπόρο το πάθος του ξεκίνησε ένα ταξίδι σε ιδιαίτερες γωνιές της Ελλάδας, για να ψάξει, να δοκιμάσει, να ανακαλύψει ξανά το παξιμάδι εκείνο. Από τους φούρνους της Κρήτης και της Μάνης, λοιπόν, βρήκε, έφερε και παρουσιάζει τοπικά προϊόντα αλλά και μια νέα σειρά από ψωμιά

Ψωμί με Φυσικό Προζύμι παραγωγής Καραμολέγκου

Στην αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος παράγουν καθημερινά μια ποικιλία φυσικών προζυμιών τα οποία χρησιμοποιούν στις συνταγές τους. Η χρήση φυσικών προζυμιών που παράγουν οι ίδιοι δημιουργεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε ψωμιού σε επίπεδο γεύσης, αρώματος και δομής, σε αυτά  οφείλεται εξάλλου η αυθεντική γεύση ψωμιού.

Ψωμί σε Φέτες Ζέας

Στη νέα σειρά πρωταγωνιστής είναι το «Ζέας», το μοναδικό ψωμί με 100% άλευρα Ζέας που θα βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Είναι φτιαγμένο από σπόρους υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, των οποίων η καλλιέργεια αναβίωσε μετά από χρόνια στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου και γίνεται αυστηρά χωρίς λιπάσματα.

Τα άλευρα Ζέας αλέθονται σε πετρόμυλο, με αποτέλεσμα να διατηρούν ατόφια όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Κάθε φέτα ψωμιού «Ζέας» φέρνει γνήσια νοστιμιά στην διατροφή μας.

Ψωμί σε Φέτες 100% Ολικής Άλεσης

Το ψωμί «100% Ολικής Άλεσης» διατηρεί ακέραιους τους διατροφικούς θησαυρούς του που προέρχονται από τα τρία μέρη του καρπού, τον εξωτερικό φλοιό, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο.

Ψωμί σε Φέτες Οκτάσπορο

Η σειρά ολοκληρώνεται με το «Οκτάσπορο», ένα ψωμί πλούσιο σε γεύση, χάρη στα 8 διαφορετικά είδη σπόρων. Η βρώμη, η σίκαλη, το κριθάρι, το σιτάρι, ο λιναρόσπορος, ο ηλιόσπορος, το δίκοκκο σιτάρι και το κεχρί προσφέρουν αμείωτη απόλαυση σε κάθε μπουκιά.

Παξαμάς, όπως έλεγαν οι παλιοί το παξιμάδι

Το 1ο αιώνα μ.Χ., ο Λόγιος Παξαμάς ή Πάξαμος από τη Βοιωτία πρότεινε να ψήνεται δύο φορές ο άρτος ώστε να αποβάλλει όλο το νερό και να επιτυγχάνεται η μακροχρόνια διατήρησή του. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν όλοι να το απολαμβάνουν. Προς τιμή του «εφευρέτη» Παξάμου, το νέο αρτοπαρασκεύασμα Καραμολέγκου ονομάστηκε Παξαμάς. Η σειρά περιλαμβάνει έξι διαφορετικά είδη:

  • Παξαμάς Κρίθινος από την Κρήτη, Διπλοφουρνιστός, Με αλεύρι ολικής άλεσης, Χωρίς συντηρητικά (Πηγή πρωτεϊνών, Πηγή φυτικών ινών)
  • Παξαμάς Κρίθινος από την Κρήτη, Διπλοφουρνιστός χωρίς πρόσθετο αλάτι
  • Παξαμάς λαδιού τύπου Κυθήρων
  • Παξαμάς κριθαροκουλούρα από την Κρήτη, αυθεντικός ντάκος με αλεύρι ολικής
  • Παξαμάς Σταρένιος Πινακωτής από τη Μάνη, χειροποίητος, ιδανικός για όσπρια και σούπες
  • Παξαμάς σίκαλης από την Κρήτη, διπλοφουρνιστός με αλεύρι ολικής

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'