Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Φρούτο για φρούτο δεν θα μείνει

της Χριστίνας Ταχιάου Κάντο μόνος σουφρούτα, αποθήκευση

Μέσα στα πάρα πολλά θετικά της εργένικης ζωής, υπάρχει κι ένα αρνητικό: οι ποσότητες των τροφίμων που αγοράζεις. Να μην είναι ποτέ πολύ λίγα (για να μπορώ να ετοιμάσω κάτι γρήγορα για απρόσμενους καλεσμένους) αλλά να μην είναι ποτέ πολλά. Δεν πετώ ποτέ φαγητό, είμαι ικανή να τρώω το ίδιο πράγμα για μέρες μέχρι να τελειώσει. Εναλλακτικά, θα το βγάλω σε σακούλα μαζί με πλαστικά μαχαιροπήρουνα σε μικρό κάδο όπου ψάχνουν διάφοροι αναξιοπαθούντες για τρόφιμα.

Photo: David-O'Neill@Flickr
Photo: David-O'Neill@Flickr

Με το μαγειρεμένο φαγητό κάτι γίνεται. Το πρόβλημα είναι με τα φρούτα και τα λαχανικά, που είναι εύκολο να ξεχαστούν και να μπουν σε διαδικασία σαπίσματος. Κι άντε καλά με τα λαχανικά, πες τα βράζεις ή τα μαγειρεύεις και τα προλαβαίνεις. Με τα φρούτα, τι κάνεις; Μια ωραία τάρτα, θα μου πείτε. Εμ, δεν κάνω. Με τα γλυκά δεν τα καταφέρνω καθόλου. 

Εκτός των άλλων, δεν είμαι πολύ αξιόπιστη ως προς τις προτιμήσεις μου. Δηλαδή, φέτος μπορεί να τρώω μήλα και να μην ξαναφάω για 5 χρόνια. Ή μπορεί για δυο μήνες να τρώω φράουλες και να σηκωθώ μια ωραία πρωία που να μη θέλω να τις ξαναδώ στα μάτια μου και να μην ξέρω τι να κάνω μ’ εκείνο το κουπάκι που έχω στο ψυγείο μου. Γι' αυτούς τους λόγους αγοράζω ελάχιστα φρούτα, αλλά και πάλι, είμαι ικανή να κάθομαι να τα βλέπω και να μην τα αγγίζω. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, το ξέρω. Οπότε δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο απ’ το να ξεγελάσω τον εαυτό μου.

Photo: spacekadet@Flickr
Photo: spacekadet@Flickr

Ξεγελάω τον εαυτό μου σημαίνει ότι παίρνω το μήλο, το χτυπώ στο multi με λίγο νερό και το σερβίρω με κανέλλα και ίσως λίγο μέλι. Ή παίρνω την μπανάνα, την κόβω μικρά κομματάκια και την ρίχνω στη βρώμη, μαζί με κανέλλα και ίσως λίγο μέλι, φυσικά. Και τις φράουλες; Τι τις κάνω τις φράουλες που, από εκεί που τις αγαπούσα τρελά, φέτος τις έχω απαρνηθεί; Τις χτυπώ στο multi με γάλα ή με κρέμα γάλακτος και γίνονται ωραιότατο smoothie. Έλα όμως που, φέτος, έχω στραβώσει και με το γάλα και με την κρέμα γάλακτος και δεν τα τραβάει ο οργανισμός μου! Γι αυτό βρήκα ένα ρόφημα από αμύγδαλο, με λίγες θερμίδες (24 στα 100 γραμμάρια) και με αυτό χτυπώ στο multi τις φράουλες λίγο πριν ωριμάσουν σε σημείο απόσυρσης.

Για δοσολογία μη ρωτάτε: αυτά πηγαίνουν με το μάτι. Λίγες φράουλες, λίγο αμυγδαλορόφημα ή κρέμα γάλακτος, ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλουμε το φραουλοsmoothie.
Αυτά είναι  - εκτός των άλλων - τα καλά της εργένικης ζωής. Τη μια χαίρεσαι να τρως φράουλες και την άλλη να ανακαλύπτεις λύσεις για να τις ξεφορτώνεσαι. Διαφωνεί κανείς;

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'