Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Το πάρτυ της κολοκύθας

της Χριστίνας Ταχιάου κολοκύθα

Διάβασα στο τέλος της άνοιξης τον Άντυ Παξινό να γράφει στο bostanistas σχετικά με τη διατήρηση των ποικιλιών της κολοκύθας. Έγραφε για «μια μεγάλη οικογένεια φυτών με αρκετά είδη που διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους». Εάν, όμως, δε δεις μαζεμένες κολοκύθες σε γερμανικό super market, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι τα είδη.

Υπάρχουν οι κλασικές κολοκύθες που ξέρουμε, μικρές, μεγάλες, γίγαντες, μωρά, ακόμη και κολοκύθες ειδικά ζωγραφισμένες για τα παιδιά. Κολοκύθες σε σχήμα αστερία, που αποκλείεται να καταλάβεις τι είναι, μικρές και μεγάλες. Κολοκύθες σαν τεράστια κολοκυθάκια, κολοκύθες με αιχμές και ανώμαλη επιφάνεια σαν τερατάκια, κολοκύθες λείες, κολοκύθες στραβές, κολοκύθες πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί. Μιλάμε για μια πανδαισία σχημάτων και χρωμάτων, που ούτε φανταζόμαστε.

Βλέπεις τις κολοκύθες στο super market και σου γεννιέται η επιθυμία να πάρεις μέρος στο πάρτυ τους. Να αγοράσεις κι ας μην έχεις ιδέα τι να την κάνεις. Όλο και κάποια συνταγή θα βρεθεί, βέβαια, αλλά και να μη βρεθεί, υπάρχει πάντοτες η λύση της αποξήρανσης, ώστε η κολοκύθα μας να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη: πλένουμε την κολοκύθα με νερό και ξύδι, την αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος και μετά από 15 περίπου μέρες ελέγχουμε εάν σκλήρυνε πολύ το εξωτερικό της.

Με κολοκύθες πολλών σχημάτων, φτιάχνουμε πολλά διαφορετικά διακοσμητικά. Καλή διασκέδαση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'