Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Έκθεση αργολικών προϊόντων στο Ναύπλιο

WikiΦουγάρο, Ναύπλιο, έκθεση, προϊόντα, Αργολίδα

Η Αργολίδα είναι μια τυχερή περιοχή. Γιατί έχει πλούσια και εύφορη γη και μια υπέροχη πόλη σαν το Ναύπλιο. Φέτος, λοιπόν, για πρώτη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Φουγάρο* συνδιοργανώνουν μια έκθεση επίλεκτων προϊόντων της αργολικής γης, με σκοπό να γίνει ετήσιος θεσμός. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος 16 παραγωγοί οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα τους, που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα.

Για πέντε ημέρες, από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες του Φουγάρου θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να γνωρίσουν χυμούς, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά, κρασιά, μπύρες, μέλι, ελαιόλαδο, ζυμαρικά και γλυκά από όλη την Αργολίδα.

Η έκθεση γίνεται στο Φουγάρο, έναν εκπληκτικό χώρο που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το κέντρο του Ναυπλίου στο δρόμο για την Επίδαυρο. Στις αρχές του 20ου αιώνα εδώ στεγαζόταν ο Ανθός, ένα εργοστάσιο κονσερβοποίησης τομάτας. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1997, το διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα περιήλθε στην ιδιοκτησία της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου και το 2003 άρχισαν οι εργασίες ανάπλασής του.

Είναι ένα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας κτιριακό συγκρότημα που σήμερα έχει αλλάξει χρήση. Διατηρώντας τον βιομηχανικό του χαρακτήρα συνδέει την τέχνη με την καθημερινή ζωή και πλέον έχει γίνει αγαπημένο στέκι κυρίως για τους κατοίκους του τόπου, μικρούς και μεγάλους αλλά και για περαστικούς, επισκέπτες, τουρίστες. Στις εγκαταστάσεις του Φουγάρου πραγματοποιούνται συνεχώς εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, μαθήματα κ.α. ενώ επίσης υπάρχει café (τις βραδινές ώρες λειτουργεί ως bar) και Εστιατόριο καθημερινά από Τετάρτη έως Κυριακή.

Για όλα αυτά όμως θα γράψουμε αναλυτικά μετά την εκδήλωση για τα αργολικά προϊόντα. Θα είμαστε κι εμείς εκεί.

www.fougaro.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'