Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πέντε αστέρια: Παραδοσιακοί ή νεωτεριστές;

της Αναστασίας Λαμπρία Κάντο μόνος σουΧριστούγεννα, πέντε αστέρια

Δύσκολο να του αντισταθείς... κι αν εχεις μικρά παιδάκια στο σπίτι ή παλίμπαιδες ή νοσταλγικούς ή ρομαντικούς ή εορταστικούς τύπους, δεν το αποφεύγεις φίλε μου με τίποτα. Χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να ναι από ένα ξερό κλαρί με ένα κόκκινο κορδελάκι μέχρι μια μεγαλοπρεπής κατασκευή ως  το ταβάνι του επάνω ορόφου. Μπορεί να ναι μονοθεματικό (!) ή να φέρει τα στολίδια και άρα τα αποτυπώματα όλης της παιδικής σου ηλικίας (όσο κι αν θες να την παραμερίσεις). Εν ολίγοις δεν γλυτώνεις απ’ το δέντρο αυτό ποτέ.

1. ιδού το πάμφωτο, καθησυχαστικό, σήμα κατατεθέν των χαρούμενων χριστουγέννων. Μας παίρνει άραγε για τέτοια εκδοχή;

2. το άκρως αντίθετο... υπαινικτικό αλλά υπέρκομψο! Άσε που γλυτώνεις κι από το μαζεμα στις 7 Ιανουαρίου. Ξεμπερδεύεις στο άψε σβήσε.

3. Το δέντρο των φιλόζωων και επιπλέον μίνιμαλ τύπων. Αρκεί μια μονωτική ταινία κι ένας ανοιχτόχρωμος τοίχος. Σταθερό χέρι και μια γιρλάντα από φωτάκια. Το γατί υποχρεωτικό.

4. Το δέντρο του ακατάστατου αναγνώστη: λίγο λιγουλάκι τακτοποιεί μια στίβα από τα βιβλία του που συνήθως είναι απιθωμένα στο πάτωμα και τα αγκαλιάζει με φωτάκια.

5. Το δέντρο του μάγειρα: κουταλάκια και μικρά κούτσικα σκεύη το στολίζουν. Απολύτως χρηστικό: αν όλα τα κουτάλια του καφέ είναι άπλυτα, απλώς ξεκρεμάτε ένα. 

Καλά Χριστούγεννα! και του χρόνου καλύτεροι και πιο δυνατοί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'