Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κτήμα Γεροβασιλείου: διακρίσεις δίχως τέλος

του Δημήτρη Μπούτου κρασί, κτήμα Γεροβασιλείου, διακρίσεις

Είτε πρόκειται για βραβεία επιχειρηματικότητας είτε για βραβεύσεις ποιοτικές μετά από«τυφλές» δοκιμές των κρασιών του, το Κτήμα Γεροβασιλείου πρωτοστατεί. Δεν παύει να κερδίζει αφενός την εκτίμηση των απανταχού οινόφιλων και να “στολίζει” τις ετικέτες του με μετάλλια και διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες ήρθαν με το πέρας του διεθνή διαγωνισμού οίνου Decanter World Wine Awards 2014.

Photo: thewinehub.com
Photo: thewinehub.com

Το περιλάλητο περί οίνου περιοδικό Decanter, που εκδίδεται σε 90 και πλέον χώρες, διοργανώνει ετησίως τα ομώνυμα βραβεία. Τι επεφύλασσαν τα φετινά για τα κρασιά του Κτήματος;
Ένα Regional Trophy, δύο χρυσά και τέσσερα αργυρά μετάλλια. Συγκεκριμένα, η Μαλαγουζιά 2013 έλαβε διάκριση με τίτλο Regional Trophy. Μόνο 158 από τα 15.000 και πλέον κρασιά έλαβαν τη διάκριση αυτή, δηλαδή, μόνο το 1% των κρασιών που διαγωνίστηκαν.

Τα Κτήμα Γεροβασιλείου Viognier 2013 και Λευκό 2013 απέσπασαν μετάλλιο χρυσό ενώ τα Sauvignon Blanc 2013, Avaton 2011 & 2012 και Ερυθρό 2011 ακολούθησαν με αργυρό.

Στον χώρο των εντύπων, το έγκριτο περιοδικό Wine and Spirits αξιολόγησε και φέτος τα κρασιά του Κτήματος αποδίδοντας σε πέντε ετικέτες βαθμολογίες από το 93 ως το 90. Τις περιέλαβε ως εκ τούτου στην ετήσια καθιερωμένη του αξιολόγηση (Year's Best) των ελληνικών κρασιών στο τεύχος του φετινού Αυγούστου. 93 για το Viognier 2012 και το Avaton 2011, 92 για την εξαίσια Μαλαγουζιά 2013 και το Evangelo 2010, 90 για το Ερυθρό 2010.

Κι αν, ρίχνοντας μια ματιά στη “βόλτα” της Χριστίνας Ταχιάου στο αξιόλογο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Κτήμα, σπεύσατε - θα παραμείνει κλειστό από τις 28 Ιουλίου ως και τις 17 Αυγούστου.

Περισσότερα σχετικά με τις ετικέτες και τις διακρίσεις θα βρείτε στην πληρέστατη σελίδα του Κτήματος, gerovassiliou.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'