Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κυριακάτικο brunch για χορτοφάγους

της Κικής Τριανταφύλλη WikiSunday Brunch Festival, The Clumsies, χορτοφαγία

Όταν ετοίμαζα το αφιέρωμα στα αυγά για το Protagon είχα πραγματικά εντυπωσιαστεί με το πλήθος των αυγοεπιλογών που υπάρχουν στην Αθήνα. Ειδικά οι Κυριακές είναι κυριολεκτικά αφιερωμένες στο αυγό και τα μενού σε μπαρ και εστιατόρια απογειώνονται αφού τελευταία έχουμε μπει στον αστερισμό του brunch και brunch χωρίς τουλάχιστον ένα δυναμωτικό αβγό μάτι, ποσέ, τηγανητό, σε ομελέτα, κροκ μεσιέ και κροκ μαντάμ, μπέργκερ, μπέιγκελ, σε κρέπες και πανκέικς δεν νοείται. Και όχι μόνο. Το κρέας και γενικά τα γαλακτοκομικά θεωρούνται αναπόσπαστα συστατικά ενός δυναμωτικού γεύματος. Μετά θα πιεις και τα κοκτέιλ σου για το hangover του Σαββατόβραδου, θα είναι παρελθόν και η μελαγχολία του κυριακάτικου απογεύματος, ούτε που θα σε αγγίξει.

Υπάρχουν όμως περιθώρια εξέλιξης ενός brunch; Μπορεί το brunch να γίνει ταυτόχρονα δημιουργικό και ευφάνταστο ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα; Την απάντηση μας έδωσε το μπαρ The Clumsies με το Sunday Brunch Festival που κάθε Κυριακή από τις 12 μέχρι τις 6 παραχωρεί την κουζίνα του σε ένα διαφορετικό σεφ και εκείνος παρουσιάζει τη δική του brunch εκδοχή.

Και να που τώρα ένας σεφ αποφάσισε να μας δείξει για πρώτη φορά ένα vegetarian brunch menu – έκπληξη. Την ερχόμενη Κυριακή, λοιπόν, 28 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Δημητριάδης από το Artisanal προτείνει για πρώτο πιάτο ξινόχοντρο τραχανά σε ζωμό λαχανικών μαζί με ζυμωτό ψωμί, ντομάτα, θυμάρι και φέτα Ελασσόνας. Θα ακολουθήσει –εννοείται-  αυγό μαγειρεμένο στους 63°C με σπαράγγια, κινόα, πούδρα ελιάς, φρέσκια σαλάτα, γραβιέρα Μεσσηνίας και τρούφα για δεύτερο και φρικασέ με άγρια χόρτα, king oyster μανιτάρι, «αυγολέμονο» και καρότο για τρίτο και κρέμα μαστίχας με κομπόστα βύσσινο, crumble λευκής σοκολάτας και για επιδόρπιο σορμπέ βύσσινο.

Είπες κάτι; Θα το δοκιμάσω.

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'