Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Μεγάλη Βρεταννία: το φωτεινό δέντρο των ευχών

του Δημήτρη Μπούτου WikiΧριστούγεννα, χριστουγεννιάτικο δέντρο, Μεγάλη Βρεταννία, Lifeline Hellas

Και κάπως έτσι η σύσκεψη της Τετάρτης μεταμορφώνεται σε απρόσμενη γιορτή.

Χθες απόγευμα, κατηφορίζοντας με την Κική Τριανταφύλλη προς το Σύνταγμα, ψάχνοντας ένα ζεστό καφέ για να συσκεφθούμε, ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα όταν έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία είχε συγκεντρωθεί μπόλικος κόσμος γελαστός. Μέσα φώτα, γιορτή, στολισμοί και μουσικές, φιλοπερίεργοι τρυπώσαμε, ρωτήσαμε και μάθαμε ότι το ξενοδοχείο σχεδίαζε σε λίγη ώρα να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δίνοντας το δικό του μικρό σύνθημα για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν.

Καφέδες, γλυκά και κρασί περιφέρονταν στους δίσκους και προσφέρονταν σε όσους είχαν συγκεντρωθεί, μια παιδική χορωδία ετοιμαζόταν παραδίπλα και ένα πελώριο σεντόνι κάλυπτε το πανύψηλο - μπορούσες να το διακρίνεις ακόμα και σκεπασμένο - δέντρο.

Πριν προλάβουμε να καλοκαταλάβουμε τι γίνεται, ένα εύθυμο βίντεο προβαλλόταν στον τοίχο πίσω μας δείχνοντας την ετοιμασία και τους στολισμούς του ξενοδοχείου για την περίοδο των γιορτών. Μετά από λίγο το ψηλό και φουντωτό δέντρο αποκαλύφθηκε στον χώρο του λόμπυ και η χορωδία ξεκίνησε, η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε μεμιάς. Χάρμα! Στολισμένο με μεράκι, περίτεχνες γιρλάντες, στολίδια όλων των χρωμάτων και φωτάκια - πόσα φωτάκια! Είναι από εκείνες τις στιγμές που ξεχνιέσαι, χαζεύεις μαζί με τα πιτσιρίκια εκσταστιασμένος, από τη βάση ως την κορυφή, το γιορτινό δέντρο και νιώθεις λίγη από την περίφημη μαγεία των Χριστουγέννων.

Φωτογραφίες, γέλια και όλα αυτά με σκοπό αξιέπαινο: υποστήριξη στο έργο του οργανισμού Lifeline Hellas που, όπως μάθαμε, με τη βοήθεια και των υπολοίπων γραφείων του στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Τορόντο και ιδιαίτερα του Lifeline United Kingdom, ενισχύει με εξοπλισμό τα νοσοκομεία παίδων και τα ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά στην Ελλάδα.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2015 και έως την 29η Φεβρουαρίου 2016 οι πελάτες των εστιατορίων GB Roof Garden του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία” και Tudor Hall του ξενοδοχείου “King George” έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν 1 ευρώ για τους σκοπούς του Lifeline Hellas.

Η γιορτή όμως δεν τελειώνει εδώ, την Παρασκευή, αύριο, 4 Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένο το χριστουγεννιάτικο δείπνο, όπου με συμμετοχή 20 ευρώ κατ' άτομο θα συγκεντρωθούν χρήματα για τις παραπάνω δωρεές. Περισσότερα στη σελίδα της Lifeline Hellas στο facebook και στο lifelinegr.org.

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'