Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Athens Wine Week 2018 – «1+1 Δώρο»

WikiΟινόραμα 2018, κρασί, έκθεση, Athens Wine Week 2018

[Flickr/jenny downing]
[Flickr/jenny downing]

Από τις 52 εβδομάδες του χρόνου μόνο μία είναι άκρως «οινική». Δεν είναι άλλη από την «Athens Wine Week» που διοργανώνεται από το Οινόραμα, τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο.

Το τριήμερο του Οινοράματος αρχίζει σήμερα 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο και διαρκεί μέχρι και τη Δευτέρα 12 του μηνός, από 10:00 μέχρι 19:00, η ώρα καθημερινά.

Ακολουθεί η Εβδομάδα Κρασιού της Αθήνας η οποία διοργανώθηκε στο πρότυπο της «London Wine Week», της «Madrid Wine Week» και πολλών άλλων συναφών. Η φετινή «Athens Wine Week» ξεκινά, λοιπόν, τη Δευτέρα 12 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, γεμίζοντας ποικιλοτρόπως την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας με επώνυμο, σχεδόν αποκλειστικά ελληνικό κρασί.

Προσφορές και αριστοτεχνικά σχεδιασμένα οινικά δείπνα (wine dinners) διοργανώνονται αποκλειστικά για την «Athens Wine Week» και βέβαια για όλους τους οινόφιλους της Αττικής, αλλά και όσους έρθουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με αφορμή το Οινόραμα.

Η κυρίως δράση της φετινής «Athens Wine Week» λέγεται «1+1 κρασί Δώρο» και αποτελεί μια μοναδική προσφορά, κατά την οποία παραγγέλνοντας μία φιάλη ενός συγκεκριμένου κρασιού σε περισσότερα από 20 εστιατόρια της Αθήνας και των περιχώρων της, ο πελάτης παίρνει μία ακόμη φιάλη από το κρασί αυτό δώρο για το σπίτι του.

Εάν θέλει να καταναλώσει εντός εστιατορίου περισσότερες από μία φιάλες του εν λόγω κρασιού θα πάρει για το σπίτι τις αντίστοιχες φιάλες δώρο (ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα), έτσι ώστε και οι μεγαλύτερες παρέες να μην μείνουν δυσαρεστημένες.

Έτσι, η προσφορά «1+1 κρασί Δώρο» πάει ένα βήμα μπροστά την επιλογή επώνυμου ελληνικού κρασιού στο εστιατόριο, φέρνοντάς το και στην εστία των οινόφιλων, που πολλές φορές επιλέγουν το κρασί που θα πιούν έξω με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από αυτά για τα κρασιά που αγοράζουν για τις οικίες τους.

Από την άλλη μεριά, με αυτόν τον τρόπο η επαφή με το κρασί της προσφοράς «1+1 κρασί Δώρο» θα γίνει πιο στενή, αφού κάθε κερδισμένος από αυτήν πελάτης των συμμετεχόντων εστιατορίων θα έχει την άνεση να το δοκιμάσει και να το εκτιμήσει με την ησυχία του, με άλλα πιάτα, στο χώρο του, μόνος ή με την παρέα του. Το όφελος λοιπόν από την «1+1 κρασί Δώρο» είναι ευρύ και αφορά οινόφιλους, εστιάτορες και οινοποιούς.

Εκτός της «1+1 κρασί Δώρο» αρκετά είναι τα εστιατόρια της Αθήνας που σχεδίασαν θεματικά δείπνα με εξαιρετικό λόγο ποιότητας και αριθμού πιάτων προς τιμή, που συμπεριλαμβάνουν το κρασί και αξίζουν την προσοχή των οινόφιλων, ως δελεαστικά και βέβαια μοναδικά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Athens Wine Week είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της, www.athenswineweek.gr και αναμένει την επίσκεψη των ενδιαφερομένων, ώστε να κλείσουν έγκαιρα θέσεις στα εστιατόρια της επιλογής τους. Η εβδομάδα κρασιού Athens Wine Week οργανώνεται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'