Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Φράουλες ακόμα και σε...παπουτσοθήκες

της Γκέλης Βούρβουλη Κάντο μόνος σουφραουλιές, μποστάνι

Το μποστάνι στην ταράτσα συμπληρώνει φέτος τέσσερα χρόνια ζωής κι ένα από τα είδη που πέρασαν τις εξετάσεις με επιτυχία και ευδοκιμούν χωρίς κόπο είναι οι φραουλιές. Διακριτικές και καθόλου απαιτητικές, οι φραουλιές μας ανθίζουν σχεδόν ασταμάτητα και δεν πτοούνται από το γεγονός ότι είναι φυτεμένες με λάθος τρόπο, σε λάθος γλάστρες. Στο πλαίσιο του φετινού redesign μποστανιού, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε και τις φράουλες με την σοβαρότητα που κέρδισαν με το σπαθί τους.

Η φράουλα είναι φυτό με μικρή ρίζα, που δεν μπορεί να συγκρατήσει το βάρος των καρπών και γι’ αυτό σέρνεται στα χώματα αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ψάχνοντας για σχετικές πατέντες, η πρώτη που μου τράβηξε την προσοχή ήταν οι κρεμαστές παπουτσοθήκες. Ελαφριές, φτηνές, εύχρηστες και πρωτότυπες, μπορούν να χωρέσουν μια πολύ σοβαρή παραγωγή.

Μία απλή λύση για μη ανεμοδαρμένες περιοχές είναι η κάλυψη του χώματος της γλάστρας με ξερά φύλλα, πάνω στα οποία ακουμπούν οι φράουλες χωρίς να σαπίζουν ή να τραυματίζονται.

Αποτελεσματική φαίνεται και η λύση της οριζόντιας, ξύλινης παλέτας. Τα φυτά αναπτύσσονται ανάμεσα στα κενά και οι φράουλες ακουμπούν με ασφάλεια πάνω στο ξύλο.

Η λύση της κάθετης παλέτας είναι ακόμα πιo ενδιαφέρουσα για την δική μας περίπτωση, καθώς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το ύψος του χώρου. Χρειάζεται ειδικό μαστόρεμα για να φιλοξενήσει  τα φυτά αλλά φαίνεται να αξίζει τον κόπο.

Μία πολύ απλή λύση είναι η ειδική σακούλα για φράουλες, την οποία μπορούμε να παραγγείλουμε μέσω Ίντερνετ. Εύχρηστη, ελαφριά και σε καλή τιμή – μπορεί και να κρεμαστεί με ειδική πατέντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'