Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Έλα να πάμε στο νησί

Bostanistas.team WikiΠάσχα, διακοπές, Πάρος, τιπς, ταξίδι, μαγαζιά

Φέτος διαλέξαμε την Πάρο για Πασχαλινές διακοπές. Θα πάτε κι εσείς; Ιδού ένα top 5 της τελευταίας στιγμής για να απολαύσετε στο μάξιμουμ το νησί και να μην αφήσετε απ' έξω τα καλύτερα.

  • Bloom (Πλατεία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Λιμανάκι Νάουσας, τηλ: 6944-448363)

Μια καινούρια άφιξη στο νησί έφερε έναν καινούριο αέρα δημιουργικό στα σοκάκια της Νάουσας. Η Χριστίνα Σακελλαράκη μόλις εγκαινίασε το ολόφρεσκο Bloom με χειροποίητα πλεχτά ρούχα βαμμένα με φυσικά χρώματα. Πλεχτές μπλούζες, τουνίκ, εσάρπες, "λαιμοί" , πλεχτές τσάντες, κοσμήματα κι αξεσουάρ στολίζουν την κομψή αυτή καινούρια γωνιά που φιλοξενεί και δουλειές άλλων δημιουργών. Τα ζωγραφιστά καφτάνια της Ρένας Αργύρη, τα ρούχα των Melia και See the Sea, οι έθνικ τσάντες και τα καπέλα από τη Μαδαγασκάρη  ανεβάζουν τον πήχυ στο νησί και δημιουργούν ένα καινούριο fashion statement. Στα ατού και η ίδια η Χριστίνα, γλυκιά, εξυπηρετική, φιλόξενη. 

  • Siparos (Σάντα Μαρία, τηλ: 22840-52785)
Siparos
Siparos

Πατάει δυνατά στην παράδοση, αλλά βάζει παντού και μια δική του πολύ δημιουργική πινελιά. Λατρεύει και τιμά τα ντόπια προϊόντα, δημιουργεί όμως μια κουζίνα φίνα και ανάλαφρη που δεν προσποιείται τίποτα και ακολουθεί τα παλιά μυστικά. Ο Πάρης Καραμήτσος κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια του νησιού χάρη στον τίμιο τρόπο που αντιμετώπισε τις παραδοσιακές συνταγές και τη μοντέρνα καθαρή αισθητική του. Δοκιμάστε τηγανητή σουπιά στο μελάνι της με αρωματικό ταμπουλέ, φάβα με σιγομαγειρεμένο χταπόδι σε μαυροδάφνη και μαντζουράνα, ρεβυθάδα Πάρου με δενδρολίβανο.
Θα ευχαριστηθείτε και φρέσκο ψάρι. Πάνω στη θάλασσα βρίσκεται άλλωστε.

  • Sommaripa Consolato (Παλιό Λιμανάκι Νάουσας, τηλ:  2284-055233)

Για την καλύτερη θέα στο παλιό λιμανάκι της Νάουσας και για τον καλύτερο καφέ προτείνουμε ανυπερθέτως το Sommaripa Consolato. Το ιστορικό κτίριο που ανήκει στην οικογένεια Σομμαρίπα, διαθέτει όχι μόνο αρχοντιά και προνομιακή θέση αλλά και μια εσάνς από την παλιά ενετική Νάουσα, με το οικόσημο και τα παράθυρα που λειτουργούν σαν παρατηρητήρια. Το πρωί για καφέ και τοπικές νοστιμιές, το απόγευμα για τα περίφημα γλυκά της Ζαννέτας, και το βράδυ για ξέφρενο πάρτι με τα κοκτέιλς του Μανώλη αλλά και για τα φημισμένα του κρύα πιάτα παρέα με δροσερό κρασί. 

  • thalassamou (Πίσω Αλυκή, τηλ: 22840-91461)
thalassamou
thalassamou

Ένας πολύ ταλαντούχος σεφ, μια καλοφτιαγμένη καρτέλα στο μενού, ένας μοντέρνος χώρος πλάι στη θάλασσα σε μια ήσυχη παραλία και το θαύμα έγινε. Το  thalassamou μπήκε στο top five ντόπιων και ξένων αφού ο Μάριος Σαλματάνης δεν φοβάται τις προκλήσεις δημιουργώντας gourmet συνταγές με απλά ντόπια υλικά. Δοκιμάστε γαρίδες ψητές σε μαντέμι, φιλέτο λαβράκι με τζίντζερ, φιλεταρισμένο κουνέλι, κοτόπουλο φιλέτο τυλιχτό σε σπιτικό λαρντόν. Μπορείτε να το επισκεφτείτε από το πρωί απολαμβάνοντας το χαλαρό lounge στήσιμο και τις εξαιρετικές μουσικές πλάι στο κύμα. 

  • Το Μελίσσι delicatessen (Περιφερειακός Νάουσας, τηλ: 22840- 55377)

To νησί παράγει πολλά και εξαιρετικά προϊόντα. Αν δεν τα γευτείς, χάνεις ένα κομμάτι της απόλαυσης του ταξιδιού. Τα εξαιρετικά κρασιά, η σούμα, τα τυριά, τα ζυμαρικά, τα γλυκά, τα αποστάγματα, το μέλι, το λάδι, τα παξιμάδια του νησιού βρίσκονται όλα στο Μελίσσι συγκεντρωμένα με φροντίδα και σεβασμό  σ' ένα περιβάλλον που συνδυάζει την οικειότητα με την κυκλαδική λιτότητα. Το οικογενειακό κτήμα και το παραδοσιακό μελισσοκομείο της οικογένειακής επιχείρησης  εξασφαλίζουν κάθε μέρα ντόπια φρέσκα προϊόντα σε μοντέρνες συσκευασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'