Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Η «ψαραγορά» του WWF στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

WikiWWF Ελλάς, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Summer Nostos Festival

Τι είναι αυτό το εντυπωσιακό μπλε ψάρι στο ΚΠΙΣΝ και τι ιστορίες έχει να μας διηγηθεί; Τι είναι για σένα το καλοκαίρι και πώς θα ήθελες να το υποδεχτείς φέτος; Μήπως το δικό σου καλοκαίρι μυρίζει θάλασσα; Αν ναι, τότε είναι καιρός να ανακαλύψεις μαζί με το WWF όλα τα μυστικά του βυθού.

[WWF]
[WWF]

Από την Κυριακή 18 έως και την Τρίτη 20 Ιουνίου (18.30 - 20.30), το WWF θα βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετέχοντας στις ανοιχτές εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival (SNFestival). Για τρεις συνεχόμενες ημέρες θα στήσει στους Πίδακες Νερού (στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος), μια εντυπωσιακή και άκρως βιώσιμη ψαραγορά που θα μας μυήσει στις αρχές της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών. Στο πλαίσιο αυτό, το WWF, μαζί με τους “ψαρομάγους” του, προσκαλεί τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους λάτρεις της θάλασσας σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδια, ψαρο-κατασκευές, κουκλοθέατρο, ζωγραφική, μουσική, και ιστορίες βγαλμένες μέσα από τον βυθό που θα μας ενημερώσουν για το πρόβλημα της υπεραλίευσης, αλλά για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας, επιλέγοντας και καταναλώνοντας με υπεύθυνο τρόπο τα ψαρικά της αρεσκείας μας!

  • Πρώτος σταθμός: «Αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει»! Εδώ μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για την υπεραλίευση και τις συνέπειές της, ενώ παράλληλα, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα μικρά από τα μεγάλα ψάρια και γιατί πρέπει να αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει.
  • Δεύτερος σταθμός: «Κουκλοθέατρο»! Με τη βοήθεια μαγικών ψαρο-παιδαγωγών, τα παιδιά κατασκευάζουν μαριονέτες που εξάπτουν τη φαντασία και γίνονται οι πρωταγωνιστές της ημέρας, παίζοντας τη δική τους ψαρο-ιστορία στο ειδικό θαλασσινό κουκλοθέατρο.
  • Τρίτος σταθμός: «Ψαρο-κατασκευές»! Οι μικροί συμμετέχοντες βοηθούν τα ψάρια να διαδώσουν το μήνυμά τους για υγιείς θάλασσες γεμάτες ζωή, ζωγραφίζοντας και γράφοντας πάνω σε ξύλινα πλακάτ μηνύματα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των θαλασσών μας και τη βιώσιμη επιλογή ψαρικών. Λίγες λέξεις με μεγάλη σημασία που θα μας θυμίζουν για πάντα ότι η αλλαγή είναι στο χέρι μας!
  • Τέταρτος σταθμός: «Ψαροϊστορίες»! Οι μικροί μας φίλοι θα δώσουν χρώμα και συναίσθημα στις καταπληκτικές ιστορίες που έχουν να τους διηγηθούν ορισμένα από τα πιο όμορφα και νόστιμα ψαράκια της χώρας μας
  • Πέμπτος σταθμός: «Ψαρο-φωτογραφίες»! Όλοι – μικροί και μεγάλοι- θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες… μέσα στον βυθό του WWF που θα τους θυμίζουν για πάντα τη δημιουργική έναρξη του φετινού καλοκαιριού, αλλά και όλα όσα έμαθαν για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές δράσεις του WWF Ελλάς, καθώς και για την πανευρωπαϊκή εκστρατεία FishForward, η οποία υλοποιείται σε 11 χώρες με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, δεδομένου ότι το 90% των ψαριών παγκοσμίως απειλείται από την υπεραλίευση.

Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το WWF Fish Guide app, την εύχρηστη εφαρμογή του WWF, διαθέσιμη δωρεάν από συσκευές Android και iOS, η οποία θα τους δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να επιλέξουν με σωστό και υπεύθυνο τρόπο τα ψαρικά της αρεσκείας τους, βάσει του μεγέθους τους, της εκάστοτε προτεινόμενης περιόδου κατανάλωσης και του τρόπου αλιείας τους, διασφαλίζοντας ότι συμβάλλουν και οι ίδιοι στην προστασία των θαλασσών μας!

Γιατί, τελικά, δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό από την Υπεύθυνη Κατανάλωση Ψαρικών 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'