Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Athens Bar Show: η μεγάλη γιορτή της ελληνικής bar σκηνής

WikiAthens Bar Show 2015, Τεχνόπολις, bartending, Αθήνα, Νοέμβρης, ποτά, cocktails

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινότητα του bartending σημειώνει σπουδαίες επιτυχίες: τα bar της πόλης βρίσκονται στη λίστα των καλύτερων του κόσμου (το άφθαστο The Clumsies για παράδειγμα), οι έλληνες bartenders διακρίνονται συνεχώς και έτσι σταδιακά η Αθήνα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πόλεις του παγκόσμιου χάρτη σε αυτό που καλείται bar industry. Έτσι το φετινό Athens Bar Show, θεσμός που διανύει ήδη τον έκτο χρόνο του, αναμένεται άκρως εντυπωσιακό.

To Athens Bar Show είναι η μεγαλύτερη γιορτή της εγχώριας bar σκηνής, μια μοναδική ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στους bartender και τους επαγγελματίες του χώρου των ποτών. Στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2015 θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του ελληνικού και διεθνούς bartending και spirits community με συμμετοχές από 35 εταιρίες, 35 ομιλητές και τουλάχιστον 60 σεμινάρια/workshops για τις τάσεις του ποτού και του κοκτέιλ στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.  

Η περσινή διοργάνωση ξεπέρασε τους 4.000 επισκέπτες, ενώ χρόνο με τον χρόνο η προσέλευση αυξάνεται. Το Athens Bar Show θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον ιστορικό χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων - η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, πρόκειται για ένα από τα εικονικά σημεία της πόλης, το οποίο επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο της αλλά και δίπλα στη στάση του Μετρό Κεραμεικός, ώστε να εξασφαλίσει στο κοινό εύκολη πρόσβαση.

Εκείνο το διήμερο οι 7 αίθουσες και 2 αυλές της Τεχνόπολης θα διαμορφωθούν ειδικά για τις ανάγκες του event, κατά τη διάρκεια του οποίου όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους πιο καταξιωμένους έλληνες bartenders και cocktail gurus της παγκόσμιας bar σκηνής και να ενημερωθούν για όλες τις τάσεις και τα νέα της αγοράς. Δοκιμές σε περισσότερα από 300 προϊόντα, λύσεις για μπαρ - για τους επαγγελματίες -, καθώς και ενδιαφέροντα σεμινάρια και ομιλίες.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή το παρόν θα δώσουν κορυφαία ονόματα από το χώρο του bartending. Όπως:

  • Ο Alex Kratena, βραβευμένος σαν no1 bartender του κόσμου και head bartender στο The Artesian at the Langham που βραβεύτηκε - για 4η φορά το καλύτερο μπαρ του κόσμου στα World’s 50 BestBars.
  • H Anistatia Miller και ο Jared Brown, οι σπουδαιότεροι ιστορικοί του κοκτέιλ στις μέρες μας.
  • Ο Simon Difford, cocktail expert και ιδιοκτήτης του no1 site ποτού στην Ευρώπη.
  • Ο Salvatore Calabrese, ένας από κορυφαίους bartenders παγκοσμίως που έθεσαν τα θεμέλια της νέας εποχής του κοκτέιλ.
  • Ο Ian Burrell, που είναι ο πρεσβευτής για το ρούμι παγκοσμίως.
  • Ο Tim Phillips, Worldclass Bartender 2013

Μα και πολλά ακόμα σπουδαία ονόματα από τον χώρο των cocktail & spirits.

Όσοι ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν πρόσκληση για την είσοδο, αποφεύγοντας τον εκνευριστικό συνωστισμό στην ουρά, μπορούν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές ώστε να εξασφαλίσουν κωδικούς για τη δωρεάν εγγραφή τους. Για προσκλήσεις, λοιπόν, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Μπάμπη Δούκα στο τηλέφωνο 694 4397127 ή μέσω του e-mail Press@athensbarshow.gr.

Οι ώρες λειτουργίας της διοργάνωσης θα είναι από τις 12:00 ως τις 20:00 ενώ για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το athensbarshow.gr.

Τέλος, για τους λάτρεις των social media, που θέλουν να παρακολουθούν κάθε σχετική δημοσίευση πριν και κατά τη διάρκεια της γιορτής, το Official Hashtag είναι #AthensBarShow.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'