Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

5 αποφάσεις για το 2015

της Μαρίας Πετρίδη φαγητό, διατροφικές συνήθειες

Δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία πρωτοχρονιάτικων στόχων και αποφάσεων. Φέτος όμως αποφάσισα - ούτε κι εγώ ξέρω γιατί, ίσως να φταίει η «παρέα» με τους bostanistas - να είναι το 2015 η χρονιά που θα γίνω καλύτερος άνθρωπος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις διατροφικές μου συνήθειες. Μη φανταστείτε τίποτε υπερβολές, απλά και καθημερινά μικροπράγματα που όμως κάνουν μεγάλη διαφορά σαν γίνουν ρουτίνα.

Photo: angiesix@Flickr
Photo: angiesix@Flickr

Έχουμε και λέμε:

  1. Θα μειώσω τη ζάχαρη στον καφέ, με την ελπίδα κάποια μέρα να ξεχάσω την ύπαρξή της. Έχω πειστεί ότι η ζάχαρη και γενικώς οι γλυκαντικές ουσίες (ακόμα και οι πιο αθώες) είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του οργανισμού μας.
  2. Μία φορά την εβδομάδα θα μαγειρεύω φαγητά που επιβιώνουν μια χαρά στην κατάψυξη καθώς επίσης και σάλτσες για ζυμαρικά. Έτσι, αντί να καταφεύγω στη λύση του «απ’ έξω», κάθε φορά που βαριέμαι να μαγειρέψω, θα ξεπαγώνω  και θα ζεσταίνω τα ωραιότατα σπιτικά φαγάκια μου.
  3. Θα είμαι προσεκτική σε βαθμό υστερίας με το ελαιόλαδο που αγοράζω. Δυστυχώς ότι ονομάζεται ελαιόλαδο δεν είναι a priori «αγνό» και υγιεινό. Το συνειδητοποίησα διαβάζοντας προ καιρού το κατατοπιστικότατο άρθρο του Βασίλη Φραντζόλα. 
  4. Θα βάζω κάθε πρωί στη τσάντα 2-3 φρούτα που μπορώ να μασουλήσω όταν με πιάσουν λιγούρες. Κατά προτίμηση κάποια που είναι εύκολα κι αναίμακτα στο καθάρισμα τους, όπως π.χ. μανταρίνια και μπανάνες. Κι έτσι θα τρώω και κάθε μέρα φρούτα και δεν θα αφήνομαι στην πείνα μου, με αποτέλεσμα να τρώω περισσότερο από ό,τι χρειάζομαι όταν έρχεται ή ώρα  του κανονικού γεύματος.
  5. Θα αποσύρω από τα ντουλάπια μου όλα αυτά τα τεράστια πιατικά σκανδιναβικού ντιζάιν και θα τα αντικαταστήσω με 70s λουλουδάτα σερβίτσια, αυτά τα εντελώς γιαγιαδίστικα, που γεμίζουν με πιο κανονικές μερίδες και δίνουν στο φαΐ ακόμα καλύτερη γεύση.

Δείτε το προφίλ της Μαρίας Πετρίδη στο protagon.gr.

Προηγούμενα άρθρα της Μαρίας Πετρίδη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'