Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Αμπελώνας Θεσσαλονίκης: την Τρίτη τρυγούμε!

της Χριστίνας Ταχιάου Θεσσαλονίκη, αμπελώνες, κτήμα Γεροβασιλείου, τρύγος

Ακριβώς πριν ένα χρόνο, γράφαμε στο bostanistas για τον πρώτο αστικό αμπελώνα που δημιουργήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και να που έφτασε η ώρα του πρώτου τρύγου! Και θα γίνει σαν γλέντι, σαν ανοιχτή εκδήλωση, σαν κάτι που μπορούν να απολαύσουν όλοι οι πολίτες.

Photo: sofiagk@Flickr
Photo: sofiagk@Flickr

Έτσι, την επόμενη Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κτήμα Γεροβασιλείου και το Εργαστήριο Αμπελουργίας του ΑΠΘ καλούν σε πάρτι για τρύγο. Ο χώρος είναι το παλιό μηχανουργείο του Δήμου επί της οδού Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το Καυταντζόγλειο Στάδιο. Ο αμπελώνας αναπτύσσεται σε μια έκταση δύο στρεμμάτων με τέσσερις οινοποιήσιμες ποικιλίες, δύο λευκές και δύο ερυθρές, και αποτελεί πρότυπο κήπο αστικής γεωργίας. 

Η οινοποίηση θα πραγματοποιηθεί από το Κτήμα Γεροβασιλείου ενώ η ονομασία του κρασιού θα προκύψει από ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία που διενεργείται σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση με βάση τις προτάσεις των δημοτών που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δηλώνει ενθουσιασμένος: «Τόσο η δημιουργία όσο και η συντήρηση του πρώτου ελληνικού αστικού αμπελώνα επαφίεται όχι μόνο στην επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και στη δημιουργική προσφορά των δημοτών. Η παραγωγή του κρασιού αποδεικνύει πως το πείραμα του αστικού αμπελώνα πέτυχε».       

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23133 18363 και 23133 18364 (ώρες γραφείου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'