Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ο IANOS του Άγγελου Ρούβαλη χορηγός της έκθεσης Παλαιοπωλών

WikiΆγγελος Ρούβαλης, IANOS Chardonay, οινολόγος, έκθεση, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, αντίκες

Το κρασί παλαίωσης ΙANOS Chardonnay του Άγγελου Ρούβαλη θα συνοδεύσει γευστικά την καθιερωμένη έκθεση παλαιοπωλών η οποία πραγματοποιείται τo Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 ως τις 17.00 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Αγαθοδαίμονος 37 & Ορέστου 1).

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη για 17η χρονιά οργανώνει τον θεσμό Art-Design-Antiques, σε συνεργασία με σημαντικούς antiquers όπως: Antiqua, Απόστολο Αργυριάδη, Άγγελο Βλαστάρη και Μαρτίνο. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά ειδικές καλλιτεχνικές εκδόσεις από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, έργα ζωγραφικής και μοντέρνα έπιπλα. Στις καθιερωμένες εκθέσεις της Γκαλερί συνδυάζονται αρμονικά το σύγχρονο με το παλιό, το design με τη παράδοση λαμβάνοντας υπόψη τα χρώματα και το φως του ελληνικού τοπίου. 

Ο Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος. H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τούτος ο αμπελώνας “…από εδαφοκλιματολογική άποψη, είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου καθώς ανεβαίνει τις μαλακές βορινές πλαγιές και δέχεται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους που προστατεύουν τους καρπούς από το καλοκαιρινό καύσωνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο αμπελοοινικό βιόκλιμα.” (κα Κουράκου, Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κρασιού - 2001).

Έχει δημιουργήσει τρεις ομάδες κρασιών: Το αγαπημένο Ασπρολίθι και Ασπρολίθι Βαρέλι, τη σειρά Μικρός Βοριάς με 4 κρασιά: Μικρός Βοριάς Λευκός, Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάς Riesling, Μικρός Βοριάς Ροζέ. Τέλος, τη σειρά παλαιωμένων οίνων IANOS με 4 κρασιά: IANOS Chardonnay, IANOS Cabernet Sauvignon, IANOS Syrah, και IANOS Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).

Η σειρά κρασιών IANOS του Άγγελου Ρούβαλη μένει πάντα κοντά στην τέχνη και στηρίζει αξιόλογες προσπάθειες όπως ετούτη.

Διάρκεια έκθεσης: 5 & 6 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 17.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3414214
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αγαθοδαίμονος 37 & Ορέστου 1 (από το νούμερο 199 της Οδού Πειραιώς - από Χαμοστέρνας στην Πειραιώς, 2ος δρόμος δεξιά)

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'