Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κριθαράκι, Παστίτσιο, Κοφτό: τα «ελληνικά» καλούδια της Barilla

Wikiζυμαρικά, Barilla, κριθαράκι, παστίτσιο, μακαρονάκι κοφτό, ελληνικά προϊόντα

Και ποια περίσταση δεν είναι κατάλληλη για μια μακαρονάδα; Τα ζυμαρικά έχουν ένα ιδιαίτερο μαγειρικό προτέρημα: δεν απαιτούν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, μόνο κάποιοι κανόνες πρέπει να τηρούνται στην ετοιμασία τους. Βράσιμο ένα λεπτό λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο, αλάτι στην κατσαρόλα μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, στράγγισμα εγκαίρως και ποτέ δεν μπλέκουμε μικρά ζυμαρικά με υλικά που ξεπερνούν το μήκος τους, γιατί χάνουν τον πρώτο ρόλο.

Επομένως η πρώτη ύλη, το καλό ζυμαρικό, είναι ασυζητητί το βασικό ζητούμενο. Από τις πλέον έμπιστες φίρμες ζυμαρικών για τα ελληνικά ντουλάπια η Barilla, τα καλούδια της ήδη γνωστά, όμως τα φρέσκα της γκάμας της είναι επμνευσμένα από φαγητά που το ελληνικό νοικοκυριό τιμά ξανά και ξανά: Κριθαράκι, Παστίτσιο, Κοφτό, στη γνωστή μπλε συσκευασία, διαθέσιμα εδώ και κάμποσο καιρό στα ράφια των καταστημάτων. 

Το κριθαράκι ιδεώδες για γιουβέτσι, για τύπους παραδοσιακούς, ή κριθαρότο για νεωτεριστές - χυλώνει όσο πρέπει, κρατάει στο δόντι ακόμα και μετά το βράσιμο, με υφή ευχάριστη.

Έπειτα το παστίτσιο: ζυμαρικά που διατηρούν το σχήμα τους ακόμα και μετά από το ντούε βράσιμο-ψήσιμο και όλη τους τη γεύση. Δεν σπάνε, δεν λιώνουν, ενώνονται άψογα με τον κιμά ή ό,τι άλλο προτιμήσουμε.

Τέλος το κοφτό μακαρονάκι. Καλό κράτημα στο βράσιμο, ωραία υφή, θα έχει την τιμητική του σύντομα χάρη στα χταπόδια που θα μπουν μαζί του στην κατσαρόλα τη Σαρακοστή.

Στη νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας με μήνυμα «Είναι συγκινητικό! Η Barilla εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα και δημιουργεί», οι τέσσερις πρωταγωνιστές δοκιμάζουν, υπό τους ήχους όπερας, γευστικά πιάτα μαγειρεμένα με τα νέα προϊόντα Barilla και δακρύζουν από συγκίνηση μετά την πρώτη μπουκιά. Όλα τους, ασφαλώς, ταιριάζουν φίνα με τις γευστικές σάλτσες της Barilla.

Για το ζωηρό βίντεο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα προϊόντα ή τα κλασικά είδη της γκάμας, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το microsite ellinikasximata.barilla.gr ή την κεντρική ιστοσελίδα www.barilla.gr αντίστοιχα.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'