Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Food Expo 2018 και OENOTELIA 2018, από 10-12 Μαρτίου στο Metropolitan Expo

WikiFood expo 2018, Oenotelia 2018, Metropolitan Expo

Το γεγονός ότι φέτος συμμετέχουν 1.275 Έλληνες και ξένοι εκθέτες, 70.000 Έλληνες εμπορικοί επισκέπτες και 3.500 διεθνείς αγοραστές, επιβεβαιώνει ότι η 5η FOOD EXPO 2018 είναι η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών που θα πραγματοποιηθεί και φέτος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

H FOOD EXPO 2018 θα αποτελέσει μία κορυφαία στιγμή για την εγχώρια αγορά, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών εταιρείες του κλάδου που συμμετέχουν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 70.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές από 67 χώρες και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων.

Όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας και 6 Δήμοι της Αττικής στην FOOD EXPO 2018

Την μεγάλη της δυναμική της FOOD EXPO ως το κομβικό εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών, και ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας, επιβεβαιώνει η συμμετοχή και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας. Συγκεκριμένα οι περιφέρειες που θα συμμετάσχουν είναι: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία (Συμμετοχή και Επιμελητηρίων Τρικάλων, Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας), Ιόνιοι Νήσοι, Δυτική Ελλάδα (Συμμετοχή και Επιμελητηρίων Ηλίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας), Στερεά Ελλάδα, Αττική, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο (Συμμετέχει και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου), Νότιο Αιγαίο ενώ η Κρητική παρουσία θα γίνει μέσα από την συμμετοχή των Επιμελητηρίων Χανίων και Λασιθίου και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας θα έχουν την δυνατότητα με την συμμετοχή τους να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προΐόντα τους σε ένα ευρύ και ειδικό αγοραστικό κοινό από όλο τον κόσμο.

Τέλος, έντονη και μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Έντονος ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης με 250 ξένους εκθέτες

Φέτος η συμμετοχή των ξένων επιχειρήσεων ως εκθέτες θα είναι μεγαλύτερη και πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά. Η FOOD EXPO 2018 θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από πάνω από 20 χώρες όπως Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Ινδία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Ουζμπεκιστάν, Ιρλανδία, Λίβανο, Fyrom, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Ρουμανία κ.ά., είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά περίπτερα της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν παράγουν, εξάγουν και εμπορεύονται προϊόντα κυρίως από τις ακόλουθες κατηγορίες: Έλαια, Βιολογικά Τρόφιμα & Ποτά, Κρέας, Κρεατοσκευάσματα, Αλλαντικά, Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα, Προϊόντα ζύμης, Αρτοσκευάσματα, Νερά, Χυμοί, Αναψυκτικά, Πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, Ισοτονικά ποτά, Πίτες και Ψωμιά, Παγωτό, Κρασί, Κατεψυγμένα τρόφιμα, Ξηρούς καρπούς, Σοκολατοειδή, Βότανα και Μπαχαρικά και οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρος εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης τους.

Μεγαλύτερη από ποτέ και η 3η OENOTELIA 2018

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια από την παρθενική της διοργάνωση, η OENOTELIA κατόρθωσε να καθιερωθεί ως η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση οίνου και αποσταγμάτων στην Ελλάδα με αμιγώς επαγγελματικό χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό.

Προκειμένου μάλιστα να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων του οινικού κλάδου για την OENOTELIA 2018, η οργανώτρια εταιρεία εξασφάλισε υπερδιπλάσια επιφάνεια για την ανάπτυξη των εκθετών, στο Hall 1 του Metropolitan Expo. Η OENOTELIA 2018 θα καλύψει επιφάνεια 2.500 τ.μ. (έναντι 1.150 τ.μ. Το 2017), όπου θα αναπτυχθούν τα περίπτερα 146 οινοποιείων, αποσταγματοποιείων και εταιρειών διανομής και εξοπλισμού.

Η φετινή OENOTELIA 2018 θα είναι το μεγαλύτερο οινικό trade show που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά, μάλιστα, περισσότεροι από 120 σημαντικοί wine buyers από αγορές-στόχους του εξωτερικού θα βρεθούν σε μία έκθεση επί ελληνικού εδάφους, οι 75 από τους οποίους είναι ενταγμένοι στο  hosted buyer program της FOOD EXPO 2018, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν 2.500 b2b συναντήσεις με τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους.

Με την αιγίδα και την στήριξη των Σ.Ε.Ο και Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε

Οι δύο από τους πιο σημαντικούς φορείς του κλάδου ο Σ.Ε.Ο (Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου) και η ΚΕΟΣΟΕ (Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων), αναγνωρίζοντας τη μεγάλη εμπορική αποτελεσματικότητα και τη διεθνή προοπτική που έχει ήδη αποκτήσει η OENOTELIA, έχουν θέσει την έκθεση υπό την αιγίδα τους, τη στηρίζουν ενεργά και προσκαλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν ως εκθέτες της OENOTELIA.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες των εκθέσεων

FOODEXPO και 

OENOTELIA

 

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'