Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Cucina Caruso, ένα τριήμερο γιορτινό pop-up

Wikipop up restaurant, Atrium restaurant, ξενοδοχείο Ηρώδειο, Cusina Caruso, Δημήτρης Παπαζυμούρης

Εραστής των απολαύσεων της ζωής, διαφημιστής κατ' επάγγελμα, με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα και εμπειρίες, ο Δημήτρης Παπαζυμούρης έχει μάθει να περνάει καλά με πολλά, αλλά και με λίγα, με μια ανεπαίσθητη προτίμηση στην άνεση, όπως λέει. Λατρεύει το καλό σπιτικό φαγητό, απεχθάνεται τις μετριότητες και θέλει παράλληλα να γνωρίζει το επιστημονικό «γιατί» πίσω απ' τη μαγειρική (και όχι μόνον).

Ασχολείται καθημερινά με τη μαγειρική απ' τα 25 του και «με τον καιρό αυτή απασχολεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των νευρώνων του εγκεφάλου μου», μας πληροφορεί το βιογραφικό που έχει ανεβάσει στο ωραίο του blog, Cucina Caruso. Του αρέσει να μαγειρεύει για την οικογένειά του και για τους φίλους του και να μοιράζεται τις συνταγές και τα ευρήματά του με το ευρύτερο κοινό. Οι φανατικοί οπαδοί του, -ναι έχει πολλούς όπως έχουμε διαπιστώσει- έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την μαγειρική του, στα pop-up εστιατόρια που στήνει κατά καιρούς.

Αυτή τη φορά, οργάνωσε ένα τριήμερο γιορτινό pop-up, από την Πέμπτη 7/12 ως και την Κυριακή 10/12/2017, σε συνεργασία με το «Atrium restaurant» του ξενοδοχείου «Ηρώδειο», ένα χώρο χαρακτηριστικό για την καλόγουστη αστική ζεστασιά του, την καλλιτεχνική αύρα και γενικά την κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα χαλαρή ατμόσφαιρα, στοιχεία που κάνουν τον Παπαζυμούρη να νιώθει σαν στο σπίτι του.

Όμως δεν είναι μόνο το περιβάλλον που τον εμπνέει. Είναι η ανθρώπινη ομάδα, από την ιδιοκτησία μέχρι το σέρβις και την κουζίνα –με πρωταγωνιστές την ομάδα του «Point A Bar & Restaurant» και επικεφαλής τον σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη- που του δίνουν την ευκαιρία να παρουσιάζει εκεί πιάτα της σπιτικής – αστικής κουζίνας του Caruso.

Το μενού αυτού του pop-up χαρακτηρίζεται από κλασικά πιάτα της διεθνούς αστικής κουζίνας, «πειραγμένα» με στόχο το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα και μόνον, και όχι την πρωτοτυπία. Και επειδή ο κεντρικός χορηγός είναι το Lurpak, στα περισσότερα απ’ τα πιάτα χρησιμοποιεί βούτυρο Lurpak ή και άλλα προϊόντα της Arla, όπως η κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί Danablu Castello. Στο μενού τριών πιάτων προσφέρονται δύο επιλογές στο πρώτο, στο κυρίως και στο επιδόρπιο.

Επίσης, κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα ποτήρι κρασί επιλεγμένο από τον Ανδρέα Ματθίδη, τον πρόεδρο των ελλήνων οινοχόων. Σ’ αυτό το pop-up, λοιπόν, μπορείτε να δοκιμάσετε πέντε κρασιά από το ανερχόμενο χάρη στην ποιότητά του, οινοποιείο του Χρήστου Μπαραφάκα στη Νεμέα. Συγκεκριμένα: «Νεράιδες» με το καλωσόρισμα, λευκή και ερυθρή «Idea», το νέο «Apocalypsis» (100% Αγιωργίτικο) και τέλος με το επιδόρπιο το σπάνιο «Φυλαχτό». Επίσης θα δοκιμάσετε την ροζέ «Τομή» (100% Μοσχοφίλερο) του οινοποιείου Τρουπή στην Μαντινεία.

Το μενού

Πρώτο πιάτο: Αποδομημένος μουσακάς με αργομαγειρεμένο (επί 6ωρο) ραγού μοσχαριού και μπεσαμέλ με καπνιστή μελιτζάνα

Ως εναλλακτική επιλογή:  χειμωνιάτικη σούπα μπρόκολου με μπλε τυρί Danablu Castello και τσιπς από καραμελωμένο μπέικον.

Στη συνέχεια σερβίρεται μια φρέσκια πράσινη σαλάτα που θα έχει μέσα στα χορταρικά της κάποιες γευστικές εκπλήξεις.

Κυρίως: Φιλέτο ταρτάρ, ελαφρά πικάντικο που θα συνοδεύεται από πατάτες κομμένες αλά Γαλλικά. Είναι η δική του αγαπημένη συνταγή του Παπαζυμούρη, που σέρβιρε και στο εστιατόριο της Τήνου το καλοκαίρι του 2016, με το όνομα “Ωμόν Ντιέ” και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από γάλλους πελάτες.

Ως εναλλακτική για όσους δεν τρώνε ωμό κρέας: ατομικά χοιρινά φιλέτα Γουέλινγκτον (ψαρονέφρι σε σφολιάτα) με γέμιση από ξινόμηλα, δαμάσκηνα και καρύδια. Θα συνοδεύεται από μια σάλτσα “Αγιωργίτικο” από φρέσκο κρασί του Μπαραφάκα και κορινθιακή σταφίδα.

Επιδόρπιο: η επιλογή γίνεται ανάμεσα σε δύο κλασικά γλυκά των 70’ς: μια πολύ μεστή και γευστική κρεμ καραμελέ ή ένα αχνιστό και φουσκωμένο σουφλέ σοκολάτας με συνοδεία κρέμας γάλακτος.

Info

  • Pop-up Cucina Caruso, 7-10.12.2017
  • «Atrium restaurant», ξενοδοχείο «Ηρώδειο», Ροβέρτου Γκάλλη 4 (ένα τετράγωνο μετά το Μουσείο Ακροπόλεως)
  • Τιμή: 45 ευρώ το άτομο με φαγητό και κρασί
  • Για κρατήσεις: μιλάτε με την Μαρία στο 210 9236 832
  • Κάπνισμα: Η αίθουσα είναι non-smoking, όσοι θέλετε μπορείτε να καπνίσετε στην σκεπασμένη είσοδο του ξενοδοχείου 20μ. μακριά. Ανάλογα με τον καιρό, μπορεί να ανέβουμε παρέα και στον χώρο του καλοκαιρινού Point A για μια «σπονδή» με θέα τον Παρθενώνα που είναι ακριβώς μπροστά μας.

Σερβιρίσματα

  • Πέμπτη 7/12, ένα σερβίρισμα που ξεκινάει στις 21:00.
  • Παρασκευή 8/12 και Σάββατο 9/12, δύο σερβιρίσματα, το πρώτο 19:00-21:20 και το δεύτερο 21:30 – 24:00.
  • Κυριακή 10/12, ένα σερβίρισμα στις 14:30.

Παρακαλούμε θερμά να τηρήσετε τις ώρες άφιξης (και αναχώρησης στα πρώτα σερβιρίσματα) μια και στη λογική των pop up που κάνουμε, σερβίρονται όλα τα τραπέζια συγχρονισμένα σε σειρά, κρασί και φαγητό.

 

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'