Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017: ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, άξιοι παραγωγοί

WikiΕΞΠΟΤΡΟΦ, έκθεση, ελληνικά προϊόντα, έλληνες παραγωγοί, εκδηλώσεις, Chef Club Κρήτης, Greek Chef 2017, Εύα Παρακεντάκη, Ηλίας Μαμαλάκης, Περιφέρεια Κρήτης, Κρήτη

Η αντίστροφη μέτρηση για την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 έχει ξεκινήσει. Από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό θα έχουν την τιμητική τους αρώματα, γεύσεις της ελληνικής γης και εκλεκτά προϊόντα μικρών και μεγάλων παραγωγών.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η έκθεση που είναι αφιερωμένη στον κλάδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και στο κοινό και συγκεντρώνει, όπως κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα πραγματικό γευστικό ταξίδι στην πατρίδα μας, όπου θα βρουν σπάνια, εξειδικευμένα προϊόντα μοναδικής ποιότητας και θα κάνουν τις αγορές τους απευθείας από 300 επιλεγμένους εκθέτες, ενώ οι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία για χρήσιμες επαφές.

Φέτος, ακόμη πιο εμπλουτισμένη και ανανεωμένη, η έκθεση έρχεται με ένα πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια οινογνωσίας, ζωντανή μαγειρική απο τον Λευτέρη Λαζάρου και διάσημους σεφ στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και ελληνικά κοκτέιλ με τσίπουρο και ούζο στο «Πίνουμε Ελλάδα».

Η 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 φιλοξενεί την Περιφέρεια Κρήτης, ως τιμώμενη περιοχή, με σημαντικό αριθμό συμμετοχών σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να λείπουν ο Ηλίας Μαμαλάκης και η bostanista Εύα Παρακεντάκη, ένας κρητικός και μία κρητικιά για να προωθήσουν τη διατροφή και την πρώτη ύλη του τόπου τους με τον μοναδικό τους τρόπο!

Την έκθεση θα τιμήσουν με αυτόνομα περίπτερα άλλες έξι περιφέρειες της Ελλάδας, το βόρειο και νότιο Αιγαίο, η Στερεά Ελλάδα, η δυτική Ελλάδα, η Αττική και τα Ιόνια νησιά.

Τέλος, η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ και το Chef Club Κρήτης συνδιοργανώνουν, για δεύτερη φορά, το «Greek Chef 2017» έναν πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής που θα αναδείξει τους επόμενους μεγάλους σεφ της χώρας, ο οποίος απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές ΣΕΦ.

Η έκθεση ξεκινά την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 12:00 π.μ., και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'