Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

«Αέρας Ιταλικός-γεύσεις Μυκόνου», με τον τρόπο του Ντανιέλε Κιαντίνι

WikiΜύκονος, Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, τυριά σαγανάκι, τυροβολιά, ξινότυρο

Ήρθε στο mail μας το δελτίο τύπου που θα διαβάσετε εδώ και το δημοσιεύουμε αυτούσιο για να δείτε τι σπουδαία πράγματα κάνει η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου. Αύριο Τετάρτη 28 Μαρτίου θα θέλαμε να είμαστε κι εμείς στο νησί, όπως και κάθε Τετάρτη στις σπουδαίες συναντήσεις τους

Κ.Τρ

[Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου]
[Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου]

Ένα ακόμα ταξίδι στις κουζίνες των λαών με τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου. Αυτή τη φορά προσεγγίζουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο την γειτονική Ιταλία. Έναν τόπο κοντινό, πλάι μας. Με μια κουζίνα όμως που έρχεται από πολύ παλιά. Ήδη από τα χρόνια των πρώτων αποικιών στα Νότια κι από τη Ρωμαϊκή περίοδο ως το Βυζάντιο υπάρχει ένα διαρκές ντάρε αβέρε δανείων και αντιδανείων, με την ιταλική κουζίνα να δίνει βάσεις και ουσία στη διαμόρφωση της Μεσογειακής κουζίνας αλλά και εκείνης όλου του κόσμου.

Με αυτό το γευστικό διαχρονικό νταραβέρι κατά νου ταξιδεύουμε, άλλωστε σαν Λέσχη έχουμε ήδη κάνει μια γνωριμία με την μαγειρική στην γειτονική Ιταλία, με την πρόσκληση του Μάσιμο στο «La Rosticceria» τον Μάρτη του 2013 για παρασκευή χειροποίητων ζυμαρικών. Τα ταξίδια μας στον κόσμο συνεχίστηκαν, καθώς γνωρίσαμε στοιχεία από τις κουζίνες του Μαρόκου (στο ξενοδοχείο Theoxenia), της Ρωσίας και της Ουκρανίας (στο εστιατόριο της Λούντα Ονουφέρκο), του Πόντου (στο café Μπάρκο).

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου στην κουζίνα του Ντανιέλε

Η πρόσκληση, που δεχτήκαμε από τον φίλο μάγειρα Ντανιέλε Κιαντίνι με καταγωγή από τη Σιένα - είναι τακτικός επισκέπτης και φίλος της Λέσχης από την αρχή της ίδρυσής της το 2012- μάς έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Κυρίως γιατί γνωρίζουμε την αγάπη του για την ουσία της μαγειρικής, την απλότητα, την φρεσκάδα των υλικών και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών τους.

Γνωρίζουμε ακόμα ότι ο Ντανιέλε δίνει βάση στην τοπικότητα, εκμεταλλευόμενος υλικά που μπορεί να βρει στην τοπική Αγορά. Αλλάζει σχεδόν πλήρως το μενού στο εστιατόριό του κάθε σεζόν, το οποίο συμπληρώνει καθημερινά με πιάτα ημέρας, γιατί θεωρεί την εποχικότητα των προϊόντων πρόκληση, αλλά και υποχρέωση. Μέσα από τα πιάτα που συνθέτει αναδεικνύεται ένας δικός του χαρακτήρας, διακριτός ακόμα και σε παραδοσιακές συνταγές που ενίοτε πατάνε σε πολιτισμικά στοιχεία και τεχνικές από φαινομενικά διαφορετικές μαγειρικές κουλτούρες.

[Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου]
[Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου]

Αυτόν τον Ντανιέλε θα γνωρίσουμε την Τετάρτη 28 Μαρτίου. Έναν μάγειρα που βρίσκεται κοντά μας στο νησί από το 1996. Έναν δικό μας άνθρωπο!

Με Τυροβολιά και Ξινότυρο

Την τελευταία αυτή Τετάρτη του Μάρτη και τελευταία χειμερινή συνάντηση της Λέσχης μας, είμαστε καλεσμένοι στο εστιατόριο «La Cucina di Daniele». Η ενδιαφέρουσα μαγειρική αυτή συνάντηση εντάσσεται μεν στον Κύκλο: «Ταξίδι στις κουζίνες των λαών», αλλά θα έχει την ιδιαιτερότητα του παντρέματος με τοπικά προϊόντα και κυρίως με την δημιουργικότητα του μάγειρα. Ένας αέρας ιταλικός αναμένεται να χαϊδέψει ντόπια προϊόντα.

Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε βήμα-βήμα παρασκευές πιάτων που θα έχουν σαν συστατικά τους δυο μυκονιάτικα τυριά που ο Ντανιέλε αγαπάει ιδιαίτερα: την τυροβολιά και το ξινότυρο. Θα τα διαχειριστεί με τον τρόπο του, ανταποκρινόμενος έτσι  στο κάλεσμα της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου για ανάδειξη της ιδιαίτερης τυροκομίας μας με τιμώμενη από τους μάγειρες του νησιού για φέτος, την Τυροβολιά, στο πλαίσιο του «Taste of Mykonos».

[Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου]
[Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου]

Σας περιμένουμε, λοιπόν, την Τετάρτη 28 Μάρτη στις 7μμ στο εστιατόριο «La Cucina di Daniele», τηλ. 22890-71513

Το εστιατόριο βρίσκεται επί του κεντρικού δρόμου, καθώς ανεβαίνουμε από τη Χώρα της Μυκόνου στα αριστερά μας, 500 μ. περίπου πριν την Άνω Μερά.

Η εκδήλωση, όπως όλες της Λέσχης μας, είναι με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'