Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

This is Halloween!

της Γκέλης Βούρβουλη Κάντο μόνος σουκολοκύθα, Halloween

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αρχίζω τη γνωστή γκρίνια: τόσα Ψυχοσάββατα γιορτάζει η ορθόδοξη εκκλησία κατά τη διάρκεια του χρόνου, τι θα πείραζε να γιόρταζε κι ένα στο τέλος Οκτωβρίου για να έχουμε κι εμείς το δικό μας Halloween; Να γεμίζουμε το σπίτι κολοκύθες, να κάνουμε πάρτυ βγαλμένα απο το Nightmare before Christmas και να τρατάρουμε τα πιτσιρίκια με σοκολατένιες νεκροκεφαλές; Και ποιος με εμποδίζει να γιορτάσω το δικό μου Halloween, να φτιάξω τη δική μου κολοκύθα και να υποδεχτώ τα ανήψια μου για να δούμε το αριστουργηματικό παραμύθι του Tim Burton τρώγοντας τυροτερατάκια και κεφτεδάκια-αράχνες;

Εν αρχή η κολοκύθα – κι ένα κοφτερό μαχαίρι. Πρώτα έκοψα την κορυφή της κι ύστερα την άδειασα προσεκτικά με ένα κουτάλι, ξεχωρίζοντας την ψίχα από τους σπόρους για περαιτέρω αξιοποίηση.

Στη συνέχεια διάλεξα μία συμπαθητική φάτσα από τις σχετικές φωτογραφίες που βρήκα στην αναζήτηση του Google και ζωγράφισα το περίγραμμα με μαύρο μαρκαδόρο στην κολοκύθα.

Με το κοφτερό μαχαίρι ανά χείρας έκοψα ακολουθώντας το σχέδιο με προσοχή και σε δέκα λεπτά το πρώτο, δικό μου Jack o latern ήταν έτοιμο και πόζαρε χαρούμενο για τις φωτογραφίες.

Πασατέμπος κολοκύθας

Τα σπόρια καθαρίστηκαν απο τις ίνες, πλύθηκαν καλά με κρύο νερό κι αφέθηκαν να στεγνώσουν στο σουρωτήρι (μην τα σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας, θα κολλήσουν).

Στη συνέχεια απλώθηκαν σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήθηκαν για μισή ώρα στους 150 βαθμούς για να στεγνώσουν.

Ανακατεύτηκαν με λάδι, αλάτι, γλυκειά πάπρικα και τρίματα αμύγδαλου και ψήθηκαν για άλλα 20 λεπτά.

Φυλάχθηκαν σε ειδικό βάζο και κρύφτηκαν στα βάθη του ντουλαπιού για να μην εξαφανιστούν πριν την Παρασκευή.

Η ψίχα της κολοκύθας, αντιθέτως, θα χρησιμοποιηθεί άμεσα και θα γίνει σούπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'