Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Φυτεύω: σκόρδα και κρεμμύδια

του Άντυ Παξινού Κάντο μόνος σουκαλλιέργεια, σκόρδα, κρεμμύδια, βολβοί, πότισμα

Τα κρεμμύδια μπορείς να τα ξεκινήσεις από σπόρους η από κοκάρι - είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις κοκάρι, δηλαδή τους βολβούς των κρεμμυδιών. Για τα σκόρδα πρέπει να ανοίξεις έναν μεγάλο βολβό (κεφάλι) και να ξεχωρίσεις τις σκελίδες του.

Σκελίδες σκόρδου έτοιμες για φύτευση (tinyfarmhouse.com)
Σκελίδες σκόρδου έτοιμες για φύτευση (tinyfarmhouse.com)

Κάθε βολβός σκόρδου αποτελείται από 8-12 σκελίδες. Φύτεψε μόνο τις πολύ μεγάλες, γιατί οι μικρές θα έχουν ελαττωματική σοδειά. Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χρειάζονται πολύ γόνιμα εδάφη, οπότε είναι καλό να έχεις ανακατέψει αρκετό κομπόστ στο χώμα πριν να τα φυτέψεις.

Φύτεμα βολβών κρεμμυδιού (οnehundreddollarsamonth.com)
Φύτεμα βολβών κρεμμυδιού (οnehundreddollarsamonth.com)

Φύτεψε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε απόσταση 10-15 εκ. το ένα από το άλλο. Μπορείς να απλώσεις άχυρο η ξερά φύλλα από πάνω από το χώμα, ώστε να τα προστατέψεις από το κρύο, μέχρι να εμφανιστούν τα βλαστάρια ή να περάσει η παγωνιά.

Photo: butterflyhillfarm.blogspot.gr
Photo: butterflyhillfarm.blogspot.gr

Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα θέλουν τακτικό και καλό πότισμα. Πειραματίσου με διαφορετικές ποικιλίες σκόρδων και κρεμμυδιών, ανάλογα με την εποχή και κράτησε σπόρους από αυτά πού μεγαλώνουν καλύτερα στο κλίμα σου και που σου αρέσουν περισσότερο στη γεύση. Υπάρχουν αμέτρητα ειδή κρεμμυδιού και πάνω από 400 είδη σκόρδου και όλα έχουν διαφορετική γεύση και διαφορετικά ιχνοστοιχεία, μερικά έχουν έντονη γεύση και άλλα είναι γλυκά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'