Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Αλπικά αρώματα στη Σπονδή

WikiΣπονδή, Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, αστέρια Michelin, Emmanuel Renaut, Mégève, Ανω Σαβοϊα, Γαλλία, γαλλική κουζίνα, Hôtel de Crillon, Claridge's, Marc Veyrat, Yves Thuriès, Flocons de Sel

Με ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας, που φέρνει στην Αθήνα τον αέρα των Άλπεων, κλείνει στη Σπονδή το φετινό Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας.  

εστιατόριο Σπονδή, κοντά στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι
εστιατόριο Σπονδή, κοντά στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι

Για δύο βραδιές, την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, το κορυφαίο αθηναϊκό εστιατόριο με τα δύο αστέρια Michelin, που άλλαξε τη γαστρονομική σκηνή της χώρας, φιλοξενεί τον Emmanuel Renaut, σεφ και ιδιοκτήτη του «Flocons de Sel» (Mégève ), βραβευμένο με τρία αστέρια, ο οποίος θα παρουσιάσει την κομψή κουζίνα του μέσα από ένα μενού έξι πιάτων (€ 120 το άτομο). Το ειδικό μενού του Renaut είναι εμπνευσμένο από το terroir της Άνω Σαβοϊας και περιλαμβάνει:

  • Καλωσόρισμα (Amuse Bouche) με αρώματα βουνού
  • Χαβιάρι κάτω από λεπτή κρούστα πάγου με άρωμα από βότκα και λεμόνι
  • Τοπιναμπούρ σε κονσομέ βουτύρου αρωματισμένο με γαρύφαλλο και μαύρη τρούφα
  • Χτένια σε κρούστα
  • Φιλέτο ζαρκάδι με σάλτσα Grand Veneur
  • Φρέσκο τυρί από τη Mégève με γλυκόριζα σε κρούστα καφέ από ρίζα τσίκορι, φρούτα, λαχανικά και βότανα

* Σπονδή, Πύρρωνος 5, πλατεία Βαρνάβα-Παγκράτι, Για κρατήσεις: 210-7564021

Emmanuel Renaut, chef και patron του εστιατορίου «Flocons de Sel» στη Mégève της Άνω Σαβοϊας
Emmanuel Renaut, chef και patron του εστιατορίου «Flocons de Sel» στη Mégève της Άνω Σαβοϊας

Ο σεφ

Kαλύτερος σεφ της χρονιάς για το 2012 στη Γαλλία, ο Emmanuel Renaut ανήκει στη νέα γενιά των δημιουργών που έχουν επαναπροσδιορίσει τη nouvelle cuisine με μια ραφινάτη και σοφιστικέ κουζίνα αντάξια της μεγάλης γαλλικής σχολής. Γεννημένος στο Soisy-sous-Montmorency, στην αρχή της σταδιοδρομίας του πέρασε από τις κουζίνες των Hôtel Le Lotti και Hôtel de Crillon, καθοριστικές για την καριέρα του στάθηκαν οι συνεργασίες του με τους κορυφαίους σεφ Marc Veyrat (ήταν 4 χρόνια  sous-chef του) και Yves Thuriès όπως και το διάστημα του ενός χρόνου που ανέλαβε επικεφαλής chef του Claridge's στο Λονδίνο.

Το 1998 ο Renaut εγκαταστάθηκε στην ορεινή Mégève όπου άνοιξε το Flocons de sel, το οποίο πέντε χρόνια αργότερα κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin, το 2006 το δεύτερο και από το 2012 συγκαταλέγεται, πλέον, ανάμεσα στα κορυφαία τριάστερα εστιατόρια της Ευρώπης. 

Το εστιατόριο Flocons de Sel του Emmanuel Renaut στη Mégève
Το εστιατόριο Flocons de Sel του Emmanuel Renaut στη Mégève

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'