Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Τυφλή δοκιμή ζυμαρικών

της Κικής Τριανταφύλλη Wikiζυμαρικά, Σπαγγέτι, Χρυσή Σειρά Misko, Misko, τυφλή δοκιμή

Σε τυφλή γευσιγνωσία ζυμαρικών, η νέα «Χρυσή Σειρά» της Misko αναδείχθηκε κορυφαία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πέντε δημοσιογράφων γεύσης. Η γευσιγνωσία διοργανώθηκε από το FnB Daily, το νέο ηλεκτρονικό newsletter που μας ενημερώνει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή για ό,τι νέο συμβαίνει στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Στην τυφλή γευσιγνωσία, που πραγματοποιήθηκε στο αθηναϊκό εστιατόριο «Θα Σε Κάνω Βασίλισσα», συμμετείχαν ως κριτές 5 δημοσιογράφοι γεύσης, οι οποίοι κλήθηκαν να δοκιμάσουν και να βαθμολογήσουν τα 8 πρώτα σε πωλήσεις ελληνικά ζυμαρικά προκειμένου να αναδείξουν το καλύτερο. Προκειμένου μάλιστα να διασφαλιστεί η διαφάνεια της τυφλής γευσιγνωσίας, η διαδικασία μαγνητοσκοπήθηκε.

Δοκιμάστηκαν 8 διαφορετικά ελληνικά ζυμαρικά, αποκλειστικά σπαγγέτι Νο 7 και Νο 6, που ο μάγειρος του εστιατορίου τα έβρασε σύμφωνα με τις οδηγίες οι οποίες αναγράφονται στη συσκευασία του καθενός. Τα ζυμαρικά σερβιρίστηκαν σε πανομοιότυπα πιάτα χωρίς καμία σήμανση, σκέτα με ελάχιστο ελαιόλαδο. Και οι κριτές, χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση του καθενός, βαθμολόγησαν κάθε πιάτο χωριστά ως προς την εμφάνιση και τη ζωντάνια του ζυμαρικού, την υφή (κατά πόσο ήταν al dente), το άρωμα και τη γεύση, τη φινέτσα του και την επίγευσή του σε μια κλίμακα από το 1 έως το 100.

Στην εκδήλωση αποδείχτηκε ότι στην Ελλάδα παράγονται πραγματικά καλά ζυμαρικά, αφού και οι οκτώ αγαπημένες μάρκες των Ελλήνων βρέθηκαν αρκετά κοντά στην κορυφή δυσκολεύοντας τους κριτές στην αξιολόγησή τους. Κορυφαίο ανάμεσά τους αναδείχτηκε το σπαγγέτι της νέας Χρυσής Σειράς της Misko -βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στα ράφια των σούπερ μάρκετ- που ξεχώρισε για το χρυσοκίτρινο χρώμα και το καλύτερο κράτημά του μετά το μαγείρεμα, την υφή, το άρωμα, τη γεύση και γενικά τη φινέτσα του.

Η «Χρυσή Σειρά» αποτελείται από σπαγγετίνι, σπαγγέτι-μακαρούνια, πλατιά ματσάτα, μακαρόνια για παστίτσιο, κριθαράκι και πλεξούδες. Σε τι διαφέρει από τα άλλα ζυμαρικά (ακόμα και από αυτά της Misko); Τα ζυμαρικά της νέας σειράς είναι τα μοναδικά ελληνικά ζυμαρικά από μονοποικιλιακό σιτάρι. Φτιάχνονται αποκλειστικά από την εξαιρετικής ποιότητας ποικιλία Σβέβο που καλλιεργείται στην Ελλάδα από επιλεγμένους παραγωγούς με την επίβλεψη και την τεχνογνωσία της Misko. Στη συνέχεια, η ειδική παραγωγική διαδικασία που ακολουθείται στον μύλο και στο εργοστάσιο δεν επιτρέπει την ανάμιξη του σιταριού Σβέβο με άλλα σιτηρά. Έτσι εξασφαλίζεται η ανώτερη ποιότητα των ζυμαρικών, πράγμα που, όπως αποδείχτηκε, φαίνεται τελικά και στον ουρανίσκο.

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'