Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Το εστιατόριο «Βόλτα» υποδέχεται το Οινοποιείο Στραταριδάκης

Wikiκρασί, κρητικός αμπελώνας, οινοποιείο Στραταριδάκης

[Flickr / jenny downing]
[Flickr / jenny downing]

Ο Κώστας Στραταριδάκης, ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών – παραγωγών, θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα παρουσιάσει δύο ετικέτες ελληνικών κρασιών. Το λευκό «Άσπρα Χαράκια» και το κόκκινο «Στράτα». Όσοι βρεθούν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου μαζί μας, θα έχουν την δυνατότητα γευσιγνωσίας των δύο ετικετών και την πρώτη φιάλη της επιλογής τους δωρεάν, για να συνοδεύσει τα πιάτα από το μενού μας.

To oινοποιείο Στραταριδάκη, το νοτιότερο οινοποιείο της Ευρώπης, έχει πλέον καθιερωθεί στον κρητικό αμπελώνα και οι μονοποικιλιακές του οινοποιήσεις έχουν κερδίσει τη θέση τους στην κορυφή των λευκών αρωματικών ελληνικών κρασιών. Γεωπόνοι και οι δύο ιδιοκτήτες-παραγωγοί, καλλιεργούν τους ιδιόκτητους οικογενειακούς αμπελώνες που απαρτίζονται κυρίως από τα κτήματα της Σιναϊτικής μονής των Αγίων Αποστόλων, στους πρόποδες των Αστερουσίων στο Νομό Ηρακλείου.

«Άσπρα Χαράκια»: Μια σπονδή στην πιο ντελικάτη γηγενή ποικιλία της Κρήτης, το βιδιανό. Διαυγές χρώμα με ελαφρά πρασινωπές αντανακλάσεις. Κομψό στη μύτη, ισορροπημένη γεύση, με τα εσπεριδοειδή να κερδίζουν τις εντυπώσεις αφήνοντας μια ευχάριστη και κρουστή οξύτητα στο τέλος

«Στράτα ερυθρός»: Ένας εμπνευσμένος συνδυασμός τοπικών κρητικών ποικιλιών, με κυρίαρχο το Κοτσιφάλι από τη συγκομιδή του 2014. Ευχάριστο κι εύκολο να συνδυαστεί με μαγειρευτά κρέατα, κόκκινες σάλτσες και πικάντικα τυριά.

Εστιατόριο Βόλτα, Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κ. Πετράλωνα

Τηλ Κρατήσεων: 210-3459172

Ώρα Έναρξης: 21.00, Είσοδος Ελεύθερη

Fb - Instagram: Εστιατόριο Βόλτα - Volta Restaurant

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'