Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ecotrophelia 2016: στην τελική ευθεία για τη βράβευση

WikiEcotrophelia, έκθεση, διαγωνισμός, επιστήμη τροφίμων, καινοτομία, Food For Life

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγλη Ζαππείου η τελετή βράβευσης των νικητριών ομάδων του 6ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2016, η οποία διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών (ΣΕΒΤ). Οι bostanistas, πιστοί υποστηρικτές του διαγωνισμού, είχαμε αναγγείλει την προκήρυξή του από τις αρχές της χρονιάς. Κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλα τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, ενώ φέτος στην τελική ευθεία έχουν φθάσει 16 πανεπιστημιακές ομάδες φοιτητών από 8 πανεπιστήμια, αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση!

*Φωτογραφία: Στον διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2015, είχε αναδειχθεί η ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το προϊόν της «MarmΕλλada». Η Κική Τριανταφύλλη είχε σπεύσει στη σχετική έκθεση για να δοκιμάσει και να καταγράψει την περίφημη βιολογική μαρμελάδα των φοιτητών.

Ο διαγωνισμός έχει μακρά παρουσία σε πολλές χώρες της Ευρώπης- στη χώρα μας πραγματοποιείται για 6η χρονιά στο πλαίσιο των δράσεων της ελληνικής τεχνολογικής πλατφόρμας «Food for Life», έχοντας πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, αφού αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτόμο σκέψη και την ευρηματικότητα των νέων στον κλάδο της αγροβιοδιατροφής. 

Τα προϊόντα όλων των ομάδων, που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα, σε όσους παρακολουθήσουν την τελετή βράβευσης, να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα δοκιμάσουν πριν βγουν στην αγορά.

Στόχος του διαγωνισμού «ECOTROPHELIA» είναι να υποστηρίξει τους νέους φοιτητές, ενθαρρύνοντας την ευρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες τους, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν «ατμομηχανή» της βιομηχανίας τροφίμων. Η αυξημένη συμμετοχή, μάλιστα, μάλλον αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη «δίψα» για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αλλά και τη δυναμική των νέων μας στον τομέα της έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΒΤ, αναγνωρίζοντας την κορυφαία ποιότητα των συμμετοχών αλλά και τον τρόπο επικοινωνίας τους, θα δώσει και φέτος δυο επιπλέον τιμητικά βραβεία που αφορούν στην Καλύτερη Παρουσίαση και στο Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας.

Σε δεύτερο επίπεδο, η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα παρουσιάσει το προϊόν της, μαζί με τους αντίστοιχους νικητές άλλων 15 ευρωπαϊκών χωρών, στο Παρίσι στις 16-17 Οκτωβρίου του 2016, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «SIAL», αποδεικνύοντας ότι ο  «ECOTROPHELIA» ενσαρκώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πνεύμα εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας, που ανέκαθεν χαρακτήριζε τις επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του ΣΕΒΤ, www.sevt.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'