Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά: μια σπουδαία γευσιγνωσία

Wikiκρασί, γευσιγνωσία, κόκκινο κρασί, σπάνια κρασιά, Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά, εκδηλώσεις, Μεγάλη Βρεταννία

Τριάντα από τα πιο αξιόλογα οινοποιεία της χώρας θα παρουσιάσουν ό,τι καλύτερο έχουν στα κελάρια τους σε κόκκινο κρασί, μεταξύ των οποίων σπάνιες, παλαιωμένες φιάλες που είναι πλέον εκτός αγοράς, στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα  Κόκκινα Κρασιά» που διοργανώνεται για δεύτερη φορά την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Μαζί τους οι πιο σημαντικοί εισαγωγείς οίνων θα παρουσιάσουν, και εκείνοι, σπουδαία κρασιά του διεθνή αμπελώνα, όλα κόκκινα. Η σπανιότητα και το υψηλό κόστος των περισσότερων οίνων που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση καθιστά αναγκαία μια ελάχιστη συμμετοχή από τους επισκέπτες, που με το αντίτιμο των 38 ευρώ παραλαμβάνουν ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας τριών ευρώ, τα οποία εξαργυρώνονται στα σταντ των εκθετών όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει σπουδαία ακριβά και δυσεύρετα κρασιά στο κόστος τους. Κάθε κρασί (δόση των 50 ml) κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κρασιά με τιμή γύρω στα 120 ευρώ στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο κουπόνια (6 ευρώ).

Κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράσει επιπλέον κουπόνια, ειδικά εάν επιθυμεί να δοκιμάσει θρυλικά κρασιά όπως το Αυστραλέζικο Grange 2010 της Penfolds ή το Echézeaux Grand Cru 2011 του Domaine de la Romanée-Conti.

Στόχος της εκδήλωσης «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» δεν είναι μόνο να δώσει τη δυνατότητα σε φίλους του οίνου να δοκιμάσουν δυσπρόσιτα, υπό άλλες συνθήκες, κρασιά αλλά και να αποδείξει πως και ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί και πρέπει να «παίξει στο γήπεδο» των μεγάλων κρασιών διεθνώς ώστε να δημιουργήσει υπεραξία για το σύνολο της ελληνικής οινικής παραγωγής.

Ως εκ τούτου οι οργανωτές της εκδήλωσης έχουν προσκαλέσει στην Αθήνα μια εκ των μεγαλύτερων δημοσιογράφων οίνου του κόσμου, Τζάνσις Ρόμπινσοντ, την οποία θα συνοδεύει ο κριτικός εστιατορίων των Financial Times, Νίκολας Λάντερ.

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» πλαισιώνονται από τέσσερα εργαστήρια γεύσης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που είναι τα εξής: «Αρμονία τυριού & κρασιού», «Ελληνικά λευκά κρασιά: και όμως παλαιώνουν», «Krug Μasterclass» και «Collector’s Corner». Στο τελευταίο, «H Γωνιά του Συλλέκτη», ένας λάτρης του κρασιού, συλλέκτης οίνων, μοιράζεται το πάθος του με τους συμμετέχοντες παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο πολύτιμες φιάλες της κάβας του.

*Τα «Μεγάλα Κόκκινα  Κρασιά» αποτελούν συνδιοργάνωση του ιστότοπου ευζωίας Food & Leisure Guide και της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum, γνωστή για το Οινόραμα και άλλες εκθέσεις κρασιών.
** Η εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2015» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (Πλατεία Συντάγματος), με ώρες λειτουργίας 13:00 με 20:00. Όλο το πρόγραμμα παρουσιάζεται αναλυτικά στο www.fnl-guide.com καθώς και ο αναλυτικός κατάλογος των κρασιών.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'