Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Το “Olive” κινεί τα αεροδρόμια

της Χριστίνας Ταχιάου ελληνικά προϊόντα, ελαιόλαδο, ελιές

Έβλεπα τα προϊόντα στα ράφια του Duty Free Shop της Θεσσαλονίκης. Πολύ τρόφιμο! Ελιές, λάδι, γλυκά συσκευασμένα, τυριά και τυροκομικά στα ψυγεία... Δεν θυμάμαι σε άλλα αεροδρόμια να έχω δει τόσο πολλά συσκευασμένα τρόφιμα προς πώληση.

Photo: speedysnailphoto@Flickr
Photo: speedysnailphoto@Flickr

«Αγοράζουν τρόφιμα οι αλλοδαποί πριν φύγουν από τη χώρα;» ρώτησα τις κοπέλες. «Βεβαίως!». Καθώς στο αεροδρόμιο όλα τα τρόφιμα που πωλούνται – εκτός από σοκολάτες - είναι ελληνικής προέλευσης, με διαβεβαίωσαν ότι όλοι όσοι μπαίνουν στο κατάστημα και κοιτάζουν τρόφιμο, κάποιο θα αγοράσουν. Δεν προτιμούν ούτε τις μεγάλες ούτε τις πολύ μικρές συσκευασίες: τις μεσαίες. Έμαθα, λοιπόν, ότι οτιδήποτε έχει σχέση με ελιά και λάδι μοσχοπουλάει. Και τα λουκούμια τους αρέσουν πάρα πολύ. Και οι κουραμπιέδες. Από τυριά, μόνο φέτα. Α ναι, και τζατζίκι, είναι τρελοί με το τζατζίκι, το αγοράζουν πάρα πολύ.

Προχώρησα στα καλλυντικά. «Αγοράζουν ελληνικά καλλυντικά, όπως του ΚΟΡΡΕ;» θέλησα να πληροφορηθώ. «Πάρα πολύ», ήταν η απάντηση. Τον ΚΟΡΡΕ τον γνωρίζουν, εξάλλου, από την παρουσία του σε πολλές χώρες της αλλοδαπής. «Όχι μόνο, όμως. Και Mastic Spa και τα κρητικά. Αυτό, όμως, που ξετρελαίνει, κυρίως τους Ρώσους αλλά όχι μόνο, είναι εκείνα που περιέχουν λάδι. Μόλις βλέπουν τη λέξη Olive, αγοράζουν με κλειστά μάτια. Αρκεί μόνο να δουν το Olive, να δουν το σήμα της ελίτσας».

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας επισκέφτηκα το παντοπωλείο στις αφίξεις. Γεμάτο με προϊόντα ελληνικά, κάθε είδους και με πολλά gourmet. «Φαντάζομαι ότι έχετε κυρίως Έλληνες πελάτες», είπα στον υπεύθυνο. «Λογικά, φτάνοντας, οι αλλοδαποί δεν έχουν στο μυαλό τους να αγοράσουν, έτσι δεν είναι;». «Α, όχι», απάντησε, «ίσα ίσα. Πολλοί ψωνίζουν αμέσως μόλις φτάνουν. Αγοράζουν οτιδήποτε ελληνικό κι οτιδήποτε δεν θα βρουν στον τόπο τους. Δε θα πάρουν γάλα, για παράδειγμα, θα πάρουν ελιές και λάδι αλλά και κάθε είδους παραδοσιακό και τοπικό προϊόν».

Α ρε ελίτσα... «Φαγητό του φτωχού» σε άλλες εποχές στην Ελλάδα, σήμερα brand name. «Olive», λοιπόν, αρέσει πολύ! Και παραδοσιακά προϊόντα. Οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας.

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'