Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Του Αλεξανδρινού τα μυστικά

του Άντυ Παξινού Κάντο μόνος σουΠοϊνσέτια, Αλεξανδρινό, Χριστούγεννα, λουλούδια, διακόσμηση

Η Ποϊνσέτια ή Αλεξανδρινό ή ακόμα και «λουλούδι των Χριστουγέννων» δεν είναι άδικο που θεωρείται το πιο δημοφιλές φυτό για τη διακόσμηση του σπιτιού αυτή την εποχή.

hdwallpapersrocks.com
hdwallpapersrocks.com

Έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει τα φύλλα στην άκρη των κλαδιών του (μάτια) από καταπράσινα σε πανέμορφα κόκκινα, προσπαθώντας να ελκύσει περισσότερο φως όταν οι ημέρες μικραίνουν, δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό φυσικό θέαμα την εποχή των Χριστουγέννων.

Αν έχετε έναν υγιή μεγάλο Αλεξανδρινό, μπορείτε να αξιοποιήσετε μερικά από τα «μάτια» του για την κατασκευή ενός πανέμορφου στολιδιού για το σπίτι ή το γιορτινό τραπέζι. Μην αμελείτε να φορέσετε γάντια πριν κλαδέψετε τις άκρες των κλαδιών, γιατί οι βλαστοί περιέχουν έναν γαλακτώδη χυμό, που είναι δηλητηριώδης.

Ύστερα, με ένα κερί πρέπει να κάψετε την άκρη του βλαστού εκεί ακριβώς που κόπηκε, ώστε να κλείσει η «πληγή». Για να παραμείνει περισσότερες μέρες ζωηρό, είναι καλύτερο να επουλώσετε την πληγή βάζοντας την άκρη του βλαστού σε βρασμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα, παρά με τη φλόγα.

Τον κομμένο βλαστό τον στολίζετε όπως θέλετε! Αρκεί να είναι τοποθετημένος σε καθαρό νερό, ώστε να διατηρείται φρέσκος. Τα βλαστάρια συνήθως αντέχουν 10 μέρες προτού χάσουν τη ζωντάνια τους, γι' αυτό καλύτερα να τα κόψετε την παραμονή των Χριστουγέννων, ώστε να είναι θαλερά όλες τις ήμερες των εορτών. 

Τελευταίο πολύτιμο μυστικό: Για να πετύχετε ακόμα πιο κόκκινα φύλλα στον Αλεξανδρινό σας, ένα κόλπο είναι να σκεπάζετε το φυτό με μια μαύρη σακούλα για 15 ώρες την ημέρα, ξεκινώντας από αρχές Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'