Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ζυθογνωσία 2017, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στο Ζάππειο

της Κικής Τριανταφύλλη Wikiμπίρα, Ζυθογνωσία 2017, μικροζυθοποιίες, Ζάππειο

[Zythognosia]
[Zythognosia]

Aν είστε ήδη ζυθολάτρης, η Ζυθογνωσία και ο υπέροχος κόσμος της μπίρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, είτε τις γνωρίζετε ήδη είτε θέλετε να ανακαλύψετε τις σύγχρονες εκδοχές της μπίρας, τότε μη χάσετε αυτό το Σαββστοκύριακο την ευκαιρία για μια επίσκεψη στη Ζυθογνωσία που γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η μικροζυθοποιία, που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την υφήλιο, είναι ένα καταπληκτικό φαινόμενο που έχει φέρει τα πάνω κάτω στο χώρο της μπίρας. «Και είναι σίγουρο πως και στην Ελλάδα, σε μερικά χρόνια θα έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ εκατοντάδων διαφορετικών, ελληνικών ζύθων, γιατί η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων είναι μέρος αναπόσπαστο της φιλοσοφίας της μικροζυθοποίησης», μας είπε ο Ντίνος Στεργίδης, από την διοργανώτρια εταιρεία Vinetum.

Ο Ντίνος Στεργίδης της Vinetum και ο σεφ Βασίλης Σπόρος [photo: Κική Τρινταφύλλη]
Ο Ντίνος Στεργίδης της Vinetum και ο σεφ Βασίλης Σπόρος [photo: Κική Τρινταφύλλη]

Τόνισε ακόμη ότι «οι παλιές και εδραιωμένες μπίρες, μπίρες ιστορικές και αγαπημένες, συνεχίζουν να μας γοητεύουν και να αποτελούν σταθερές αξίες. Για αυτόν το λόγο, η Ζυθογνωσία δεν είναι έκθεση μόνο για μικροζυθοποιίες αλλά για όλες τις καλές μπίρες, τις μπίρες εκείνες που μας ταξιδεύουν γευστικά και που έχουν πολλά να μας πουν».

Στη φετινή Ζυθογνωσία συμμετέχουν οι περισσότεροι έλληνες μικροζυθοποιοί με κάποιους να εμφανίζονται για πρώτη φορά σε έκθεση και κάποιους άλλους να λανσάρουν εδώ τις καινούργιες τους μπίρες. Κρήτη, Εύβοια, Χίος, Ρόδος, Σαντορίνη, Πελοπόννησος, Κεφαλονιά, Μύκονος, Κέρκυρα, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, όλη η Ελλάδα θα βρίσκεται στο Ζάππειο στο ποτήρι της Ζυθογνωσίας.

Μπίρες μικροζυθοποιίας από τη μιά άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη [photo: Κική Τριανταφύλλη]
Μπίρες μικροζυθοποιίας από τη μιά άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη [photo: Κική Τριανταφύλλη]

Η παρουσίαση της μεγάλης γιορτής της μπίρας έγινε στο Mama Roux πριν από μερικές ημέρες και όχι τυχαία. Στο Ζάππειο είναι στημένη και μια καντίνα -όμως όχι μια οποιαδήποτε καντίνα-, αλλά το food truck «Po’ Boys» του Mama Roux με επικεφαλής τον σεφ του εστιατορίου Βασίλη Σπόρο που θα μαγειρεύει επιτόπου λιχουδιές του Αμερικανικού Νότου.

Και επειδή, είπαμε, πρόκειται για φεστιβάλ και όχι απλά μια έκθεση, στο Ζάππειο, εκτός από υπέροχες μπίρες, είναι στημένα και άλλα πολλά περίπτερα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με την μπίρα: το Don Barber& Groom -ναι καλά το καταλάβατε, ένα  μπαρμπέρικο για όσους θέλουν να αποκτήουν επιτόπου το craft beer look που τους ταιριάζει-,τα ρούχα και αξεσουάρ της Schott NYC, της Chippewa Boots, των Pike Brothers, της West Coast Choppers κ.α.. ακόμα και ένα τατουατζίδικο (δερματοστικτήριο, επί το σοβαρότερον).

Σπέσιαλ μπιρολιχουδιές από τους «Po’ Boys» Τριανταφύλλη]
Σπέσιαλ μπιρολιχουδιές από τους «Po’ Boys» Τριανταφύλλη]

Βεβαίως, για λόγους υγιεινής, δεν θα λειτουργεί επί τόπου αλλά θα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού, να διαλέξετε σχέδιο, κι αν θέλετε να χτυπήσετε τατουάζ το logo της έκθεσης (!), αυτό είναι κερασμένο από τους διοργανωτές!

Επίσης, για πρώτη φορά στην έκθεση θα λειτουργεί και ένα ζυθοπωλείο, σε συνεργασία με την Cava di Patsi, όπου θα μπορείτε να αγοράσετε οποιαδήποτε μπίρα της έκθεσης σας άρεσε.

Τέλος, αυτές τις μέρες στην πόλη υπάρχουν μπαρ που ετοιμάζουν κοκτέιλ μπίρας ειδικά για την περίσταση και εστιατόρια που προτείνουν  Ταίριασμα μπίρας με φαγητό. Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Info

  • Ζυθογνωσία 2017, Ζάππειο Μέγαρο
  • Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00
  • Είσοδος 12€ (ισχύει και για τις δύο ημέρες και περιλαμβάνει το ποτήρι γευστικής δοκιμής, τον κατάλογο της έκθεσης και το αποδεικτικό ελεύθερης εισόδου/ εξόδου)
  • Οργάνωση: Vinetum, 210 766 0560, info@vinetum.gr
  • http://www.zythognosia.gr,  Facebook: zythognosia, hashtag:#Zythognosia17
[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'